Header Ads

Όλα έτοιμα για την "3η Aνάβαση Ελασσόνας" (Όλες οι πληροφορίες)

Λίγες ώρες απομένουν για την 3η Ανάβαση Ελασσόνας αυτό το Σαββατοκύριακο 3-4 Νοεμβρίου και όλοι και όλα κινούνται πλέον σε ρυθμούς αγώνα.

Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα του κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, με τους 61 οδηγούς να δηλώνουν έτοιμοι για τη μάχη της Κυριακής και σίγουρα θα ανταμείψουν με το θέαμα που θα προσφέρουν τους θεατές που αναμένεται να κατακλύσουν τη διαδρομή των 3,8 χλμ., που είναι το τμήμα της Ε.Ο. Ελασσόνας-Κοζάνης και βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από την Ελασσόνα με κατεύθυνση προς Κοζάνη.

Οι άνθρωποι της ΛΑΜΚΕ έχουν κάνει τα αδύνατα δυνατά και η διαδρομή είναι έτοιμη για να υποδεχθεί τους επίδοξους νικητές.

Οι εκδηλώσεις για την 3η Ανάβαση Ελασσόνας ξεκινάνε σήμερα Παρασκευή. Στο συνεργείο του Δημήτρη Κακαράντζα (1ο χλμ Τυρνάβου-Ελασσόνας) θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος για όσα από τα κληρωθέντα αυτοκίνητα είναι στο Νομό Λάρισας.

Oι υπόλοιποι κληρωθέντες για τεχνικό έλεγχο θα περάσουν αύριο το πρωί στο service-park, εκεί όπου θα βρίσκονται όλα τα αυτοκίνητα του αγώνα.

Μετά το τέλος των δοκιμαστικών του Σαββάτου, η ΛΑΜΚΕ θα παραθέσει γεύμα για τους οδηγούς, στην ταβέρνα "Αρχονταρίκη" που βρίσκεται στην Αφετηρία της Ανάβασης.

Στον χώρο του SERVICE-PARK θα επιτρέπονται ΜΟΝΟ τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τα αυτοκίνητα service. Βοηθητικά, συνοδευτικά κλπ οχήματα, Απαγορεύονται.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων θα γίνεται ζωντανά από τη σελίδα της infomega.grΠροτάσεις στους θεατές της 3ης Ανάβασης Ελασσόνας

Η Ανάβαση Ελασσόνας έχει γίνει θεσμός και η 3η διοργάνωσή της είναι προ των πυλών. Από ποιό σημείο θα βλέπω καλύτερα; που θα παρκάρω; θα μπορέσω να φύγω πριν τελειώσει ο αγώνας; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν αρκετούς.


Στη αφετηρία μπορούμε να κάτσουμε ασφαλώς στην εκκίνηση, στην Κ2 καθώς και σημεία ανάμεσα σε Κ1-Κ2, όπου υπάρχουν ασφαλή σημεία θέασης με μεγάλη ορατότητα καθώς βλέπουμε από την εκκίνηση μέχρι την έξοδο της Κ2. (φώτο 1 & 2)


Πρέπει όμως να πάμε πριν κλείσει ο δρόμος, δηλαδή μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα και να παρκάρουμε εκτός Διαδρομής και εκτός της κεντρικής οδού. Ο δρόμος θα ανοίξει μετά το τέλος του αγώνα.

Φώτο.1


Φώτο.2


Όταν θα κλείσει ο δρόμος για την κίνηση, οι θεατές θα μπορούν να κατευθυνθούν από το κέντρο της Ελασσόνας μέσω της διαδρομής προς το Μοναστήρι Ολυμπιώτισσας και σε 2 χλμ θα βρεθούν στο δημοφιλέστερο σημείο με πολύ μεγάλη ορατότητα (Κ9 & Κ10). Προσοχή!!! Ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης. (φώτο 3 & 4)


Ακριβώς δίπλα υπάρχει αλάνα που χωράει πολλά αυτοκίνητα, αρκεί να παρκάρουμε σωστά. Επίσης στο δρόμο που συνεχίζει προς το χωριό Δρυμό, μετά τη διασταύρωση (Κ9) μπορούμε να παρκάρουμε στην άκρη του δρόμου.

Φώτο.3


Φώτο.4Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής οι θεατές μπορούν να καθίσουν στα πολλά υπερυψωμένα σημεία, έχοντας μεγάλη ορατότητα καθώς βλέπουν τα αυτοκίνητα από μακριά να έρχονται και να φρενάρουν για να στρίψουν την τελευταία φουρκέτα και να περάσουν τη γραμμή τερματισμού. (Φώτο.5)


Στη εικόνα από το δορυφόρο, μπορείτε να δείτε τα σημεία ενδιαφέροντος.


Όσοι θεατές θα έρθουν από το δρόμο Κοζάνης ή Κατερίνης, μπορούν να ενημερώνουν στο σημείο όπου θα είναι κλειστός ο δρόμος στο χωριό Μικρό Ελευθεροχώρι, ότι θέλουν να πάνε στον αγώνα, για να τους επιτρέπεται η πρόσβαση μέχρι το σημείο που οριοθετεί την περιοχή του αγώνα. Εκεί υπάρχουν σημεία που μπορούν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Η διαδρομή έχει ΑΣΦΑΛΗ σημεία θέασης με μεγάλη ορατότητα, σχεδόν σε όλο το μήκος της. Δεν υπάρχει λόγος να κάτσει κάποιος σε επικίνδυνο σημείο. Η υπακοή στις εντολές των κριτών είναι αδιαπραγμάτευτη για ΟΛΟΥΣ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης, λόγω της «3ης Ανάβασης Ελασσόνας»

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία «3η Ανάβαση Ελασσόνας» , το Σάββατο (03-11-2018) και την Κυριακή (04-11-2018) και κατά τις ώρες 10:00 έως και 16:00, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές, ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Ελασσόνα προς Κοζάνη

Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, με προορισμό την Κοζάνη, θα εκτρέπονται από την πόλη της Ελασσόνας στην Ε.Ο. Ελασσόνας – Δεσκάτης και μέσω της Επαρχιακής Οδού Δεσκάτης – Καρπερού, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό στο ύψος των Γρεβενών.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Κοζάνη προς Ελασσόνα
Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, με προορισμό την Ελασσόνα, θα κινούνται στην Εγνατία οδό και μέσω της Επαρχιακής Οδού Δεσκάτης – Καρπερού και της Εθνικής οδού Ελασσόνας – Δεσκάτης, θα εισέρχονται στην πόλη της Ελασσόνας.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Ελασσόνα προς Κατερίνη
Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, με προορισμό την Κατερίνη, θα κινούνται στη Νέα Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης και μέσω της Δημοτικής Οδού Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης και του Ανισόπεδου Κόμβου Γυρτώνης, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. και θα κινούνται προς Κατερίνη.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας από Κατερίνη προς Ελασσόνα
Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, με προορισμό την πόλη της Ελασσόνας, θα κινούνται στον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. και μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Γυρτώνης και της Δημοτικής Οδού Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης, θα εισέρχονται στη Νέα Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης και θα κατευθύνονται στην Ελασσόνα.Χορηγός επικοινωνίας είναι το Ράδιο Ελασσόνα 88.4


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.