Header Ads

Χρήστος Καραγιάννης: Θα είμαι υποψήφιος!!!

Δραματικές και …πυκνές ήταν οι διεργασίες την περασμένη εβδομάδα στο Αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι του Δήμου, τόσο με τις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών για την στελέχωση και κατάρτιση των ψηφοδελτίων, όσο και με την κινητικότητα που υπήρξε από πολλούς δημότες για την επιστροφή και ενεργοποίηση του πρώην Δημάρχου Χρήστου Καραγιάννη.

Μήνες τώρα ..κυκλοφορούσε έντονα η φήμη ότι ασκούνται πιέσεις στον Χρήστο Καραγιάννη από πάρα πολλούς δημότες αλλά και στελέχη της Αυτοδιοίκησης, για την επαναδραστηριοποίησή του προκειμένου να ηγηθεί συνδυασμού, κάτι που τελικά ευόδωσε σύμφωνα με κύκλους φίλα προσκείμενους στον πρώην Δήμαρχο την περασμένη Δευτέρα σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αφού ο Χρήστος Καραγιάννης υποκύπτοντας στις πιέσεις δήλωσε ότι θα κατέλθει στις εκλογές, και θα καλέσει όλους τους δημότες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια προκειμένου ο Δήμος να ανακτήσει την πορεία προς την ανάπτυξη και την προκοπή.

Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή. Από τον Σεπτέμβριο είχαν αρχίσει οι Αυτοδιοικητικές διεργασίες σε όλους τους πολιτικούς χώρους με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Σε ότι αφορά την νύν Δημοτική Αρχή θεωρείται δεδομένο ότι θα διεκδικήσει για μια ακόμα φορά την εξουσία. Στον χώρο της μείζονος Αντιπολίτευσης που ηγείτο ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Πασχόπουλος είχαμε σημαντικότατες ανακατατάξεις αφού ο ίδιος αποχώρησε από την ηγεσία μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, και από τις οποίες νέος ηγέτης αναδείχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Γάτσας με την ομόφωνη ψήφο όσων συμμετείχαν. Ανάλογες ήταν οι εξελίξεις και στον χώρο της ελάσσονος Αντιπολίτευσης, όπου ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πορεία» Βασίλης Βαρνάς έκανε γνωστό στους συνεργάτες του ότι για λόγους επαγγελματικούς δεν θα ηγείτο ξανά του συνδυασμού και από κοινού καθόρισαν ποια θα είναι η στάση τους και με ποιές δυνάμεις θα συνεργαστούν. Ο Δημήτριος Γκουνός που ηγείτο του συνδυασμού «Δύναμη Ανατροπής και Ευθύνης» σε δημόσια σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν τα στελέχη και οι φίλοι του πολιτικού χώρου γνωστοποίησε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία προτείνοντας τον Δημήτρη Καρανίκα ο οποίος και μετά από ομόφωνη αποδοχή των συμμετεχόντων ανέλαβε να ηγηθεί της προσπάθειας που θα καταβληθεί στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Η κατάσταση στον χώρο του συνδυασμού «Λαική Συσπείρωση» της οποίας ηγείται ο οδοντίατρος Δημήτρης Αβρανάς παραμένει αμετάβλητη και εκτός εκπλήξεων ο ίδιος θα ηγηθεί για μια ακόμα φορά. Το…πάζλ των συνδυασμών…μεγάλωσε και με την δημιουργία ενός νέου Αυτοδιοικητικού σχήματος που προέκυψε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, του συνδυασμού «ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΠΕΡΡΑΙΒΩΝ» με ηγέτη τον Δρ. Κώστα Σαχινίδη.

