Header Ads

Ξεκαθάρισε το...τοπίο - 5 οι υποψηφιότητες

Ξεκαθάρισε το εκλογικό …τοπίο απ ότι φαίνεται για τον Δήμο Ελασσόνας με αφορμή τις Δημοτικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο.

Μετά τις έντονες διαβουλεύσεις και την απίστευτη για τα χρονικά της περιοχής μας πολιτική κινητικότητα και τον πολιτικό κουρνιαχτό που σηκώθηκε, από άλλους με σκοπιμότητα, από άλλους με αφέλεια και από άλλους με ελπίδα, όλα καταστάλαξαν και εκτός απροόπτου οι υποψηφιότητες θα είναι πέντε.

Ο νύν Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου, ο Νικόλαος Γάτσας, ο Δημήτριος Αβρανάς,  
ο Δημήτριος Καρανίκας και ο Κωνσταντίνος Σαχινίδης.

Ο πρώτος υποστηρίζεται από το κόμμα της Ν.Δ. ο δεύτερος από το ΚΙΝ.ΑΛ, ο τρίτος από το Κ.Κ.Ε και ο τέταρτος και ο πέμπτος ανεξάρτητοι χωρίς την υποστήριξη από κανέναν πολιτικό χώρο, χωρίς αυτό να σημαίνει αυστηρή κομματική περιχαράκωση.

Όπως είναι φυσικό οι πολιτικές εκτιμήσεις…δίνουν και παίρνουν στα περιορισμένα πολιτικά κασάνια, οι νέοι γυρίζουν την πλάτη σε όλο αυτό που είναι σε εξέλιξη είτε διότι γνωρίζουν ότι τα πάντα ελέγχονται από τα κόμματα, είτε διότι έχουν στην κυριολεξία απαξιώσει όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας σε όλες τις βαθμίδες όντας τα απόλυτα θύματα των πολιτικών επιλογών όσων τους κυβέρνησαν ή σωστότερα έκαναν πως κυβερνούσαν αφού στην πραγματικότητα εκτελούσαν και συνεχίζουν να εκτελούν εντολές, είναι ωστόσο πολύ νωρίς για συμπεράσματα!

Το ενδιαφέρον τώρα μετατίθεται στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών και κατά πόσο αυτά θα σταθούν ικανά να πείσουν τους δημότες ότι και γνωρίζουν και μπορούν να βοηθήσουν να βρεί ο τόπος τον…βηματισμό του.

Οι επαφές των επικεφαλής αλά και των μελών των επιτροπών που έχουν συσταθεί σε κάθε συνδυασμό εργάζονται πυρετωδώς στην κατεύθυνση να προσεγγίσουν και να πείσουν αυτούς τους δημότες που εκτιμούν κατά πρώτον ότι θα …κουβαλήσουν ψήφους-αυτό είναι το κυρίαρχο κριτήριο- κατά δεύτερον αν εμβολίζουν τους αντίπαλους συνδυασμούς και…σπάνε κάποιες συμπαγείς.. κούδες όπως συνηθίζεται να λέγεται, αν δηλαδή λειτουργούν ως…σφήνες σε αντίπαλες υποψηφιότητες, αν θα είναι διαχειρίσιμοι μετά τις εκλογές και τέλος αν θα είναι και κατάλληλοι για να λειτουργήσει η δημοτική μηχανή.

Είναι αρκούντως δύσκολο κάποιος να διαθέτει…όλο το πακέτο και αυτός θα είναι ο λόγος αυτό το διάστημα να ενταθούν οι πιέσεις για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και σε περιπτώσεις θα γίνουν και ασφυκτικές.

Δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία η οποία πολλές φορές όταν δεν υπάρχει και το ανάλογο ψυχικό σθένος από όλους, να δοκιμάζονται φιλίες, συγγένειες, σχέσεις και δε είναι λίγες οι φορές που διαπιστώθηκαν και ρήξεις με το ανάλογο κοινωνικό αντίκτυπο, γι αυτό χρειάζεται οι επικεφαλής να διαχειρίζονται την κάθε περίπτωση με διάκριση και με σεβασμό.

Έχει συμβεί σε όλους όσοι έχουν πάρει μέρος σε εκλογικές διαδικασίες είτε ως υποψήφιοι είτε ως ψηφοφόροι να έχουν τεθεί αντιμέτωποι με δυνατά διλλήματα σε ποιόν θα δώσουν την ψήφο, η οποία ψήφος είναι μια και οι υποχρεώσεις του καθένα είναι πολλές!!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων ξεκινά να ψηφίσει τον τάδε και όταν φθάνει στην κάλπη ψηφίζει τον δείνα.

Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και οι οικονομικοί παράγοντες του τόπου ή γενικότερα οι χρηματοδότες των συνδυασμών, αφού…κακά τα ψέμματα, όποιος θελήσει να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την πρωτιά, κατά κοινή ομολογία αλλά και από την εμπειρία θα…ματώσει οικονομικά, θα αιμορραγήσει και οι εποχές αντενδείκνυνται για τέτοιους πειραματισμούς!

Δεν υπάρχει όμως άλλος τρόπος αφού είναι απαραίτητο, αναγκαίο για τους υποψηφίους, για μεν τους νέους να βρούνε τρόπους να γίνουν γνωστοί, τουλάχιστον, για δε όλους εκείνους που ξαναδοκιμάζουν την τύχη τους να πείσουν ότι είναι οι καταλληλότεροι.

Του Απόστολου Βάλλα
Πηγή: ΕΚΔΟΣΗ της Ελασσόνας
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.