Header Ads

"Ήρθε η ώρα της αναβίωσης του ΑΣΟΚ "Η Μελούνα Ολύμπου"

Μετά την απαξίωση ,την εγκατάλειψη και την αδιαφορία του συνεταιρισμού από τις φερόμενες νόμιμες και παράνομες διοικήσεις ,και ενώ η θητεία του συνεταιρισμού είχε λήξει και ήταν σε λύση από τον Απρίλιο του 2012, οδηγηθήκαμε αναγκαστικά στην εκκαθάριση που ήταν επιβεβλημένη γιατί ανέδειξε καθαρά πλέον την άθλια κατάσταση του συνεταιρισμού, που κατά το λαϊκότερον ήταν, «μπέστε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε».

Με αποτέλεσμα να έχει γίνει:


Α) Πλιάτσικο των 14 γεωτρήσεων, των τρακτέρ κι άλλων μηχανημάτων.

Β) Περίφραξη μισοκατεστραμένη σε 105 σημεία και εξαφανισμένοι οι πάσσαλοι.

Γ) Κτήρια σε εγκατάλειψη, που κούρνιαζαν εκατοντάδες πουλιά.

Δ) Τζάμια , πόρτες, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά σπασμένα και κατεστραμμένα.

Ε) Εσωτερικά,ψευδοροφή κατεστραμμένη και να κρέμεται.

Ζ) Τουαλέτες ,αποθήκες, χώροι ένδυσης, συνεργείο μηχανημάτων, αποθήκη ανταλλακτικών καταστρεμμένα.

Η) Εγκαταστάσεις των ψυγείων με εμφανή σημάδια διάβρωσης των υποστυλωμάτων (κολώνες), σε σημείο που να φαίνονται τα σίδερα.

Θ) Μηχανήματα των ψυγείων εγκαταλειμμένα.

Ι) Κεντρικός πίνακας ρεύματος κατεστραμμένος.

Κ) Κεντρικό αντλιοστάσιο άρδευσης λεηλατημένο.

Λ) Χρέη στη ΔΕΗ 39.000 ευρώ από ρεύμα κτηρίων, ψυγείων (νοικιασμένα) και γεωτρήσεων.

Μ) Γεφυροπλάστιγγα χαλασμένη που επισκευάστηκε.

Ν) Απλήρωτα εδώ και χρόνια ενοίκια χωραφιών του συνεταιρισμού εκτός του ενιαίου αγροκτήματος (τρία (3) χωράφια).

Ξ) Ανακαλύφθηκαν, επιπλέον 3.000 μετρά σωλήνες άρδευσης που δανειστήκαν στο Δρυμό Ελασσόνας.

Ο) Δεν εμφανίζονται όλες οι πληρωμές από τις βοσκήσιμες εκτάσεις του αγροκτήματος,(7.000 ευρώ,περίπου το χρόνο).

Να επισημάνουμε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα, από το 2012 μέχρι το 2017,που ο συνεταιρισμός ήταν σε λύση, (η διαχείριση του και η λειτουργία του), στο ελάχιστο θέμα της καλλιέργειας καθώς και οι συναλλαγές γινόταν με αδιαφάνεια και χωρίς ενημέρωση των μετόχων, από τους ίδιους που σήμερα, κουνούν το δάχτυλο και αντί να σιωπούν και να ζητήσουν συγγνώμη από τους μετόχους για τα χάλια που άφησαν, καταφεύγουν σε εξώδικα και αιτήσεις στα δικαστήρια, ζητώντας αντικατάσταση του εκκαθαριστή ,«διότι δεν
συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις», δεν τους ενημερώνει τάχα, αφού είναι γνωστές οι 21 και πλέον ανακοινώσεις-δελτία τύπου στη σελίδα του συνεταιρισμού melounaolympou.gr

Αγαπητοί μέτοχοι

Μετά από 5 πέτρινα χρόνια δόθηκε, δια μέσου των τραπεζών,για πρώτη φορά, μέρισμα 50 ευρώ ανά στρέμμα και εξασφαλίστηκαν και με παρέμβασή μας, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Συνεταιρισμός να επανέλθει στους ενεργούς, με αποτέλεσμα να καταβληθούν οι επιδοτήσεις των καλλιεργειών για το 2018.

Τέλος επικαιροποιήθηκε το Μητρώο των μελών με αποδεικτικά στοιχειά πλέον των μετόχων για τις ιδιοκτησίες που κατέχει ο καθένας .

Ξεκαθάρισαν επίσης οι ιδιοκτησίες του Δημοσίου, τα Κοινοτικά-Δημοτικά, τα δασικά, οι βοσκήσιμες εκτάσεις, τα προσφυγικά και τα αδιάθετα, εντός του αγροκτήματος.

Αγαπητοί μέτοχοι, ένα άλλο σημαντικό θέμα που βγήκε στο φως και έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε, είναι, ότι οι φερόμενες νόμιμες και παράνομες, Διοικήσεις (Δ.Σ) του Συνεταιρισμού, από το 2007 μέχρι το 2017,δήλωναν καλλιεργήσιμες εκτάσεις και αγρανάπαυση 2.500 περίπου στρέμματα, ενώ για πρώτη φορά το 2018 δηλώθηκαν 2.634 στρέμματα όσα είναι και τα σωστά.

