Header Ads

Κλέαρχος Μουλτσιάς: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Με αφορμή μία ανάρτησή μου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «facebook», ενός δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΕΚΔΟΣΗ της ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» ο κύριος Γιάννης Κηπουρός, τέως τεχνικός σύμβουλος του Συνεταιρισμού επί εκκαθαριστή Αργύρη Χαδούλη, έγραψε ένα άρθρο το οποίο ανήρτησε στο facebook και δημοσιογραφικές ιστοσελίδες.

Ο κύριος αυτός αναφέρεται στα χρόνια που διετέλεσα Πρόεδρος στον συνεταιρισμό και μάλιστα κάνει έρευνα σαν πράκτορας άλλης εποχής στην προσωπική μου σελίδα στο facebook και σχολιάζει επί προσωπικού με ειρωνικό τρόπο αποκαλώντας με «Αντύπα του Λος Άντζελες».

Σηκώνω λοιπόν το γάντι στον κύριο Κηπουρό και έρχομαι να βάλω σε τάξη όλα τα συκοφαντικά σχόλια.

Κ. Κηπουρέ,
Ήσασταν υπάλληλος του Συνεταιρισμού, δεν είσαστε ούτε μέτοχος ούτε μέλος του Συνεταρισμού. Εσείς, δεν μπορείτε να κρίνετε γιατί ήσασταν μισθοδοτούμενος, πληρωνόσασταν από εμάς και εμείς τα μέλη είμασταν οι εργοδότες σας. Αμειφθήκατε αδρά για δουλειά την οποία μάλιστα δεν φέρατε σε πέρας. Αρμόδιοι λοιπόν να κρίνουν είναι μόνο τα μέλη και οι μέτοχοι, εσείς από αυτούς κρίνεστε και γι’ αυτό σας έστειλαν στο σπίτι σας και εσάς και αυτούς που σας έφεραν «εδώ».
Γι’ αυτό εγώ οφείλω να απαντώ μόνο στους μετόχους και όχι σε κανέναν άλλον. Παρ’ όλα αυτά εγώ θα απαντήσω σε όλες τις συκοφαντίες σας μία προς μία.

Κ. Κηπουρέ,
Εσείς που ήσασταν 40 χρόνια εξαφανισμένος από την Τσαριτσάνη, που ήσασταν όταν δίναμε τη μάχη της διάσωσης του Συνεταιρισμού και εμφανιστήκατε όψιμα τώρα που μυριστήκατε τα γεμάτα από χρήματα ταμεία του ΑΣΟΚ που σας άφησα σαν τελευταίος Πρόεδρος και πέσατε πάνω για να τα «εκκαθαρίσετε»;
Γιατί κύριε, αντί να συκοφαντείτε δεν απαντάτε συγκεκριμένα στα ερωτήματα του δημοσιεύματος της «ΕΚΔΟΣΗΣ» (;). Μήπως τα αποδέχεστε;
Πως προσλήφθηκες τεχνικός σύμβουλος του ΑΣΟΚ με ποια προκήρυξη και πιο διαγωνισμό, σε ρωτάω. Με ποιο προσόν; Μήπως μόνο αυτό της ιδιότητας του «κολλητού» του κ. Χαδούλη και της ομάδας «Αναβίωσης» (;).

Μήπως επίσης, εσείς φέρατε τον κύριο Χαδούλη σαν εκκαθαριστική και η ανταμοιβή σας ήταν η πρόσληψη σας;
Ποια ήταν η αμοιβή σας; Διότι εσείς λέτε ότι δουλεύατε αφιλοκερδώς
Ποια η δουλειά σας σχετικά με την εκκαθάριση;
Μήπως τα αρχεία που πήρατε έτοιμα από την Περιφέρεια και τα παρουσιάσατε ως δικά σας;
Γιατί μέχρι της 3-3-2019 δεν κόψατε τιμολόγια αλλά είχατε πάρει 15.000 ευρώ προκαταβολικά, όπως παραδέχτηκε στη Γ.Σ. ο κ. Χαδούλης;
Κάνετε λόγο για αγορές λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων επί Προεδρίας μου και σας απαντώ: επί Προεδρίας μου το κτήμα το καλλιεργούσαμε για να πάρουμε παραγωγή όχι μόνο την επιδότηση. Ρίχναμε λιπάσματά 25 κιλά κατά τη σπορά/στρέμμα και 25 κιλά επιφανειακό λίπασμα την άνοιξη.
Επίσης κάναμε ζιζανιοκτονία για στενόφυλλα και πλατύφυλλα ζιζάνια για να πάρουμε παραγωγή και όχι να «γρατσουνάμε» τα χωράφια μόνο και μόνο για την επιδότηση, όπως εσείς.
Αλήθεια κ. Κηπουρέ, εσείς εκεί στο Βόλο ξέρετε κανένα σοβαρό αγρότη που δε ρίχνει λιπάσματά και ζιζανιοκτόνα και παίρνει παραγωγή;
Πείτε μας να πάμε να τον βρούμε να μας συμβουλέψει.
Επειδή έχετε τα τιμολόγια και τα ποσά, γιατί δε ρωτάτε το δικό σας γεωπόνο στο Στεφανοβίκειο;
50.000 ευρώ για λιπάσματά σποράς επιφάνειας και ζιζανιοκτονία για όλα τα ζιζάνια είναι πολλά για 2.500 στρέμματα;
Για ρωτήστε γιατί και εγώ αγρότης και γεωπόνος είμαι και ξέρω τις τιμές, και όποτε θέλετε κανονίστε δημόσιο διάλογο με τον γεωπόνο σας εκ Στεφανοβικείου.

