Header Ads

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Ελασσόνα τα 107α Ελευθέρια της

Τιμήθηκε με λαμπρότητα και φέτος από τον Δήμο Ελασσόνας η 107η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Στις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις, παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση.Αρχικά, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.Στη συνέχεια, αρχές και κόσμος κατευθύνθηκαν στο χώρο της Κεντρικής πλατείας, όπου βρίσκεται το Ηρώο των πεσόντων. Εκεί αναγνώστηκε από αξιωματικό του Στρατού το πολεμικό ανακοινωθέν – τηλεγράφημα της 6ης Οκτωβρίου 1912, που είχε εκδώσει τότε η 1η Μεραρχία.Αμέσως μετά, η εκπαιδευτικός κ. Λαμπρινή Διαμάντη , εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας και αναφέρθηκε στα γεγονότα απελευθέρωσης της πόλης.Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.Στη συνέχεια, στην παραποτάμια οδό Μητροπολίτου Ιακώβου, αναπτύχθηκε η παρέλαση πολιτικών τμημάτων, όπου μετείχαν η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, της περιοχής.Στο τέλος, ο Δήμος Ελασσόνας δεξιώθηκε αρχές και κοινό στις αίθουσες της ΚΕΔΕ (κτίριο Πνευματικού Κέντρου).Στις επετειακές εκδηλώσεις της Ελασσόνας παρευρέθηκαν:

Ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, οι βουλευτές κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος (ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων), Χρήστος Κέλλας, Στέλλα Μπίζιου, Βασ. Κόκκαλης, Ευαγγ. Λιακούλη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η αναπλ. γενική διευθύντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων κ. Ζωή Φτίκα, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος κ. Κων. Φλώρος, αξιωματικοί του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και της 110 Πτέρυγας Μάχης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθαν. Παιδής, ο «οικοδεσπότης» δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάν. Κόκουρας, εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάν. Αλεξούλης, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Δημ. Κορδίλας, εκ μέρους του Δήμου Τεμπών ο κ. Γεώργιος Ντόντος, ως εκπρόσωπος του κόμματος «Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βέλόπουλος» ο κ. Κων. Μιχαηλίδης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας ο ταξίαρχος κ. Αστ. Μαντζιώκας, ο διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Χρήστος Σπαθούλας, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λάρισας κ. Ζήσης Μπρούζας, ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ κ. Λάμπρος Κίτσιος, οι πρ. βουλευτές κ. Γ. Κατσιαντώνης και Ι. Παπαδημόπουλος, οι πρ. αντιπεριφερειάρχες κ. Δημ. Παπαδημόπουλος και Μαρία Μαμάρα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας κ. Αθ. Ζιώγας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρ. δήμαρχοι Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, Γιώργος Πασχόπουλος, Πέτρος Χατζήνας, αξιωματικοί του Στρατού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, διοικητές και στελέχη στρατιωτικών μονάδων, οι διοικητές του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης και της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Δοδοντσάκης, ο συντονιστής Εκπαιδευτικού Εργου κ. Αναστ. Δαραράς, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού ο κ. Κων. Βλάχος, αντιπροσωπείες της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Λάρισας, ο πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας κ. Απόστ. Βερέμης, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Λάρισας οι σύμβουλοι κ. Θωμάς Ζηρδέλης και κ. Ι. Τόλιος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας κ. Αιμίλιος Νταγιάννης, εκ μέρους της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας ο αντιπρόεδρος κ. Ι. Κουρδής, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ελασσόνας κ. Θωμάς Κίτσης, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, διευθυντές υπηρεσιών από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων – συλλόγων, μαθητές και πολύς κόσμος, που χάρηκε την…καλοκαιρινή - φθινοπωρινή Κυριακή.
Φωτογραφίες από τις σημερινές εκδηλώσεις:
Ανδρέας Νικούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.