Τα 134 περίπου στρέμματα που είναι η διαφορά (2.634στρ. – 2.500στρ. = 134στρ) τα δήλωναν κάποιοι μέτοχοι, με φίλους και γνωστούς δια ίδιον όφελος.

134 στρ. Χ 50€ = 6.700 ευρώ το χρόνο επί 10 χρόνια = 67.000 ευρώ, έκαναν φτερά, σε βάρος του συνεταιρισμού και των συνεταιριστών-μετόχων.


Αγαπητοί Μέτοχοι

Από όλη αυτή τη διαδικασία της εκκαθάρισης που βαίνει στο τέλος της διαπιστώνουμε ότι κατοχυρώθηκαν οι ιδιοκτησίες των πραγματικών μετόχων αλλά είναι αδύνατος ο αναδασμός λόγω διασποράς των ιδιοκτησιών ,έγιναν έργα υποδομής που αλλοίωσαν τις αρχικές ιδιοκτησίες , οπότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του αναδασμού δεν μπορούν να κάνουν αναδασμό , όπως αναφέρει η Δ/νση πολιτικής γης σε ερώτημα σχετικά με τον αναδασμό «Ομαδικό Αμπελώνα» των αγροκτημάτων Τσαριτσάνης –Στεφανόβουνου - Αετοράχης (07-12-2017 έγγραφο) προς τον εκκαθαριστή όπου αναφέρει επί λέξη: «κρίνεται απαραίτητο να αναφερθεί ότι αναδασμός δεν διενεργείται για να επιλυθεί το υφιστάμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς (πραγματική και νομική κατάσταση)μιας περιοχής και να αποδοθούν οι αντίστοιχοι τίτλοι κυριότητας, αλλά διενεργείται για να αποδοθούν στον κάθε κτηματία νέα συγκεντρωμένα και ορθολογικώς διατεταγμένα τεμάχια σε αντικατάσταση των παλιών «διασκορπισμένων» τεμαχίων που αυτός κατείχε – νεμόταν επί του εδάφους και τα εισέφερε στον αναδασμό».

Αν παρ ελπίδα γίνει αναδασμός,βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη ο κάθε μέτοχος, μετά από άπειρα χρόνια ( τα 30 χρόνια με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη) και αφού ικανοποιηθεί η ένσταση και του τελευταίου μετόχου,

θα πάρει ένα εναπομείναν τμήμα της ιδιοκτησίας του. ̎Ζήσ το Μάη να φας τριφύλλ…̎.

Μια ιδιοκτησία απομειωμένη χωρίς νερό και με περιορισμένη δυνατότητα καλλιέργειας θα παρακαλάει ο μικρομέτοχος είτε να το νοικιάσει ή να το πουλήσει για ένα κομμάτι ψωμί .

Η μόνη λύση ,ιδιαίτερα για τους μικρομετόχους είναι η αναβίωση του συνεταιρισμού ,με καλλιέργειες δυναμικές, σύγχρονα μέσα και διοίκηση να λειτούργει με διαφάνεια, αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες σε όφελος των μετόχων και της τοπικής κοινωνίας.

Διαχρονικά κάποιοι διαφωνούν, μάλιστα, επιδιώκουν φανερά τη διάλυση του συνεταιρισμού και δεν σέβονται τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνεταιριστών για την Αναβίωση του αγροκτήματος.

Μετά την Αναβίωση θα τους προταθεί μια έντιμη, δίκαιη και συμβιβαστική λύση αφήνοντας τους υπόλοιπους συνεταιριστές να συνεχίσουν την ενιαία καλλιέργεια του αγροκτήματος.

Η Ομάδα για την Αναβίωση του Συνεταιρισμού Η Μελούνα Ολύμπου:


Καλεί τους μέτοχους- συνεταιριστές να συσπειρωθούν με την πρόταση για Αναβίωση, ενάντια στην απαξίωση, την εγκατάλειψη και την αδιαφορία του συνεταιρισμού .

Επιπλέον σας προτρέπουμε κάθε φόρα που γνωστοί - άγνωστοι σας παίρνουν τηλέφωνο ή σας βρίσκουν δήθεν τυχαία και ζητούν την υπογραφή και την συγκατάθεση σας, σε έγραφα που δεν σας δείχνουν, να ζητάτε να γνωρίζετε τι γράφουν και γιατί ζητούν την υπογραφή σας.

Υφαρπάζουν την υπογραφή σας για δήθεν άλλο λόγο, και στην συνέχεια την χρησιμοποιούν για δικά τους ιδία συμφέροντα.

Η Επιτροπή επικοινωνίας ,της Ομάδας για την Αναβίωση του Συνεταιρισμού<< Η Μελούνα Ολύμπου>>

1) Θάνος Βαθράκης
κιν.: 6974083557

email: thanos.vathrakis@gmail.com

fb: Θάνος Βαθράκης

2) Θεόδωρος Βουλγαρούλης
κιν.: 6972260379

email:voulgaroulis@gmail.com

fb:Θεόδωρος Βουλγαρούλης
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.