Header Ads

Η κάθοδος του Χρήστου Καραγιάννη και η στήριξή του από τον Βασίλη Βαρνά αλλάζει τα δεδομένα στην κεντροδεξιά σκηνή

Η κάθοδος του Χρήστου Καραγιάννη, η οποία διαφαίνεται στον ορίζοντα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης της Ελασσόνας και που αγγίζει το ποσοστό του 99% ώστε ο πρώην δήμαρχος Ελασσόνας, να ενεργοποιηθεί ξανά μετά το μακρινό 2010, πρόκειται να αλλάξει σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές και γνώστες της πραγματικότητας στην κεντροδεξιά πολιτική σκηνή τα δεδομένα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου.

Που όμως βασίζεται η κεντρική πεποίθηση αυτών που αναμειγνύονται χρόνια με τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο; Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Elassona-city.gr ο Χρήστος Καραγιάννης επιστρατεύεται ανάμεσα σε δύο κινήσεις που προϋπήρχαν στο χώρο και διαδραμάτισαν ρόλο στα τοπικά πολιτικά τεκταινόμενα τα προηγούμενα χρόνια.

Η "Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση" που ήταν ο συνδυασμός που ο Χρήστος Καραγιάννης γνώρισε νίκες και ήττες στο παρελθόν, αποτελούσε πρώτον την βάση του συνδυασμού "Αλλά-ζουμε" του Δημάρχου Νίκου Ευαγγέλου, αφού είναι γνωστό πως στελέχη που στηρίζονταν και υποστήριζαν τον Χρήστο Καραγιάννη αποτέλεσαν τον βασικό κορμό του νικηφόρου συνδυασμού του 2014 και στα ψηφοδέλτια των δημοτικών διαμερισμάτων της επαρχίας αλλά και στο κεντρικό της Ελασσόνας.

Την ίδια ώρα η "Νέα Πορεία" του Βασίλη Βαρνά, που αποτελούνταν επίσης από στελέχη της κεντροδεξιάς και όχι μόνο πολιτικής σκηνής, κατέβαινε μόνη της στις εκλογές του 2014 κερδίζοντας την τρίτη θέση στην προτίμηση των πολιτών. Από τότε όμως διαδραματίστηκαν γεγονότα και οι συνθήκες στα στρατόπεδα άλλαξαν. 


Η πολιτική αντιπαράθεση Βαρνά-Ευαγγέλου αποτέλεσε το βασικό γεγονός της πενταετούς θητείας της σημερινής δημοτικής αρχής, με τον επικεφαλής της ελάσσωνος αντιπολίτευσης να κερδίζει πόντους μέσα στο στρατόπεδο του Χρήστου Καραγιάννη. H αλήθεια είναι ότι η παρουσία του Βαρνά και ο τρόπος που ασκούσε τα καθήκοντα του από την θέση της αντιπολίτευσης έκανε πολλούς να αναθεωρήσουν την επιλογή τους, στο πρόσωπο του Ευαγγέλου, όπως υποστήριζαν στα πολιτικά στέκια και στις συζητήσεις τους. Το σκηνικό άλλαξε τελείως από την ώρα της ανεξαρτητοποίησης της Χρυσούλας Προβίδα, του Γιώργου Καστανάρα αλλά και την διαφορετική άποψη που άρχιζε να διαμορφώνεται και από άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Έτσι σε μία τρίμηνη διεργασία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον συμμάχων και αντιπάλων, ο Χρήστος Καραγιάννης επιστρατεύτηκε από την βάση των τριών συνδυασμών, που καθόριζαν τις εξελίξεις στην κεντροδεξιά πτέρυγα. Από τη μία η ομάδα Καραγιάννη επιθυμούσε η επιλογή στο πρόσωπο του πρώην δημάρχου να ήταν η τελική για τον επικεφαλής που θα σήκωνε το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας αλλά υπήρχε το πρόβλημα των σχέσεων με τον Βαρνα οι όποιες είχαν διαρραγεί μετά τις εκλογές του 2014.

Στελέχη και πρόσωπα του χώρου ανέλαβαν να βρεθούν οι δυο άνδρες, να ξεπεραστούν τα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος με τον Βαρνά να αφήνει πίσω του τα "παλιά" και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν την παρούσα στιγμή να ξαναηγηθεί, να στηρίξει μια εκ νέου υποψηφιότητα του Χρήστου Καραγιάννη.

Τα δεδομένα όμως φαίνεται να αλλάζουν και από τον τρίτο συνδυασμό που αποτελεί την σημερινή δημοτική αρχή. Ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου σε συνέντευξή του στο ASTRA τόνιζε πως οι αποφάσεις του αφορούν την κατά 55% ριζική ανανέωση των ψηφοδελτίων, κάτι που σήμαινε πως αρκετά στελέχη αποχωρούν είτε επειδή δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με τον Δήμαρχο είτε επειδή ο ίδιος έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει το δικό του νέο άνοιγμα στη κοινωνία.

Ο Χρήστος Καραγιάννης αξιολογώντας την κίνηση του Βαρνά να συνταχθεί μαζί του, σε ενδεχόμενη συνεργασία και κάθοδο στις εκλογές, υπολογίζοντας το κάλεσμα στελεχών και φίλων, ανεξαρτήτως αν ανήκουν ή όχι στον χώρο της κεντροδεξιάς, του να ηγηθεί και να τραβήξει μπροστά και αφουγκραζόμενος, όπως δηλώνουν συνεργάτες του, την ανάγκη στην Ελασσόνα να επέλθει ηρεμία και κοινωνική επανένωση των πολιτών υπό την διοικητική σταθερότητα του Δήμου Ελασσόνας, αποφάσισε να κάνει το βήμα για να πέσει στην μάχη απέναντι στους Νίκο Ευαγγέλου, Νίκο Γάτσα, Δημήτρη Καρανίκα, Δημήτρη Αβρανά, Κώστα Σαχινίδη.

Όπως αναφέρει μάλιστα το ρεπορτάζ δύο είναι τα βασικά σημεία στην ιστορία του Καραγιάννη με την Ελασσόνα και τα υπόλοιπα χωριά για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τον Μάιο, όταν και θα φτάσει η ώρα της κάλπης. Πρώτον ο Χρήστος Καραγιάννης, που αποτέλεσε είναι η αλήθεια, έναν από τους πιο αγαπητούς και επικοινωνιακούς δημάρχους με τους πολίτες αν θα καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της επανεκλογής, πραγματοποιώντας ένα ρεκόρ πρωτόγνωρο για τα χρονικά του Δήμου και ίσως και των περισσότερων Δήμων στη χώρα, αφού δεν θα έχει ξαναγίνει να έχει διατελέσει κάποιος Δήμαρχος δύο τετραετίες, να έχει χάσει άλλες δύο τετραετίες και να επανέρχεται στη πρώτη γραμμή και δεύτερον εφόσον η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, πως χρίσμα δεν θα πάρει κανένας στους μικρούς δήμους από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύουν του λόγου του αληθές...

Αυτή η εκλογική διαδικασία στην Ελασσόνα, θα είναι η μητέρα των μαχών για όλους...

Του Αντώνη Λιάνου
Πηγή: elassona-city.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.