Header Ads

Άναψαν τα αίματα! Βαρνάς: Γιατί βάλατε χέρι στο ταμείο του Δήμου; Πασχόπουλος: Στείλατε έναν έντιμο άνθρωπο στον εισαγγελέα!

Άναψαν τα αίματα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας, ανάμεσα στον επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πορεία για την Ελασσόνα» Βασίλη Βαρνά και τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου, αφού αρχικά ο Βασίλης Βαρνάς ανέφερε:

«Είναι προκλητική η συζήτηση και οι απαντήσεις από τον κ. Ευαγγέλου, στο να εμφανίζεται ως τιμητής της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης αλλά και για την γενικότερη διαχείριση στον Δήμο Ελασσόνας. Αλήθεια κύριε Ευαγγέλου στο τραπέζι της ορκωμοσίας για τον συνδυασμό σας γιατί βάλατε χέρι στο ταμείο του Δήμου; Γιατί δεν λέτε για την ποινή φυλάκισης ενός έτους που έχετε δεχθεί επειδή έχετε βλάψει τα συμφέροντα του δήμου; Γιατί δεν μιλάτε για την πρόσληψη της συζύγου του εν λόγω δημοσιογράφου, που δεν πάτησε ποτέ το πόδι της στο Δημαρχείο και δεν την είδαμε ποτέ και αντί αυτής εμφανιζόταν ο σύζυγος της; Δεν ήταν καταστρατήγηση της διαδικασίας η δημοπρασία για την τηλεμετρία που στην ουσία την αναθέσατε με έκπτωση 2,5%, δεν ήσασταν εσείς που μας λεγάτε ότι αν αναθέσουμε το έργο με την παραπάνω έκπτωση θα μας κάνουν δώρο! Οι εργολάβοι μηχανήματα αξίας 250.000 ευρώ; Αυτά είναι νόμιμες ενέργειες αλήθεια κύριε Ευαγγέλου; Η έκπτωση 2,5% που δόθηκε δεν θα μπορούσε να λύσει το θέμα Δρυμού-Δολίχης που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το νερό; Δεν ήσασταν εσείς που μας μιλούσατε για το σάρωθρο που αγοράσατε και που δεν μπορούν να βγάλουν πινακίδες; Αλήθεια ποσά λεφτά αγοράστηκε αυτό το μηχάνημα το μεταχειρισμένο και τι ανταλλάγματα υπήρξαν; Δεν είστε εσείς που κάνετε αγωγούς σε ιδιώτες με χρήματα του δήμου για ψηφοθηρικούς λόγους έξω από κάθε έννοια αξιοκρατίας και αναγκαιότητας; Έχετε περάσει τα 4 εκατομμύρια στις αναθέσεις! Αλήθεια όλα τα παραπάνω και αλλά πολλά είναι χρηστή διοίκηση κύριε Ευαγγέλου;»

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου απάντησε: «Τη τηλεμετρία τη διεκδικούσε η εταιρεία σας. Κάνατε ότι ήταν δυνατό για να μην παρθεί το έργο»!

Ο Βαρνάς ανταπάντησε: «Έκανα απλώς ένσταση επί δημαρχίας Πασχόπουλου γιατί οι διαγωνισμοί ήταν φωτογραφικοί και απέκλειε πολλές εταιρείες»

Ο Νίκος Ευαγγέλου συνέχισε λέγοντας: «Οι ενστάσεις σας ή οι καταγγελίες σας ήταν γιατί θέλατε να δημοπρατήσετε το έργο. Όλα τα τιμολόγια και τα εντάλματα περάσανε από τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος σας. Δεν μπορείτε σε όλα να έχετε έναν αρνητισμό».

Ο Βαρνάς ανταπάντησε: «Ζητούσαμε να επαναδημοπρατηθεί το έργο. Τέσσερα χρόνια είστε Δήμαρχος, μάθετε επιτέλους ότι είναι άλλο ο Επιθεωρητής Δημοσίας Διοικήσεως και άλλο η Αποκεντρωμένη. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Δεν έχετε πάρει κανένα απαλλακτικό από τον Επιθεωρητή. Λέτε ψέματα. Αλήθεια κύριε Ευαγγέλου γιατί δεν εκτελείτε την απόφαση περί καθολικού έλεγχου για τα οικονομικά του Δήμου από τον εισαγγελέα;

Στο σημείο αυτό ο Δήμαρχος Ελασσόνας σαστισμένος από την επίθεση του Βαρνά που έδειχνε να έχει ανεβάσει τους τόνους σε υψηλότατο επίπεδο μέσα στο συμβούλιο και με τα αίματα να ανάβουν στο έπακρο με φωνές εκατέρωθεν, μετέφερε τη συζήτηση στο παρελθόν, επιχειρώντας να κατηγορήσει τον Βαρνά για έργα που εκτέλεσε προ 15ετίας, όπως είπε, σαν εργολάβος μηχανικός στον Δήμο Ελασσόνας, με τον Θανάση Γεροφωκά να υπερασπίζεται τον επικεφαλή της «Νέας Πορείας» τονίζοντας: «Με το σκεπτικό αυτό κύριε Δήμαρχε, ένας εργολάβος σήμερα, που παίρνει έργα από το Δήμο και μετά από δεκαπέντε χρόνια θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος, με το δικό σας σκεπτικό μας λέτε τι; Θα έχει την ευθύνη ο εργολάβος ή ο Δήμαρχος;»

Ο Δημήτρης Γκουνός παρενέβη στη συζήτηση λέγοντας: «Εισαγγελέας δεν ήρθε ποτέ, κάνατε σαν τα κοκόρια εδώ μέσα, όταν το συζητούσαμε», «ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά» και ο Δήμαρχος ανταπάντησε στον κ. Γκουνό πως: «Στείλαμε 400.000 στον Εισαγγελέα και το πήγαμε με πλειοψηφία. Δεν ψηφίσατε»

Ο πρώην δήμαρχος Γ. Πασχόπουλος ανέφερε:
«Το μόνο που καταφέρατε ήταν να στείλετε έναν άνθρωπο έντιμο και καθαρό στον εισαγγελέα, για μία περίοδο, που γνωρίζατε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, στις πληρωμές και στα εντάλματα. Αυτό κάνατε. Και αισθάνεσαι και ότι κάτι καταφέρατε».

Ο Ανέστης Σερετίδης ανέφερε: «Εμείς κάθε εβδομάδα είμαστε στον εισαγγελέα και δεν έχει παραπεμφθεί καμία δίκη. Από πρώτη του έτους, μέχρι και πριν δεκαπέντε ημέρες ήταν δεσμευμένοι οι λογαριασμοί μας. Πήραμε το δάνειο για να πληρώσουμε τον κ. Μίχο. Το ότι πληρώθηκε η τηλεμετρία ήταν κατόρθωμα. Κάποιοι ίσως να μην θέλανε να πληρωθεί και κάνανε ότι μπορούσαν».

Ο Γιώργος Πασχόπουλος εκνευρισμένος ρώτησε:
«Ποιος νομίζετε ότι είστε; Τι είναι αυτά που λέτε;»…με την κατάσταση να μυρίζει «πολιτικό μπαρούτι» και να εκτονώνεται μετά από παρέμβαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αντώνη Μπίσμπα.

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος (elassona-city.gr)
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.