Header Ads

Ταξίδι γεύσεων και ενότητας από καρύδια, μέλι και γιαούρτι!

Σε μια ξεχωριστή βραδιά, που πρώτη φορά διοργανώθηκε στην επαρχία Ελασσόνας και αφορούσε την γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων, με συνδυασμό τριών διαφορετικών παραγόμενων τροφίμων, του καρυδιού, του μελιού και του γιαουρτιού, το καφέ-μπαρ «FλέR» γέμισε από κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κτήματος Λιάνο και της «Καρυάτις Ολύμπου», του συνεταιρισμού κτηνοτρόφων Λιβαδίου «Βοσκός» και της Μελισσοκομίας Νοτίου Ολύμπου «Άκεσις», αντίστοιχα.

Η βραδιά άνοιξε με γευσιγνωσία, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου τα προϊόντα των τριών επιχειρήσεων, αποτέλεσαν έναν συνδυαστικό διατροφικό παράδεισο γεύσης, αφού σε ειδικά «κρουπάκια» μπορούσε ο γευσιγνώστης να δοκιμάσει λίγο γιαούρτι, με λίγο μέλι και πεταλούδα καρυδιού.

Η ημερίδα άνοιξε με τον αναπληρωτή δημάρχου Διονύση Μπαλούκα να δίνει το μήνυμα για υποστήριξη των τοπικών προιόντων, τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Πασχόπουλο να τονίζει πως το ταξίδι στην Ιθάκη των γεύσεων θέλει υπομονή και πείσμα και τον πρόεδρο των Κτηνοτρόφων επαρχίας Ελασσόνας Θανάση Γεροφωκά να τονίζει τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις στην κτηνοτροφία αλλά να μιλάει και για ενότητα των παραγωγών για ένα καλύτερο αύριο.

Στην παρουσία της ιστορίας του συνεταιρισμού κτηνοτρόφων Λιβαδίου «Βοσκός» ήταν η Ραφαέλα Κωστοπούλου, η οποία ήταν και η συντονίστρια της βραδιάς και αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο Τάσο Αντωνίου ανέλυσε την σημασία του γιαουρτιού που παράγεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Ο λόγος δόθηκε στη συνέχεια για λογαριασμός της Μελισσοκομίας Νοτίου Ολύμπου στον Νίκο Κόντο, ο οποίος εκπροσωπώντας την σύζυγό του Δώρα Βασιλείου, που αποτελεί μία από τις ελάχιστες γυναίκες που ασχολούνται με την μελισσοκομία στην Ελλάδα, ανέλυσε την χρησιμότητα του μελιού στην καθημερινή μας διατροφή. Ο δημοσιογράφος Αντώνης Λιάνος για λογαριασμό της «Καρυάτις Ολύμπου» εξύμνησε την πολύωρη εργασία του αδερφού του καρυδοπαραγωγού Βάιου Λιάνου μέσα στο Κτήμα Λιάνου, για να παραχθεί το προιόν του συγκεκριμένου ξηρού καρπού, ενώ ο δημοσιογράφος Απόστολος Βάλλας ανέλυσε τα εμπόδια, το όραμα, το σχέδιο αλλά και την ανάγκη ενεργοποίησης σύσσωμης της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορέσει ο Όλυμπος να αποτελέσει το σήμα-κατατεθέν στα προιόντα του.

Η βραδιά έκλεισε με ζωντανή μουσική από τους Γιώργο Γκασδράνη, Παναγιώτη Ζιώγα και Βάιο Λιάνο. Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, πέραν του κόσμου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Βαρνάς και Νίκος Γάτσας και ο πρόεδρος της Δολίχης Ευάγγελος Τσακνάκης.

Η «Καρυάτις Ολύμπου» ευχαριστεί την Ελένη Λαίνα και τον Θοδωρή Καλτέκη καθώς και το καφέ-μπαρ «FλέR» για την φιλοξενία.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.