Όλες αυτές οι προμήθειες γινόταν με προκήρυξη και διαγωνισμό με κλειστές προσφορές και οι προσφορές ανοιγόταν στα γραφεία του Συνεταιρισμού παρουσία των ενδιαφερομένων και πλήθους κόσμου. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ενώ με τον κύριο Χαδούλη όταν και να γινόταν διαγωνισμός, οι προσφορές ανοίγονταν στα γραφεία του στο Βόλο, σε άγνωστο χρόνο και χωρίς να είναι κανένας παρών.

Για πείτε μας κ. Κηπουρέ τι παραγωγή είχε το κτήμα το 2018;
Εμείς κ. Κηπουρέ, παίρναμε παραγωγή τηρώντας όλε στις γεωπονικές προδιαγραφές 400 κιλά το στρέμμα και όχι 57 κιλά όπως εσείς. Μήπως λέω ψέματα;
Το έτος 2018 παραδώσετε 140.000 κιλά σιτάρι στους αδερφούς Μπαλούκα και αλωνίσατε 2.400 στρέμματα. Για κάντε λίγο την διαίρεση. Μήπως λέω ψέματα; Το πουλήσατε μάλιστα 16,5 λεπτά το κιλό (57 Χ 0,165= 9,40 ευρώ τζίρο το στρέμμα).
Καταφέρετε να το πουλήσετε όλο και δεν κρατήσατε ούτε 1 κιλό σπόρο ενώ εμείς κρατούσαμε 100 τόνους σπόρο για την επόμενη χρονιά. Ούτε καν το σπόρο δε βγάλατε.
Γράφετε ότι με Χαδούλη, 3000 ευρώ έξοδα. Και εδώ ψεύδεστε.
Ρίξατε λίπασμα; Ούτε κιλό.
Ρίξατε ζιζανιοκτόνα; Αν ναι γιατί τα σιτάρια ήταν γεμάτα χόρτα;
Για πείτε, κύριε Κηπουρέ, προμηθευτήκατε 30 τόνους σιτάρι σκληρό πιστοποιημένο ποικιλίας APALOOSA σποροπαραγωγής «ΥΙΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑ» χωρίς διαγωνισμό αξία 12.000 ευρώ; Αυτό γιατί δεν το βάζετε στα έξοδα του Χαδούλη; το οποίο φαίνεται καθαρό φορτωμένο στην νταλίκα στο συνεταιρισμό όταν δίνατε συνεντεύξεις στον «τζουκ μποξ» αυτοχριζόμενο δημοσιογράφο (και γενικό εισαγγελέα της Τσαριτσάνης, γλωσσολόγο και προσφάτως ειδικό επί θρησκευτικών θεμάτων), και λέγατε για πρωτότυπες σπορές για το συνεταιρισμό, με το γνωστό αποτέλεσμα των 57 κιλών ανά στρέμμα, όταν οι άλλοι αγρότες έξω ακριβώς από το συνεταιρισμό είχαν 500 κιλά παραγωγή.
Πείτε μας κ. Κηπουρέ, εσείς και η ομάδα αναβίωσης που σας προμοτάρει, γιατί 57 κιλά παραγωγή; την διαψεύδετε;
Πάμε στο δεύτερο ερώτημα σας για το κόστος σποράς και το όργωμα. Ψεύδεστε και εδώ κ. Κηπουρέ. Και για πολλοστή φορά αποδεικνύεστε «Ακάλυπτος», κ. Κηπουρέ.
Οι Αφοί Μητσιμπόνα που τις περισσότερες φορές καλλιεργούσαν το κτήμα, η προσφορά τους ήταν 10.000 ευρώ + Φ.Π.Α. για 2.609 στρέμματα + τα άχυρα, οπότε 10.000 ευρώ διά 2.609 = 3,80 ευρώ το στρέμμα + Φ.Π.Α. + άχυρα.

