Header Ads

Κλέαρχος Μουλτσιάς: Μια απάντηση σε παραπλανητικά δημοσιεύματα του τέως εκκαθαριστή του ΑΣΟΚ

Όλοι εμείς την Κυριακή στο Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης/ώρα 10.30 και αυτοί θα λογοδοτήσουν που πήγαν οι 500.000 ευρώ που διαχειρίστηκαν και σήμερα στο Συνεταιρισμό δεν καίει ούτε λάμπα (η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα)

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συνεταιρισμού στο άρθρο 5 ορίζονται οι προϋποθέσεις εγγραφής μέλους και στο άρθρο 11 η διαδικασία διαγραφής. Η όποια διαγραφή τελεί υπό τον όρο εγκρίσεως από τη ΓΗΣ που είναι το ανώτερο όργανο του Συνεταιρισμού Η απόφαση διαγραφής προσβάλλεται στα πολιτικά Δικαστήρια και ισχύει από την τελεσιδικία της.
Τα ίδια ορίζονταν στον Ν 2810/200 αλλά και στα άρθρα 6 και 7 του ισχύοντος σήμερα Ν 4384/2016 περί ΑΣ

Περαιτέρω η Διοίκηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχουν αρμοδιότητα κανονιστική στα εσωτερικά των Συνεταιρισμών αλλά μόνον την εποπτεία του τρόπου λειτουργίας τους και σε σχεση με την επιβοηθητική λειτουργία του Κράτους κατά τον χρόνο που είναι ενεργείς. Από την θέση ενός Αγροτικού Συνεταιρισμού σε εκκαθάριση και συνεπεία του αυτοδιοίκητου των Συνεταιρισμών και της προστασίας της περιουσίας τους που προβλέπονται από το Σύνταγμα η Διοίκηση δεν έχει αρμοδιότητα ούτε καν γνωμοδοτική.
Κατόπιν αυτών η επιστολή προς το Υπουργείο για παροχή γνώμης σχετικά με το ποιος έχει ή δεν έχει δικαίωμα ψήφου παρίσταται χωρίς κάποια επιρροή και στάλθηκε μάλλον προσχηματικά. Περαιτέρω η άποψη ότι πιθανό τα περισσότερα ή όλα τα μέλη της ΓΣ μπορεί να μην έχουν δικαίωμα ψήφου είναι όλως παράδοξη και καινοφανής, δεν έχει έρεισμα στον Νόμο. Οποιος θέλει να αμφισβητήσει την σύνθεση της ΓΣ ή την απόφασή της μπορεί να πάει στα Δικαστήρια η απόφαση της ΓΣ είναι εκτελεστή και δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη.

Σύμφωνα με το ερώτημα το Χαδούλη στο Υπουργείο α)δεν μπορεί να διαπιστώσει ποιος έχει καταβάλει την συνεταιριστική μερίδα β)με την ανάλυση που κάνει ισχυρίζεται ότι ουδείς μπορεί να συμμετάσχει στην ΓΣ αφού κνείς δεν έχει καταβάλει την συνεταιριστική μερίδα

Η απάντηση του Υπουργείου δεν αναφέρει τίποτε άλλο (όπως όλες οι απαντήσεις του Υπουργείο στο οποίο προσφεύγει ο Χαδούλης για να εμφανιστεί ως ο τηρητής της νομιμότητος) δεν αναφέρει τίποτε άλλο από τις διατάξεις του Νόμου και την ανάγκη τήρησης του Νόμου και του καταστατικού.

Αλλά πλέον είναι εμφανες και δηλωμένο από τον Χαδούλη ότι κατ’ αυτόν δεν υπάρχει ούτε ΓΣ διότι όλα τα μέλη οφείλουν την συνεταιριστική μερίδα και κανείς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Βέβαια γι’ αυτόν δεν έχει σημασία οτι τα χρήματα που οφείλει ο συνεταιρισμός στους συνεταίρους για την χρήση των κτημάτων τους είναι 20πλάσια και τα χρήματα δεν υπάρχουν αλλά δαπανήθηκαν από αυτόν σε αμοιβές δικές του και των συμβούλων του αι συνεχίζει απτόητος, όπως δε φαίνεται προτίθεται να συνεχίζει επ’ άπειρον αφού πλέον ούτε η ΓΣ μπορεί να τον καταργήσει αφού δεν μπορεί να συγκληθεί καθώς κανείς συνεταίρος δεν είναι ταμειακά εντάξει ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Κατόπιν αυτών καθίσταται προφανές ότι δηλώνει προς πάντες ότι θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τα χρήματα των συνεταίρων να τα δαπανά σε αμοιβές δικές του και των συμβούλων του και προσπαθεί να ματαιώσει με οποιονδήποτε τρόπο την σύγκληση της ΓΣ, η μόνη ηχηρή απάντηση που πρέπέι να δοθεί στον άνθρωπο αυτό θα είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην ΓΣ της 27-10-2019 ώστε να απαλλαγεί ο Συνεταιρισμός από την διαχείρισή του και μετά την απομάκρυνσή του να γίνει προσπάθεια επιστροφής των χρημάτων που αφαίρεσε από το ταμείο του Συνεταιρισμού ώστε να διαμοιρασθούν στους συνεταίρους ως αντάλλαγμα για την χρήση των κτημάτων τους και είτε δι΄ αναδασμού είτε διά οποιουδήποτε ενδεδειγμένου τρόπου απόδοση των κτημάτων στους ιδιοκτήτες συνεταίρους.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.