Header Ads

Το Σαραντάπορο και το Πύθιο επισκέφθηκε ο Νίκος Γάτσας

Το Σαραντάπορο και το Πύθιο επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας με υποψηφίους του συνδυασμού “Ολύμπου Πολιτεία – Πύλη Ανάπτυξης”.

Στο Σαραντάπορο τον κ. Γάτσα καλωσόρισε ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος Ιπποκράτης Τζιουμακλής, ο οποίος περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια την περίοδο της συνεργασίας του με τον υποψήφιο δήμαρχο, τόσο ως αντιδήμαρχο όσο και ως συναδέλφο δημοτικό σύμβουλο.

Ο κ. Γάτσας ευχαρίστησε τους υποψηφίους συμβούλους της δημοτικής ενότητας Σαρανταπόρου για την υποδοχή και ανέπτυξε συνοπτικά τους άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, δίνοντας έμφαση στους οδικούς άξονες που συνδέουν την Ελασσόνα με την Εγνατία και τον ΠΑΘΕ, τονίζοντας ότι: “Η ευχερέστερη πρόσβαση στην περιοχή θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις και τις παραγωγικές δραστηριότητες, τη βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα”. Επίσης, σημείωσε ότι “βαρύτητα πρέπει να δοθεί στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιΐας, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων και τη συντήρηση του αρδευτικού δικτύου. Η περιοχή μας διαθέτει ένα τεράστιο κεφάλαιο αγροκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που συντηρούν το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Ο Δήμος πρέπει να δίνει λύσεις άμεσα και αποτελεσματικά”.

Ανάμεσα στους άξονες του προγράμματος, που παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος, είναι: η αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων με ένταξή τους σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παραγωγικής εκμετάλλευσης των διαθέσιμων χώρων, η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη τοπικά, με αναβάθμιση του πρώην δημαρχείου Σαρανταπόρου σε υπηρεσία μιας στάσης και η ίδρυση κλιμακίου βορείου τομέα για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, τόσο των κατοίκων (οδοποιία, φωτισμός, καθαριότητα) όσο και των επαγγελματιών, αγροτών και κτηνοτρόφων (αγροτική οδοποιία, άρδευση κ.α.).

Και συνέχισε: “Στη νέα δημοτική περίοδο προωθούμε ένα φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα εμψύχωσης και στήριξης των 40 κοινοτήτων του Δήμου μας, στο οποίο θα ενταχθούν σαράντα δράσεις μηνιαίως - μία για κάθε κοινότητα. Θέλουμε να βγάλουμε την περιοχή μας από την απομόνωση και θα τα καταφέρουμε...”

Το πρόγραμμα εμψύχωσης περιλαμβάνει: Κοινωνικές δράσεις: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ποιότητα ζωής ηλικιωμένων (υγεία, ευεξία, νοητική εγρήγορση) - Ενημέρωση νέων γονέων (σχολή γονέων, ψυχολογική υποστήριξη) - Τράπεζες τροφίμων για άπορες οικογένειες - Τράπεζες φαρμάκων για ανασφάλιστους / Πολιτιστικές δράσεις: Ομάδες θεάτρου – Μουσικές παραστάσεις – Μαθήματα χορού – Εργαστήρια τεχνών – Φιλαναγνωσία Τοπικές Βιβλιοθήκες / Περιβαλλοντικές δράσεις: Δράσεις καθαριότητας μονοπατιών – Ανάδειξη σημείων ενδιαφέροντος / Εθελοντικές δράσεις: Τράπεζες αίματος / Αναπτυξιακές δράσεις: Ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα αγροτικής παραγωγής – Νέες εφαρμογές στον αγροτικό τομέα – Κτηνιατρική συμβουλευτική – Ίντερνετ παντού / Ψυχαγωγικές δράσεις: Χορευτικές βραδιές – γλέντια, οργανωμένες πεζοπορίες, οργανωμένες εκδρομές σε άλλες κοινότητες του δήμου.”Στο Πύθιο, τον κ. Γάτσα καλωσόρισε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Καίτη Κελεπούρη, η οποία αναφέρθηκε στο στρατηγικό σχέδιο του συνδυασμού για την ανάπτυξη της περιοχής, προκειμένου τα χωριά του Ολύμπου να βγουν από την απομόνωση.Ο κ. Γάτσας ανέπτυξε συνοπτικά τους άξονες του προγράμματος του συνδυασμού, εστιάζοντας στο πρόγραμμα οικοτουριστικής ανάπτυξης της παρολύμπιας περιοχής, με δράσεις στα χωριά του Ολύμπου, για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, των μνημείων και των διαδρομών. Ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε επίσης τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, την άρση της απομόνωσης και τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: “Στην επόμενη δημοτική περίοδο θα προωθήσουμε κατά προτεραιότητα λύση στο πρόβλημα του νερού για το λεκανοπέδιο του Ολύμπου. Και γι' αυτό υπάρχει η προηγούμενη εμπειρία με τη μεταφορά του νερού από το Κεφαλόβρυσο σε Ελασσόνα - Αραδοσίβια, όπως και η μεταφορά νερού από την Καρυά στη Σκαμνιά”.

Και συνέχισε: “Η παρολύμπια περιοχή είναι η πύλη της ανάπτυξης του δήμου μας. Οφείλουμε να υλοποιήσουμε άμεσα τη μελέτη για την αξιοποίηση, την ανάδειξη και προβολή της νότιας και δυτικής πλευράς του Ολύμπου, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα της περιοχής και το εισόδημα των κατοίκων της. Ο Δήμος μας αξίζει περισσότερα. Με σχέδιο, τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε, μπορούμε να κάνουμε πολλά”.

Φωτογραφίες από τις επισκέψεις του Νίκου Γάτσα σε Σαραντάπορο και Πύθιο:
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.