Τα άχυρα, κ. Κηπουρέ εμείς οι αγρότες που είμαστε πραγματικοί αγρότες και όχι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι με παχυλά εφάπαξ που στα γεράματα θυμήθηκαν την αγροτιά, και έχουμε χορτοδετικές μηχανές αγοράζουμε τα άχυρα 2 μέχρι 3 ευρώ το στρέμμα. Οπότε 3,80 + 3,00= 6,80 ευρώ/στρέμμα.
Επί προεδρίας μου αλλά και πριν από εμένα, το κτήμα οργωνόταν και σπερνόταν με 6,80 ευρώ το στρέμμα.

Οι καλλιεργητικές φροντίδες που έκαναν οι Αφοί Μητσιμπόνα ήταν οι εξής:
όργωμα 25 εκατοστά, δισκοσβάρνα, σπορά με σπαρτική μηχανή και πάτημα του χωραφιού με κύλινδρο για να στρώσει η θεριζοαλωνιστική μηχανή για να παίρνουν άχυρο. Είχαν κίνητρο και αυτοί για να κάνουν καλή σπορά.
Επίσης σε αυτή την τιμή των 6,80 έριχνα τα ανοιξιάτικα λιπάσματα και έκαναν και την ανοιξιάτικη ζιζανικοτονία.

Είναι πολλά τα λεφτά, κ. Κηπουρέ;
Ρωτήστε έναν ενεργό αγρότη του Βόλου, αν θα έκανε αυτή τη δουλειά με αυτά τα χρήματα.
Εσείς κύριε Κηπουρέ, με την «απευθείας ανάθεση» στον κολλητό σας απ’ το Στεφανοβίκειο δώσατε 9,5 ευρώ το στρέμμα για τις εξής καλλιεργητικές φροντίδες: γρατσούνισμα των χωραφιών στα 3 εκ. με καλλιεργητή (άλλωστε ο καλλιεργητής δεν πάει πιο βαθιά) και αμέσως μετά σπορά με το χωνί που ρίχνουμε τα λιπάσματα, ο κολλητός έσπειρε το κτήμα.
Λέω ψέματα κ. Κηπουρέ;
Αλήθεια στην επαρχία Ελασσόνας ποιος σοβαρός αγρότης σπέρνει σιτάρι με καλλιεργητή και χωνί και χωρίς λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα και περιμένει να πάρει παραγωγή; Αλήθεια που πουλάν αυτές τις «συνταγές» να πάμε και εμείς να τις βρούμε;
Αυτά τα χρήματα που δώσατε για σπορά 9,5 ευρώ/στρέμμα είναι ίσα- ίσα η παραγωγή. Πληρώσετε 5 ευρώ το στρέμμα την θεριζοαλωνιστική μηχανή. Προμηθευτήκατε σπόρια σκληρά 12.000 ευρώ. 3.000 ευρώ δώσατε στον ψεκαστή.
Αλήθεια, πόσο μέσα ζημιώσατε το Συνεταιρισμό;
Μήπως η επιδότηση που πήραμε πήγε στις ζημιές;
Γιατί με έναν πρόχειρο υπολογισμό, από την «πρωτότυπη» σπορά σας χάσαμε 40.000 ευρώ. Και αυτά με βάση όσα ξέρουμε, και όχι από αυτά που μας αποκρύπτετε.
Στο τρίτο ερώτημα σας κύριε, θα σας απαντήσω εγώ πως αυξάνονται οι επιδοτήσεις.
Τη σπορά το καλλιεργητικό έτος 2016- 2017 την έκανα εγώ σαν Πρόεδρος που ήμουν μέχρι τις 7-5-2017.
Στη δήλωση καλλιέργειας του ΟΣΔΕ του ‘17 δήλωσα 2.000 στρέμματα σκληρά. Τα 2.000 στρέμματα σκληρά που μπήκαν για πρώτη φορά έχουν συνδεδεμένη επιδότηση 8 ευρώ το στρέμμα (2000 Χ 8= 16.000 ευρώ).
Επίσης, ο κ. Χαδούλης παραχώρησε δωρεάν στο «κολλητό» του 270 στρέμματα, τα οποία καλλιεργήθηκαν με ρεβύθια για λογαριασμό του. ο «κολλητός» θα έπαιρνε την παραγωγή και ο συνεταιρισμός την επιδότηση.
Μπορείτε να μας απαντήσετε κ. Κηπουρέ γιατί δόθηκε η έκταση αυτή τσάμπα; Δεν μπορούσε να πάρει ένα ενοίκιο ο Συνεταιρισμός;
Αν είναι έτσι γιατί και στους άλλους μετόχους δεν παραδώσατε δωρεάν χωράφια και να έπαιρνε την επιδότηση ο Συνεταιρισμός;
Επομένως, δεν είναι 9,5 ευρώ το στρέμμα η καλλιέργεια του κτήματος. Μας κόστισε παραπάνω.
Είναι γνωστό ότι η συνδεδεμένη στα σκληρά πληρώνεται ένα χρόνο μετά όπως και στα ψυχανθή. Για την καλλιέργεια του ‘17 η συνδεδεμένη μπήκε στα ταμεία του Συνεταιρισμού τον Απρίλιο του 2018, όπως γνωρίζουμε όλοι οι σχετικοί. Αλλά εσείς σαν άσχετος που είστε το αγνοείτε ή σκόπιμα συκοφαντείτε.
Όπως καταλαβαίνετε κ. Κηπουρέ εγώ αύξησα τις επιδοτήσεις του ‘18 και όχι ο Χαδούλης.
Πάμε στα άλλα υπονοούμενα σχετικά με το ΟΣΔΕ. Εδώ γελάει και ο κάθε πικραμένος. Είναι σε όλους γνωστό ότι ο ΑΣΟΚ έληξε στις 5-4-2012.
Εγώ έγινα Πρόεδρος στις 2-6-2013.

