Header Ads

Υποψήφιος με τον Νίκο Ευαγγέλου ο Απόστολος Βάλλας

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκου Ευαγγέλου, ο Εκδότης-δημοσιογράφος της "Έκδοσης" Απόστολος Βάλλας ανακοίνωσε την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές με τον συνδυασμό "Αλλάζουμε" τονίζοντας:

"Επειδή ΟΛΟΙ MAZI μπορούμε καλύτερα!
#Συνεχίζουμε

Γιατί με τον Νίκο Ευαγγέλου

Με αφορμή και την επέτειο του ξεσηκωμού του Γένους το 1821, μεταξύ των αγωνιστών για την απελευθέρωση από τον Τουρκικό ζυγό, ήταν και ο Ελασσονίτης Χριστοφόρος Περραιβός.

Ο Χριστοφόρος Περραιβός υπήρξε εκτός από αγωνιστής, ιστορικός, δάσκαλος, και ένας από τους μεγαλύτερους οραματιστές του τόπου, και ιδιαίτερα της Περραιβίας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την μοναδικότητα του Ολύμπου αλλά και την αναγκαιότητα Αξιοποίησής του, τότε σε εποχές που οι προτεραιότητες προφανώς ήταν άλλες.

Έκτοτε και μέχρι τις ημέρες μας σχεδόν το σύνολο των πολιτικών σε όλα τα επίπεδα όταν πλησιάζουν οι εκλογές θυμούνται και τον Όλυμπο!!

Εκτός από τις προσπάθειες ελάχιστων…γραφικών κατά τους επαίοντες διαχρονικά ποτέ δεν έγινε καμία ενέργεια στην κατεύθυνση Αξιοποίησης του μυθικού βουνού.

Μάλιστα υπήρξε και η ομάδα εκείνη των πολιτικών που επιχείρησαν να εμποδίσουν ακόμα και τις σκέψεις για την αξιοποίηση του.

Η δική μου πορεία στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι του Δήμου μας είναι γνωστή σε όλους μέσα από τις σελίδες της «ΕΚΔΟΣΗΣ» και το πάθος για την πολυπόθητη Αξιοποίηση και όχι λαθεμένα όπως λέγεται για την ανάπτυξη του Ολύμπου.

Για την Αξιοποίηση με την θέση πρότασή μας… «Αξιοποίηση του Ολύμπου με Αντικείμενο, τον Όλυμπο, χωρίς τον Όλυμπο.»

Ο Νίκος Ευαγγέλου ήταν ο μόνος Δήμαρχος που εργάστηκε για να λύσει πρακτικά ζητήματα που θα απελευθέρωναν δυνάμεις για το ζητούμενο.

Απέδειξε ότι είχε την Πολιτική Βούληση αξιοποιώντας σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που έχουν άποψη κάνοντας ωστόσο και κάποια λάθη, διότι αντικειμενικά δεν είχε ούτε την γνώση ούτε την εμπειρία.

Μου ζήτησε να τον βοηθήσω να …τρέξουμε το θέμα με τον Όλυμπο και στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκα ένα χρόνο μετά την εκλογή του και αυτό για όποιον ηγείται είναι προσόν. Έκτοτε τα βήματα που έγιναν ήταν σημαντικά, δόθηκε η μάχη για το Προεδρικό διάταγμα και την υπογραφή του, νομιμοποιήθηκε επιτέλους το καταφύγιο «Χριστάκη» στη Μεγάλη Γούρνα, εντάχθηκε σε πρόγραμμα το Πέτρινο Σχολείο του Κοκκινοπηλού, και οι Κατασκηνώσεις του περιήλθαν στον Δήμο, ανασύρθηκαν από τα συρτάρια τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο δρόμος ο επονομαζόμενος «Ζ» είναι νόμιμα κατασκευασμένος και χρηματοδοτημένος από την Ελληνική πολιτεία, οσονούπω θα δημιουργηθεί και παράρτημα του Φορέα Διαχείρισης Ολύμπου για πρώτη φορά στην Ελασσόνα, και είναι σε εξέλιξη η δημιουργία του Κέντρου Ενημέρωσης του Ολύμπου, αλλά και ο Αναβατήρας για σκι μέχρι τη θέση «χότζα».

Η Πολιτική βούληση για πρώτη φορά επί του πρακτέου είναι δεδομένη από τον Νίκο Ευαγγέλου, εγώ μαζί με μια ομάδα ανθρώπων που παλέψαμε δεκαετίες για το….όνειρο πλέον διαθέτουμε την Γνώση και την Εμπειρία έτσι ώστε και η Νοτιανατολική πλευρά του Νεφεληγερέτη να γίνει προσιτή σε όσους θέλουν να τον επισκεφτούν, όπως συμβαίνει και από την Ανατολική πλευρά από την οποία κάθε χρόνο περισσότερες από 300 χιλιάδες άνθρωποι ανεβαίνουν στις κορφές του Ολύμπου

Το δικό μας…στοίχημα είναι στην διάρκεια αυτής της τετραετίας άμα μας εμπιστευτείτε επιτέλους να …ανοίξουμε τον Φάκελο Όλυμπος και να προχωρήσουμε στην Αξιοποίηση του.

Σας χαιρετώ αγωνιστικά όντας πεπεισμένος ότι η ώρα για το πολυπόθητο έφτασε".

Βάλλας Απόστολος
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.