Header Ads

Βιβλική καταστροφή σε Τύρναβο και δήμο Τεμπών από χαλάζι και ανεμοστρόβιλο (εικόνες)

Βιβλική είναι η καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή Τυρνάβου, Αργυροπουλίου, Δελερίων, από το μπουρίνι που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι, πουέριξε στάβλους, αχλαδια, ροδάκινα, αμπέλια και κατέστρεψε στο διάβα του ακόμη και παλμέτες και σκεπές από μαντριά που τις σήκωσε στον αέρα και τις έριξε σε παρακίμενα αμπέλια, όπως φαίνεται και στις ΦΩΤΟ.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις και επιχειρεί για κοπές δέντρων, που έχουν πέσει στο οδόστρωμα και γίνονται επικίνδυνα για την κυκλοφορία, σε Αμπελώνα, Δελέρια, Λυφγριά, Τύρναβο, Αργυροπούλι και Γιάννουλη, Φαλάνη

Η κατάσταση είναι έκκρυθμη μας δήλωσε ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικρισής, ενώ παρόμοια εικόνα μας παρουσίασε το μεσημέρι στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας και ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας. Μάλιστα μας ανέφερε πως το μπουρίνι είχε κατεύθυνση προς το Μακρυχώρι και τον δήμο Τεμπών, όπου κι εκεί λίγη ώρα αργότερα είχαμε μεγάλες καταστροφές, με δέντρα να ξεριζώνονται.

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση στο fb του αγρότη Νίκου Ρεβήσιου πυ επαθε μεγάλη καταστροφή από το μπουρίνι:

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ βγάζω εισιτήριο για Γερμανία. Η απόλυτη καταστροφή πανε 20 στρέμματα παλμετα πανε χαμένα είναι να βάλω την μπουλντόζα μέσα... Μέχρι και οι κόντρες κόπηκαν...

Ανακοίνωση Αγροτικών Συλλογων Τύρναβου Αργυροπουλιου-Λυγαριας

Χωρίς προηγούμενο για την ευρύτερη περιοχή του Δημου Τύρναβου είναι η σημερινή καταστροφή.Η χαλαζόπτωση μαζί με την απερίγραπτη σε ένταση ανεμοθύελλα διέλυσε κ γκρέμισε τα πάντα στις αγροτικές μας παραγωγες ξερίζωσε πολυετής καλλιέργειες(δένδρα,αμπέλια) αλλά και σταβλικες εγκαταστάσεις.Η καταστροφή για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας είναι πρωτοφανής και ολοκληρωτική φέρνοντας μας σε απόγνωση τίθεται σήμερα κιόλας ζήτημα επιβίωσής τίθεται σήμερα κιόλας ζήτημα αποζημίωσης αλλά και αποκατάστασης των καταστροφών.

Εχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τον τοπικό προϊστάμενο του ΕΛΓΑ ό οποίος μας διαβεβαιωσε ότι θα επισκεφθεί με κλιμάκιο αύριο της πληγείσες περιοχές.Από την νέα κυβέρνηση δεν θέλουμε συμπαράσταση και δάκρυα όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις θέλουμε αμεσα πράξεις.

Άμεσα να υπάρξει πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών, των δόσεων των δανείων και κάθε μορφής χαρατσιών για τους πληγέντες συναδέλφους μας, γιατί θα έχουν καλλιεργητικά έξοδα χωρίς έσοδα εξαιτίας της ανυπολόγιστης καταστροφής.Απαιτούμε άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, να γίνει κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες της καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις. Μια ακόμη καταστροφή δείχνει το πόσο επίκαιρο και αναγκαίο είναι το πάγιο αίτημά μας. Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΝΑ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΈΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.


Πηγή: thessaliatv.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.