Όταν έγινα πρόεδρος δεν είχα ούτε χρήση γης ούτε είχα ενοικιαστήρια που κανέναν συνεταίρο που να παραχωρεί το χωράφι του στο Συνεταιρισμό. Συνεπώς δεν είχε καμιά αρμοδιότητα και καμιά νομιμοποίηση να δηλώνω τα χωράφια στο ΟΣΔΕ. Εγώ όμως πάλι ενεργοποιούσα τα δικαιώματα, για να μην χάσει τις επιδοτήσεις ο Συνεταιρισμός.
Και δηλώναμε μάλιστα πολύ παραπάνω από τα δικαιώματα που είχε κατοχυρώσει ο Συνεταιρισμός.
Ο Συνεταιρισμός είχε δικαιώματα για 2.483 στρέμματα και εμείς δηλώναμε αρκετά παραπάνω 2.540 στρέμματα. Και 3.000 στρέμματα να δηλώναμε επιδότηση για 2.483 στρέμματα θα παίρναμε.
Αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες, συνεπώς δεν ζημιώθηκε πουθενά ο Συνεταιρισμός.
Όσο για τις ψευτοαπειλές σας, περιμένω τον εισαγγελέα που γράφετε για λόγους εντυπωσιασμού. Αποκρύπτετε όμως κ. Κηπουρέ ότι ο εισαγγελέας ήδη μας κάλεσε στις 5-4-2019 αλλά όχι σαν κατηγορούμενους. Μας κάλεσε σαν κατήγορους κατά του κ. Χαδούλη μετά από μήνυση συνεταίρων. Στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται η μηνυτήρια αναφορά και η κλήση του κ. εισαγγελέα.

