Header Ads

Αργύρης Χαδούλης: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας και τη διατύπωση της πραγματικότητας»

Με αφορμή των ηλεκτρονικών δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του αυτοαποκαλούμενου και φερόμενου ως “Προέδρου” του ΑΣΟΚ «ΜΕΛΟΥΝΑ», κ. Κλέαρχου Μουλτσιά, των δημοσιευμάτων της εφημερίδας «ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» και του Τεχνικού μου Συμβούλου, κ. Ιωάννη Κηπουρού, σε θέματα αρμοδιότητάς του, που αφορούν τη διαδικασία ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης της περιουσίας του Συνεταιρισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4384/2016 (άρθρο 27),

ΠΡΟΧΩΡΩ
από σήμερα (18/5/2019) σε μια σειρά ανακοινώσεων – δημοσιευμάτων, για την αποκατάσταση της αλήθειας και τη διατύπωση της πραγματικότητας, που κατέγραψα και παρέλαβα, όσον αφορά την περιουσία του Συνεταιρισμού, που στόχο έχουν κύρια την ενημέρωση της μεγάλης και αφανούς πλειοψηφίας των “μελών” του Συνεταιρισμού.

Μετά από αίτησή μου, δόθηκε εισαγγελική εντολή – παραγγελία προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και παραδόθηκαν σε εμένα καταστάσεις, στις οποίες καταγράφονται πρόσωπα (“μέλη” του Συνεταιρισμού, αλλά και άσχετα με το Μητρώο Μελών του Συνεταιρισμού) να δηλώνουν ότι, καλλιεργούσαν εκτάσεις εντός της ενιαίας περιφραγμένης έκτασης του “πρώην ομαδικού αμπελώνα” με την ιδιότητα, είτε ως “φερόμενοι” ιδιοκτήτες ,είτε ως “φερόμενοι” ενοικιαστές.

Επίσης παραδόθηκαν καταστάσεις, όπου εμφανίζονται πρόσωπα να δηλώνουν ότι, καλλιεργούσαν εκτάσεις στα τμήματα (χωράφια), που κατέχει ο συνεταιρισμός εκτός της ενιαίας έκτασης.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε για τις χρήσεις από το 2012 έως το 2017, προέκυψε ότι, έχουν δηλωθεί από τα παραπάνω πρόσωπα ( “φερόμενοι” ιδιοκτήτες , “φερόμενοι” ενοικιαστές) ότι, καλλιεργήθηκαν εκτάσεις περίπου 600 στρέμματα, (δήλωσαν ότι δήθεν καλλιέργησαν σιτηρά, αραβόσιτο, κριθάρι, καπνό κλπ), έλαβαν δε οικονομικές ενισχύσεις περίπου 35.000 ευρώ για όλη την παραπάνω χρονική περίοδο.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι, τις παραπάνω εκτάσεις των 600 στρεμμάτων περίπου, δεν τις δήλωνε ο συνεταιρισμός, με ευθύνη των εκπροσώπων του σ’ αυτή την περίοδο, στις δηλώσεις καλλιέργειας που υπέβαλε όλα αυτά τα χρόνια.

Η συνολική έκταση του Συνεταιρισμού δηλώθηκε ορθά για πρώτη φορά το έτος 2018, πρώτο χρόνο που είχα την ευθύνη εξ’ ολοκλήρου για την υποβολή δήλωσης καλλιέργειας. ‘Αλλωστε έτσι και ανακαλύφθηκε το εγγονός αυτό.

Για όλα τα παραπάνω υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για απάτη (κατά των προσώπων που υπέβαλαν τις δηλώσεις καλλιέργειας) αλλά και για απιστία (κατά των εκπροσώπων του συνεταιρισμού).

Αυτή είναι η πρώτη μηνυτήρια αναφορά από αυτές που θα ακολουθήσουν για τα υπόλοιπα θέματα αρμοδιότητάς μου, όπως υπέπεσαν στην αντίληψή μου, κατά τον χρόνο που είμαι Εκκαθαριστή και όπως έχουν καταγραφεί και παραληφθεί, κατά την απογραφή της εταιρικής περιουσίας του Συνεταιρισμού.

Κλείνοντας, δηλώνω προς όλους ότι, ακολουθώντας το γράμμα και τις διατάξεις του Νόμου, όπως παραπάνω αναφέρθηκε, θα ενεργήσω για το συμφέρον του συνόλου των ιδιοκτητών γης (ιδιώτες, Δημόσιο, κλπ), εφαρμόζοντας αυτές στο ακέραιο, όπως διατυπώνονται στο Ν. 4384/2016 και στις απαντήσεις που έχω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, τις λοιπές Υπηρεσίες του και τις άλλες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των άλλων θεσμοθετημένων Φορέων του Δημοσίου.

Διαβεβαιώνω όλους τους ιδιοκτήτες γης ότι, δεν θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα των προηγούμενων διοικήσεων για την κατάντια και την εικόνα της περιουσίας τους, που παρέδωσαν στον Συνεταιρισμό προς χρήση και οι εκάστοτε Διοικούντες τον διαχειρίστηκαν και τον έφεραν στη σημερινή μορφή και κατάσταση.

Αυτοί σήμερα πρέπει να απολογούνται και όχι εγώ!

Συνεπώς, λοιπόν, δεν πρόκειται για ψευτοαπειλές αλλά μιλάμε πλέον για την έναρξη συγκεκριμένων κινήσεών μου και για συγκεκριμένα θέματα διοίκησης και διαχείρισης (πχ. Αμοιβές εργατών γης, κλπ), στα οποία θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι καθ’ ύλην αρμόδιοι στην εκάστοτε Διοίκηση, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου (Δικαστικές Αρχές, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, Ασφαλιστικά Ταμεία, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, κλπ) .


Τσαριτσάνη, 18/5/2019
Ο Εκκαθαριστής
Αργύρης Γ. Χαδούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.