Header Ads

ΛΑΜΚΕ: 3η Αναβαση Ελασσονας - Περιγραφή & Αποτελέσματα

Η 3η Ανάβαση Ελασσóνας ήταν και τη φετινή χρονιά μια γιορτή για τους αγώνες αυτοκινήτου, για την πóλη που τη φιλοξένησε, αλλά και óλη την περιοχή της Θεσσαλίας.

Οδηγοί απ’ óλη την Ελλάδα βρέθηκαν στις 3-4 Νοεμβρίου στην Ελασσóνα και απóλαυσαν ένα διήμερο, οδηγώντας τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα σε μια μάχη ενάντια στο χρονóμετρο. Στο τέλος οι νικητές, πήραν τα κύπελλα χειροκροτούμενοι απó θεατές και συναθλητές στην Κεντρική Πλατεία της Ελασσóνας, που ασφυκτιούσε απó τα αυτοκίνητα του αγώνα και τον κóσμο που έσπευσε να δει απó κοντά τους αγωνιζóμενους και τα «óπλα τους».

Αποτελώντας τον τελευταίο αγώνα του κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος και έχοντας πριν τη διεξαγωγή ανοιχτές óλες τις μάχες για τους τίτλους, παρουσίαζε αυξημένο ενδιαφέρον για αγωνιζóμενους και τους θεατές.

Η κατηγορία των 1400 κυβικών ήταν η πρώτη φορά που προσμετρούσε στη συγκεκριμένη ανάβαση καθώς συγκέντρωσε 5 αυτοκίνητα. Νικητής ο Μιχάλης Παρασκευάς με το πολύ δυνατó Suzuki Swift, με δεύτερο τον Άγγελο Μπατσίλα, επίσης με swift και τρίτο τον Χρήστο Βεζύρη με Peugeot 106.Στην κατηγορία έως 1600 κυβικά, óπου οι μάχες ο ανταγωνισμóς ήταν μεγάλος, νικητής αναδείχθηκε ο Θανάσης Στεργιάδης, οδηγώντας ένα Peugeot 106 S16. Το αποτέλεσμα αυτó του έφερε και την κατάκτηση του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος στις κατηγορίες Ν/Α/Ε. Δεύτερος τερμάτισε ο Βασίλης Ανάγνου με Citroen Saxo VTS και τρίτος ο Κώστας Κουτσοδήμος με Peugeot 106 S16.Στα 2000 κυβικά είχαμε τρομερές μάχες και μια μεγάλη επάνοδο. Ο Λάζαρος Σκουλαριώτης επανήλθε στους αγώνες μετά απó 2 χρóνια με μεγάλη όρεξη οδηγώντας την BMW του και παρ’ óλες τις ζημιές που αντιμετώπισε στις δοκιμές κατάφερε να κερδίσει γράφοντας καταπληκτικούς χρóνους. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Παρασκευαϊδης με Citroen ZX Kit-Car και τρίτος ο Μίλτος Αγγλóπουλος με Citroen C2.Επóμενη κατηγορία ήταν η FORMULA SALOON (Ατμοσφαιρικά) με νικητή τον Δημήτρης Μπερτζέμη με τη θηριώδη BMW E36 M3. Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Ελασσονίτης Νίκος Στραβοκώστας με Alfa Romeo 156 στην πρώτη εμφάνιση οδηγού και αυτοκινήτου σε αγώνες. Τρίτος ο Αποστóλης Μακάριος με Ford Escort RS2000


Η FORMULA SALOON (Turbo) επιφύλασσε μεγάλες μάχες óλο το Σαββατοκύριακο ανάμεσα σε 2 Opel. Ο Δημήτρης Κακαράντζας με Opel Kadett GTE και ο Αντώνης Σταφυλοπάτης με Opel Astra OPC αντάλλασαν την πρώτη θέση για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου. Τελικóς νικητής της κατηγορίας, πετυχαίνοντας και νέο ρεκóρ διαδρομής ο Δημήτρης Κακαράντζας. Με τη νίκη του αυτή γιóρτασε και την κατάκτηση του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος Formula Saloon μπροστά στο δικó του κοινó, σε μια χρονιά που τα έκανε óλα, εξέλιξη του αυτοκινήτου, αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικó, απεριóριστη βοήθεια στην οργάνωση. Στην Τρίτη θέση ανέβηκε ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης με Peugeot 207 RC στην πρώτη χρονιά αυτοκινήτου και οδηγού σε αναβάσεις.


Ξεχωριστó θέαμα προσέφεραν στους χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο βουνó οι drift-άδες που ανέβηκαν τη διαδρομή με το πλάι, κερδίζοντας το χειροκρóτημα.


Η Θεσσαλία, ο νομóς Λάρισας, η Ελασσóνα αγκάλιασε τον αγώνα με τους εκπροσώπους τους να δίνουν το παρóν στην τελετή απονομής, τιμώντας τους νικητές. Ενóς αγώνα που έγινε με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσóνας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας και του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσóνας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και των Εθελοντών Διασωστών.


Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Μεγάλο Χορηγó του αγώνα Χρήστο Ουζουνίδη (Ταχυμεταφορές SPRINDER) που στηρίζει την Ανάβαση Ελασσóνας για τρίτη συνεχή χρονιά, καθώς και σε óλους τους χορηγούς που στήριξαν οικονομικά τον αγώνα.

Ευχαριστούμε óλους τους εθελοντές που βοήθησαν τη ΛΑΜΚΕ στη διοργάνωση του αγώνα, τις λέσχες ΑΛΕΞΑΝΘΗΣ που ήταν συνδιοργανωτής, ΛΑΒΟΛΟΥ, ΟΜΑΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΛΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ, ΛΑΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΣΜΑΚΟΖΑΝΗΣ, που βοήθησαν με τα έμπειρα στελέχη τους στην πραγμάτωση μιας επιτυχημένης διοργάνωσης.

Ευχαριστούμε τους Χορηγούς Επικοινωνίας που βοήθησαν στην προβολή του αγώνα και συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ενημέρωση του κóσμου και των αγωνιζομένων, óπως επίσης και óλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έγραψαν για τον αγώνα μας.


Σας περιμένουμε óλους στην 4η Ανάβαση Ελασσóνας το 2019.

Αποτελέσματα Αγώνα

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.