Στο 4ο ερώτημα: ανεξόφλητος φύλακας.
Ο φύλακας το Φεβρουάριο του 2017 έλαβε επιταγή 5.400 ευρώ. Τον Απρίλιο του ‘17 έλαβε 1.200 ευρώ και το Μάιο του ’17, όταν έφυγα από Πρόεδρος τον χρωστούσαμε 4.600 ευρώ και όχι 20.000 ευρώ όπως ψευδώς αναφέρει ο κύριος Κηπουρός. Που είναι τα δύο χρόνια που ήταν απλήρωτος;
Όσον αφορά για τον λογιστή, τον ξεσκεπάζει ο ίδιος μέσω facebook. Λέει συγκεκριμένα: «κάνεις λάθος Γιάννη, ο συνεταιρισμός δε έφτασε ποτέ να μου χρωστά 16.000. Μου χρωστά από τον Απρίλιο του 2017 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018!!! Δηλαδή 1 μήνα από τον Κλέαρχο και τους 9 πρώτους του Αργύρη... Που είναι 6000 χιλιάδες περίπου με το ΦΠΑ... Μετά από τον Φεβρουάριο με προσέλαβε. Ο Αργύρης μέχρι τον Μάρτιο του 2019. Όπου με πλήρωσε μέχρι και το Ιανουάριο... Φεβρουάριο. Δεν πληρώθηκα Καθώς –Απολύσεις- Αποζημιώσεις- Μερος από το Δώρο Πάσχα Κτλ. Γι' αυτό δεν θέλω να λες για μένα σαν λογιστή δημόσια πράγματα Που δεν ισχύουν Γιάννη.. Όσο για τα ρεύματα δεν τα πλήρωναν Από παλιά Γιατί οι πομωνες Δεν λειτουργούσαν. Βασικά το λάθος ήταν ότι δεν διέκοψαν την ηλεκτροδότηση και μαζεύτηκαν όλα αυτά τα πάγια για περισσότερα από δέκα χρόνια...».
Όσο για τη ΔΕΗ, τα χρέη είναι από παλιά πάγια πολύ πριν γίνω εγώ Πρόεδρος. Πολλές φορές ζήτησα από τον εκκαθαριστή να μας πει πότε δημιουργήθηκαν τα χρέη αλλά ποτέ δεν το έκανε.
Γιατί δεν τα πληρώσατε όμως εσείς από τα «παχυλά» ταμεία του Συνεταιρισμού που παραλάβατε από εμένα άνω των 250.000 ευρώ;
Λεφτά για τη ΔΕΗ δεν υπήρχαν. Λεφτά για σας και τον εκκαθαριστή χωρίς απόφαση Γενικής Συνέλευσης και δικαστηρίου, γιατί υπήρχαν;
Μήπως η αρπαγή χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς απόφαση Γ.Σ. και δικαστηρίου είναι «υπεξαίρεση»;

Σας άφησα ταμείο 250.000 ευρώ και αυτή τη στιγμή ο Συνεταιρισμός χρωστά αρκετές χιλιάδες ευρώ.
Τις 3-3-2019 το ταμείο ήταν 48.000 ευρώ, όπως είπε ο κ. Χαδούλης στη Γ.Σ. Αυτά τα χρήματα ήταν των συνεταίρων που δεν πήραν το μέρισμα. Άρα ταμειακό υπόλοιπο μηδέν.
Αυτή τη στιγμή ο Συνεταιρισμός χρωστάει 38.000 ευρώ στη ΔΕΗ, ενώ λεφτά είχαν, χρωστάει στο λογιστή 6.000 ευρώ, χρωστάει στο φύλακα άγνωστο ποσό, χρωστάει την καλλιέργεια- τα σπόρια- τα ζιζανικτόνια που έριξε στις 20-4-2019 των 800 στρεμμάτων ρεβύθια, και άγνωστο που αλλού χρωστάει γιατί δεν δίνει τα στοιχεία.
Μπορείτε κ. Κηπουρέ να μας απαντήσετε γιατί δεν μας δίνατε τις κινήσεις των λογαριασμών και των τιμολογίων των προμηθειών;

Μπορείτε επίσης σαν μέλος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσαριτσάνης να απαντήσετε στο δημοσίευμα της «ΕΚΔΟΣΗΣ» και στις καταγγελίες μελών του Συνεταιρισμού ότι ο κ. Χαδούλης διοχέτευε προς τον κρατικοδίαιτο σύλλογο «χορηγίες». Τίνος ήταν τα λεφτά; Ήταν ατομικά του Χαδούλη ή μέσω αυτού ήταν του Συνεταιρισμού;
Και αφού είσαστε λάτρης της διαφάνειας, της προσφοράς, της ανιδιοτέλειας γιατί δεν είπατε στον κόσμο τι πακέτο έπεσε και πόσα χρήματα πήρατε από προγράμματα φιλοξενίας φοιτητών; Γιατί δεν είδαμε κανέναν απολογισμό και κανένα οικονομικό στοιχείο; «Όλα στο φως», λοιπόν.

Εγώ υπονοούμενα δεν δέχομαι. Αν έχετε κάποιο στοιχείο για μένα, στον εισαγγελέα. Και εκεί θα τα πούμε.
Όλα αυτά λοιπόν για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Απάντησα μόνο για τους συνέταιρους και όχι για σας.
Δεν θα σας ακολουθήσω στον κατήφορο. Δεν θα συνεχίσω κανένα διάλογο μαζί σας, ούτε με τους «κολλητούς» και φίλους σας- τους κατά παραγγελία διαστρεβλωτές της αλήθειας.
Και επειδή σας αρέσουν οι παροιμίες, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός σε απλά ελληνικά «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης…».

Κλέαρχος Μουλτσιάς
Πρώην Πρόεδρος ΑΣΟΚ
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.