Header Ads

Περιβαλλοντικές υπηρεσίες αιχμής από τον Ομιλο TEDRA

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την πρωτοποριακή διαχείριση και αξιοποίηση αποβλήτων που αναπτύσσει καθώς και τις καινοτόμες υπηρεσίες που παρέχει για λογαριασμό φορέων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, διοργάνωσε χθες το απόγευμα ο τοπικός Όμιλος TEDRA.

Η εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας διεξήχθη στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ και επικεντρώθηκε στην ανταποδοτική διαχείριση των αστικών και βιομηχανικών αποβλήτων με τεχνολογίες αιχμής του ομίλου σε συνεργασία με τον όμιλο VEOLIA".

Στόχος της εσπερίδας εν ολίγοις ήταν η αξιοποίηση των σύγχρονων προκλήσεων και η ανάδειξη των σημαντικών ευκαιριών διαχείρισης αποβλήτων που παρουσιάζονται τόσο στους επιχειρηματίες όσο και στους δημόσιους φορείς και στις Δ.Ε.Υ.Α.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν στελέχη του ομίλου TEDRA και καλεσμένοι ομιλητές των εταιρειών ΒΙΟΤΗΑΝΕ Ολλανδίας και ANOXKALDNES Σουηδίας του γαλλικού ομίλου VEOLIA, με τον οποίο ο όμιλος TEDRA έχει την αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα από το 2016. Παρενθετικά να σημειώσουμε πως η TEDRA είναι ένας όμιλος ελληνικών εταιρειών που ειδικεύονται στην μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση έργων, στην υψηλής τεχνολογίας διαχείριση – αξιοποίηση αποβλήτων και τη διαχείριση οργανικών και οργανοχημικών λιπασμάτων. Με περισσότερα από 25 έτη εμπειρίας στον κατασκευαστικό τομέα, είναι δυναμικά αναπτυσσόμενος στην ελληνική και διεθνή αγορά αναλαμβάνοντας εκατοντάδες έργα υψηλών προδιαγραφών, όπως κτιριακά, βιομηχανικά, βιολογικούς καθαρισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έχοντας ως κύριο γνώμονα το υψηλό επιστημονικό επίπεδο τεχνογνωσίας, τις καινοτόμες λύσεις και την άρτια κατάρτιση των στελεχών της, η TEDRA συμβάλει στην επίτευξη μοναδικών έργων παρέχοντας άριστα αποτελέσματα που βελτιώνουν την καθημερινή ποιότητα της ανθρώπινης ζωής με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Εκτός από την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της, η TEDRA εστιάζει σε νέες αγορές παραγωγής ενέργειας με υψηλές μορφές τεχνολογίας διαχείρισης αστικού και βιομηχανικού αποβλήτου. Η καθετοποιημένη στρατηγική λειτουργίας του ομίλου προσδίδει μια καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα με πρωτοπόρες εκφάνσεις. Μέλη του ομίλου TEDRA αποτελούν οι εταιρίες FERTECH production και FERTILIS trade που συντελούν στην οραματική πορεία ανάπτυξης ενός οργανισμού που σκοπό του έχει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διεθνή αγορά.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο διευθυντής περιβαλλοντικού τμήματος της TEDRA Παντελής Γκλιάος, παρουσίασε αναλυτικά τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες του ομίλου, εστιάζοντας και στις συμβουλευτικές για περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις καθώς στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης κάλυψης των αναγκών μίας αδειοδότησης, αναλαμβάνει την εκπόνηση μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την εκπόνηση όλων των συνοδευτικών περιβαλλοντικών μελετών για την περιβαλλοντικά συμβατή λειτουργία έργων και εγκαταστάσεων, την εκπόνηση όλων των μελετών για την λήψη άδειας διαχείρισης αποβλήτων και όλες τις τεχνικές μελέτες που περιλαμβάνονται στο έργο.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος σχεδιασμού έργων του τμήματος «Ευθύμιος Φερεκίδης» παρουσίασε στο κοινό την πρώτη μονάδα αναερόβιας τεχνολογίας ΒΙΟΤΗΑΝΕ για τη διαχείριση αποβλήτου και την παραγωγή βιοαερίου που βρίσκεται υπό κατασκευή για την βιομηχανία επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε. Επίσης ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της BIOTHANE Santiago Pachero Ruiz και ο εκπρόσωπος πωλήσεων της "ANOXKALDNES" Luca Quadri παρουσίασαν τις σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης αποβλήτων που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες ανά τον κόσμο.

Τέλος, εκπρόσωποι της Τράπεζας Πειραιώς η συνεργάτης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων της Τράπεζας Πειραιώς κα. Πηγή Βλάχου και ο διευθυντής Εργασιών & Πιστοδοτήσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας Δημήτριος Γάτος παρουσίασαν τις χρηματοδοτικές λύσεις που στηρίζουν "πράσινες" επενδύσεις για τις βιομηχανίες. Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση επί των ερωτημάτων που τέθηκαν.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου TEDRA, κ. Γιάννης Τόλιος, ο οποίος χαρακτήρισε την περιβαλλοντική ευαισθησία ως "κλειδί" για την έξοδο από την κρίση, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας κ.Νίκος Παπαγεωργίου ο οποίος αποκάλυψε πως στο επόμενο ΕΣΠΑ ένα μεγάλο κομμάτι θα εστιάσει στα περιβαλλοντικά και ο δήμαρχος Στυλίδας κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος εξήρε τη συνεργασία με τον Όμιλο και τον συνεχάρη για τα τεχνοκρατικά του άλματα. Στην εκδήλωση παρέστησαν αυτοδιοικητικά στελέχη της Θεσσαλίας και της Στ. Ελλάδας, επιμελητηριακά στελέχη, εκπρόσωποι παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων, ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Θεσσαλίας Αν. Λάππας, ο διευθύνων σύμβουλος της "Ε" Γ. Μιχαλόπουλος κ.α.

Tη διοργάνωση και τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε η υπεύθυνη marketing του Ομίλου TEDRA κα.Τέρρυ Τόλιου.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ
Πηγή: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.