Header Ads

Κάλεσμα ΔΑΣ Σωματειου Ιδ. Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας για την Πρωτομαγιά

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία(παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας τιμά την εργατική πρωτομαγιά, τους εργάτες και τις εργάτριες που αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την εργατική τάξη, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Οι αγώνες και οι θυσίες της τάξης μας διδάσκουν σήμερα πως κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να περιμένει να βελτιωθεί η ζωή του , αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δεν χαρίζεται. Ο πήχης των απαιτήσεων μας πρέπει να ανέβει, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες που σήμερα κομματιάζονται για τα κέρδη των λίγων. Πιο αποφασιστικά να πάρουμε θέση στον αγώνα αποβάλλοντας λογικές «του μικρότερου κάκου», το «τίποτα δεν αλλάζει».

Καμία αυταπάτη! Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις ψεύτικες αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου. Οι εμπορουπάλληλοι έχουμε αποκτήσει πείρα για το πως ερμηνεύεται η «πρόοδος», η «δίκαιη ανάπτυξη», «η επιστροφή στην κανονικότητα» και ποιους ωφελεί. Βιώνουμε στο πετσί μας τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τα σμπαραλιασμένα ωράρια, την δουλειά τις Κυριακές, την εντατικοποίηση, τους μισθούς ψίχουλα που δεν επαρκούν να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Η κατάσταση αυτή για εμάς είναι βάρβαρη και έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των προηγούμενων.

Ο δρόμος του αγώνα και της ανυπακοής απέναντι στους εκμεταλλευτές μας είναι μονόδρομος για εμάς τους εργαζόμενους. Είναι αγώνας για την αναπλήρωση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στη συμμετοχή-εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και πολέμους των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ. με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί τον καλύτερο σημαιοφόρο τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ! ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ !

Δίπλα στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, βρίσκεται οργανωμένα, ένας καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός, μια εργατική ελίτ. Αυτή η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, αυτοί που έλεγαν και λένε ότι η απεργία έφαγε τα ψωμιά της δεν έχουν τελειώσει ακόμη την αποστολή τους. Θέλουν Σωματεία σφραγίδες, σωματεία παραγωγής αντιπροσώπων και όχι σωματεία που θα ενημερώνουν, θα οργανώνουν και θα κινητοποιούν τα μέλη τους. Η στάση της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Τεχνικών Υπαλλήλων Ελασσόνας ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ενόψει της Απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι σωματεία θέλουν, καθώς δεν μπήκαν στον «κόπο» καν να συνεδριάσει το Δ.Σ για την Εργατική Πρωτομαγιά!
Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας για να πάρει πόδι από τα σωματεία η συνδικαλιστική μαφία! Φιλοδοξία μας ήταν και είναι να πάψει το Σωματείο μας να είναι «Σωματείο Σφραγίδα» και να γίνει πραγματικό αποκούμπι όλων των συναδέλφων στην περιοχή. Γι αυτό πρέπει να επιδιώξουμε και το επόμενο διάστημα, να έχουμε ένα σωματείο ζωντανό. Ένα σωματείο που θα μπορεί να κινητοποιεί τα μέλη του θα παίρνει πρωτοβουλίες. Θα είναι δίπλα στους ιδιωτικούς υπάλληλους και τους άνεργους. Θα δίνει το παρόν μέσα στους χώρους δουλειάς. Ενάντια σε απολύσεις. Στην εργοδοτική τρομοκρατία. Ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, τις περικοπές μισθών.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αυτό μας διδάσκουν οι αγώνες της τάξης μας. Συνεχίζουμε το δικό μας δρόμο, δυναμώνουμε την οργάνωση μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!

ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ – ΤΑΞΙΚΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

10.30 π.μ. στην πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο στην Ελασσόνα
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.