Header Ads

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας - Ανέλαβε ο Ελασσονίτης Γεώργιος Μπλιούμης (φωτο)

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), από τον Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου στον Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, Βουλευτές, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου – Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εκπρόσωποι των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ, κ. Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ και Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, αντιπροσωπείες Ενώσεων Αποστράτων, προσωπικό της ΠΑ και ξένες αντιπροσωπείες.

Γεώργιος Μπλιούμης: Η αδιαφορία ο εφησυχασμός και η χαλαρότητα δεν συνδέονται με την Πολεμική Αεροπορία
Η τοποθέτηση του Πτεράρχου, πλέον, Χρήστου Χριστοδούλου στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, δημιούργησε "κενό" στην θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, την οποία "κλείδωσε" και ανέλαβε με κάθε επισημότητα σήμερα το πρωί, ο νέος Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Μπλιούμης, ο οποίος προχώρησε σε δηλώσεις στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης - παραλαβής του ΓΕΑ, ενώ και ο Α/ΓΕΕΘΑ Χριστοδούλου επεσήμανε το τι εκπροσωπεί και χαρακτηρίζει την ελληνική ΠΑ.

Ειδικότερα, αλλαγή φρουράς σήμερα στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας με τον απελθόντα αρχηγό ΓΕΑ και νυν αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, να παραδίδει τα καθήκοντα μετά από 41 χρόνια σταδιοδρομίας στο Όπλο, στον νέο αρχηγό, αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, ο οποίος έχει 39 και πλέον χρόνια υπηρεσίας στην Πολεμική Αεροπορία.

Οι δύο άνδρες έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στους πεσόντες αεροπόρους, εν καιρώ πολέμου αλλά και εν καιρώ ειρήνης, στον βωμό του καθήκοντος. Παράλληλα, μίλησαν για τα κριτήρια που πρέπει να διέπουν τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους στο Όπλο:

Λεβεντιά, παλικαριά, επαγγελματισμός, χαρακτήρας, συμπεριφορά, επανέλαβε ο πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. Η αδιαφορία, ο εφησυχασμός και η χαλαρότητα δεν συνδέονται με τον χώρο μας, συμπλήρωσε ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Στην ημερήσια διαταγή του ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε, στη διετή θητεία του, σε ορισμένα ζητήματα που «δεν έμειναν στα λόγια»:
- Την αξιοποίηση του 100% των περιορισμένων πόρων για την αύξηση της διαθεσιμότητας των μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.
- Την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16.
- Την απόκτηση νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους P2002JF, που αντικαθιστά το επί 50 χρόνια στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας T-41D.
- Την ολοκλήρωση της υποστήριξης σε οπλικά συστήματα και μέσα.
- Την αναβάθμιση της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ σε μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη.
- Την τεράστια επένδυση για την αναβάθμιση του 251 ΓΝΑ σε υποδομές και μηχανήματα.
- Τη μείωση του χρόνου καταβολής του εφάπαξ.
- Τη διατήρηση υψηλού φρονήματος και την περαιτέρω αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Απέδωσε, δε, αυτές τις επιτυχίες στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο προέτρεψε να συνεχίσει με μεγαλύτερο ζήλο για το καλό του Όπλου και της πατρίδας, ώστε η Πολεμική Αεροπορία να πετά ακόμη πιο ψηλά, ακόμα μακρύτερα όπου χρειασθεί, όπως σημείωσε.

O αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το γεγονός ότι στη διετή θητεία του, ως αρχηγός ΓΕΑ, δεν επέτρεψε ούτε μία στιγμή στα αεροσκάφη με τα κόκκινα φτερά να αισθανθούν ότι έχουν υπεροχή πάνω από το Αιγαίο. Στον νέο αρχηγό ευχήθηκε υπομονή και αντοχή.

Ο κ. Μπλιούμης διαβεβαίωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την «εκπλήρωση της αποστολής μας».

«Η κατάσταση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, η εγγύς απειλή και οι ασύμμετρες απειλές καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της προβολής της αποτρεπτικής ισχύος μας». Όπως τόνισε, αυτά θα επιτευχθούν με:
- Την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα.
- Την αύξηση της διαθεσιμότητας των μέσων και των οπλικών συστημάτων.
- Την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις παραγωγικές σχολές.
- Την ανάπτυξη τεχνικο-εφοδιαστικού συστήματος υποστήριξης των μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.
- Την αναβάθμιση των υποδομών και μέσων για να υποδεχθούν τα αεροσκάφη 5ης γενιάς, ώστε σε διασύνδεση με την αμεσότητα στην πληροφορία να έχουμε ακόμα πιο γρήγορη δράση-αντίδραση όταν απαιτηθεί.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΑ, επικαλούμενος την υφιστάμενη συνεργασία του με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ από τις προηγούμενες θέσεις τους, ζήτησε τη συνδρομή και την υποστήριξή του στο δύσκολο έργο τους.
haf.gr - onalert.gr Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.