Header Ads

Έκανε…πίσω ο Καραγιάννης!!

Δεν πέρασε μια εβδομάδα από την ημέρα που 40 περίπου δημότες απ όλα σχεδόν τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ελασσόνας συγκεντρώθηκαν για να στηρίξουν την υποψηφιότητα Καραγιάννη και ταυτόχρονα να λάβουν την υπόσχεση ότι ο ίδιος θα ηγηθεί ψηφοδελτίου, και…ήρθαν τα πάνω- κάτω!!

Η ΕτΕ κάλυψε τα γεγονότα δημοσιογραφικά και όπως ήταν φυσικό το πρωτοσέλιδό της, την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε έναν…πολιτικό σεισμό στον μικρόκοσμο μας, αφού με την κάθοδο του Καραγιάννη θα άλλαζε άρδην ο συσχετισμός των δυνάμεων σε όλους τους συνδυασμούς, καθώς η κινητικότητα που θα δημιουργούσε θα ήταν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πρίν ωστόσο…αλέκτωρ λαλήσει τρίς και ενώ όλοι περίμεναν την επίσημη ανακοίνωση του πρώην Δημάρχου, την Κυριακή άγνωστο γιατί, αυτό το γνωρίζει μόνο ο κ. Καραγιάννης ενδεχομένως και κάποιοι από τους στενούς του συνεργάτες, η είδηση ήταν ότι… ο Καραγιάννης κάνει πίσω!!

Τίποτα δεν προμηνούσε αυτή την εξέλιξη αφού στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί τα δεδομένα ήταν διαμετρικά αντίθετα.
Η έκπληξη, η απορία, η δυσφορία, συνάμα και η καχυποψία ήταν τα συναισθήματα που κατέκλυσαν όσους είχαν πιστέψει στον Καραγιάννη και στην επιστροφή του στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι ψυχραιμότεροι επιχειρούσαν να προσεγγίσουν με νηφαλιότητα την υπό διαμόρφωση πραγματικότητα προσπαθώντας να διακρίνουν τα κίνητρα του Καραγιάννη γι αυτή του την απόφαση.

Άλλοι έκαναν λόγο για εκβιασμούς που δέχτηκε από τα γραφεία της Ν.Ο.Δ.Ε αλλά και από υψηλότερα κομματικά όργανα της Ν.Δ. και μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που χρησιμοποίησαν και τον όρο…του τράβηξαν το αυτί του Χρήστου!!

Τα σενάρια όσο περνούσαν οι ώρες φούντωναν και άρχισαν να ακούγονται και κάποιες σκέψεις από κάποιους ότι ενδεχομένως να απειλήθηκε πολιτικά ο Καραγιάννης μη μπορώντας όμως ακόμα και με αυτό, να εξηγήσουν επαρκώς της απόφασή του σκεπτόμενοι ότι έτσι και αλλοιώς ο Χρήστος πολιτικά..τελείωσε, ο κύκλος του έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα!!

Υπήρξε και μια σημαντική μερίδα προσώπων που σκεπτόμενοι με καχυποψία- οι ημέρες δικαιολογούν και αυτή την προσέγγιση με όσα είδαμε να εκτυλίσσονται στη βουλή με το Μακεδονικό ζήτημα-δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για βρώμικα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες όχι μόνο όσων πίστεψαν ότι ο Καραγιάννης πλαισιωμένος από προσωπικότητες του Δήμου θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, αλλά και κατά του συνόλου των Δημοτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια κάποιων για ίδιον πολιτικό όφελος!!

Την άποψη τους αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι κάποια στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής κατά την διάρκεια της κρίσιμης όπως αποδείχτηκε και καταλυτικής εβδομάδας υποστήριζαν δημόσια σε όλους τους τόνους και με μια σιγουριά απίστευτη ότι…ο Καραγιάννης δεν θα είναι υποψήφιος αφήνοντας έτσι να πλανάται στην ατμόσφαιρα ότι αυτοί γνωρίζουν κάτι που οι αντίπαλοι τους δεν γνωρίζουν, ότι αυτοί είναι οι ισχυροί, και θα επιβάλλουν στο τέλος ο εν δυνάμει επικεφαλής, αντίπαλός τους θα κάνει πίσω!!