Το ερωτηματικό ωστόσο που απασχολούσε όλους τους εμπλεκόμενους ήταν τι θα κάνει ο Χρήστος Καραγιάννης, και αυτό ήταν πολύ φυσικό διότι πρόκειται, άσχετα από το πώς μπορεί ο κάθε πολίτης να κρίνει την πορεία του και την προσφορά του,για μια σημαντική Αυτοδιοικητική προσωπικότητα που διαδραμάτισε σοβαρό ρόλο στο Τοπικό γίγνεσθαι, με ευρεία αποδοχή από όλους τους πολιτικούς χώρους. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου το όνομα του Χρήστου, του και επονομαζόμενου «Δημάρχου της καρδιάς μας» άρχισε να ακούγεται έντονα προκαλώντας σε άλλους προβλήματα και σε άλλους ανακούφιση. Οι μήνες ωστόσο περνούσαν και το μόνο που κυριαρχούσε ήταν το γενικό και αόριστο ερώτημα…τι θα κάνει ο Καραγιάννης με τις απαντήσεις να ποικίλουν, ανάλογα και με τις εκτιμήσεις του καθένα. Άλλοι υποστήριζαν ότι θα είναι υποψήφιος, και άλλοι ότι δεν θα είναι.

Το παρασκήνιο …έδινε και έπαιρνε και ενώ οι φήμες οργίαζαν, οι επαφές του Χρήστου Καραγιάννη με στελέχη και δημότες πύκνωναν καθημερινά δημιουργώντας μια αίσθηση…ασφυξίας σε όλους, με χαρακτηριστικά ανυπομονησίας επιτέλους να τελειώσει αυτό το ψυχοφθόρο…γαιτανάκι, του θα είνα ή δεν θα είναι.

Καταλυτική υπήρξε και η στάση του Βασίλη Βαρνά του επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πορεία» ο οποίος με την σύμφωνη γνώμη των συνεργατών του και των ανθρώπων που τον στήριξαν στον αγώνα του, πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση, της δημιουργίας ενός νέου Αυτοδιοικητικού σχήματος με ευρύτερη αποδοχή αλλά και συμμετοχή ανθρώπων που γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου και θέλουν να …βάλλουν πλάτη για την επίλυσή τους, του οποίου θα ηγείται ο Χρήστος Καραγιάννης. Παρ όλες αυτές τις πιέσεις μέχρι και την περασμένη Κυριακή τίποτα δεν είχε κριθεί, όλα αιωρούνταν και ήταν διάχυτη πλέον η άποψη ότι ο Καραγιάννης δεν θα ασχοληθεί. Μάλιστα την Δευτέρα το απόγευμα η…είδηση που κυριαρχούσε ήταν αυτή, αφού όλοι εκτιμούσαν ότι οι στιγμές ήταν οριακές, καθώς στην πολιτική εκτός όλων των άλλων παραμέτρων πολύ σημαντική είναι και αυτή της δημοσιοποίησης των όποιων αποφάσεων.

Τελικά όλα κρίθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην σύσκεψη που έγινε και σύμφωνα με όσους παραβρέθηκαν μετά από μια ουσιαστική συζήτηση και σε βάθος εκτίμηση, όλοι συμφώνησαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη προκειμένου ο τόπος να εξέλθει από το τέλμα στο οποίο περιήλθε τα τελευταία χρόνια, να συγκροτηθεί ο συνδυασμός που θα πλαισιωθεί από ικανά και αυτοδιοικητικά στελέχη της τοπικής κοινωνίας. Το πρώτο ζήτημα της σύσκεψης όπως πάντα μας πληροφορούν οι συμμετέχοντες, η αναγκαιότητα για τη δημιουργία του νέου σχήματος, αποφασίστηκε και απέμενε να ληφθεί η απόφαση για τον ηγέτη αυτής της προσπάθειας. Τα βλέμματα όλων στράφηκαν στον Χρήστο ο οποίος κάτω από το βάρος αυτής της πίεσης και της έκδηλης αγωνίας όσων συμμετείχαν αποδέχθηκε τελικά την πρόταση να ηγηθεί.

Η επίσημη ανακοίνωση για την δημιουργία και σύσταση του νέου συνδυασμού με επικεφαλής τον Χρήστο Καραγιάννη θα γίνει έως το τέλος της εβδομάδος, με πιθανή ημέρα την προσεχή Κυριακή.

Του Απόστολου Βάλλα
Πηγή: Έκδοση της Ελασσόνας

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.