Βαρύτατη κατηγορία που εκ των πραγμάτων και από την φύση του αντικειμένου, της Πολιτικής κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει σε κάποιους να το σκέπτονται και να το συζητούν δημόσια.

Υπήρξε όμως και ένα τμήμα ανθρώπων που έκανε άλλες σκέψεις, που υποστηρίζουν ότι ο Καραγιάννης θυσιάστηκε για να βοηθήσει κάποιους πολιτικούς του φίλους, ή δεν θέλησε να τους δημιουργήσει προβλήματα καθώς δεν θα ήταν λίγοι εκείνοι που θα επιχειρούσαν να συνδέσουν την πολιτική του δραστηριότητα με πρόσωπα του πολιτικού χώρου της Ν.Δ τα οποία για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να έχουν καμία ανάμειξη με τα ζητήματα και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ κομμάτων, παρατάξεων και προσώπων στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπάρχει και ένα…κομμάτι ανθρώπων που νοιώθουν προδομένοι, ότι χρησιμοποιήθηκαν από τον Καραγιάννη, ο οποίος ωστόσο σε όλο αυτό το διάστημα υπήρξε πολύ φειδωλός στις κουβέντες του, αφήνοντας , εμμέσως πλήν σαφώς να εννοηθεί ότι θα έθετε υποψηφιότητα εάν ορισμένες προυποθέσεις το επέτρεπαν, χωρίς ποτέ να δεσμευθεί απολύτως, φροντίζοντας να αφήνει ενεργό και το ενδεχόμενο της μη καθόδου.

Ο ίδιος ο Καραγιάννης δεν έδωσε καμία απάντηση σε όλους αυτούς που είχαν ταχθεί στο πλευρό του, επισημαίνοντας ότι στην διάρκεια της εβδομάδας που παρήλθε και από τις επαφές που είχε εκτίμησε ότι πολλά δεδομένα άλλαξαν, αρκετά από τα…στηρίγματά του είχαν αλλάξει στρατόπεδο,αφήνοντας να εννοηθεί ότι το εγχείρημα δεν θα πετύχαινε και για το λόγο αυτό είπε το οριστικό Όχι!!

Είναι βέβαιο ότι από την πλευρά της Ν.Δ και μάλιστα σε επίπεδο υψηλό, υπήρξε παρέμβαση στην κατεύθυνση να μη σχηματιστεί και άλλος συνδυασμός από τον Νεοδημοκρατικό χώρο και να συνταχθούν όλοι στο υπο κατάρτιση ψηφοδέλτιο του νύν Δημάρχου, σύμφωνα με στέλεχος του χώρου σε τοπικό επίπεδο το οποίο μάλιστα είχε και λεκτική αντιπαράθεση με τον αξιωματούχο του κόμματος επισημαίνοντάς του ότι η πλειονοψηφία όσων επιχειρούσαν την δημιουργία του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου ανήκουν πολιτικά στον χώρο της Ν.Δ.

Τόνισε επίσης ότι μετά από αυτή την ωμή παρέμβαση δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα επανεξετάσουν την θέση τους για τις βουλευτικές εκλογές!!

Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η εξέλιξη θα τους απογοήτευε όλους και η κίνηση και προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ψηφοδελτίου ανεξάρτητου και πολυσυλλεκτικού θα σταματούσε στα εξ ών συνετέθη.

Αυτό δεν συνέβη αφού την περασμένη Δευτέρα σε νέα σύσκεψη με πολλά από τα στελέχη της προσπάθειας αποφασίστηκε ο αγώνας να συνεχιστεί, να αναζητηθεί νέο δυναμικό πρόσωπο που θα αναλάβει να είναι επικεφαλής, χωρίς να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο άλλων πολιτικών επιλογών.

Ήδη εκδήλωσε ενδιαφέρον να ηγηθεί του νέου συνδυασμού σημαντική οικονομική προσωπικότητα με παρουσία ετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ξεκίνησε τις επαφές του προκειμένου να προβεί σε εκτιμήσεις και σε ανακοινώσεις…

Του Απόστολου Βάλλα
Πηγή: Εφ.ΕΚΔΟΣΗ της Ελασσόνας
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.