Header Ads

Ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων στην "Ολύμπου Πολιτεία"

Ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων στον συνδυασμό "Ολύμπου Πολιτεία" για τον νέο επικεφαλής που θα προκύψει μέσα από την εκλογική διαδικασία.

Ο πρώην Δήμαρχος και μέχρι τώρα επικεφαλής Γιώργος Πασχόπουλος αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης που έδωσαν το παρόν στην αίθουσα συνεδριάσεων του "Hamos Place" και αφού ευχαρίστησε όλους τους ψηφοφόρους αλλά και όλους τους πολίτες, ακόμη και αυτούς που δεν ψήφισαν τον συνδυασμό του καθώς και τους υπαλλήλους του Δήμου Ελασσόνας για την συνεργασία στη μακρόχρονη θητεία του στο δημαρχιακό θώκο, τόνισε: "Από σήμερα ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής και υποψήφιου δημάρχου, που θα συνεργαστεί και παράλληλα θα αναζητήσει μέσα απο συζήτηση και διαβούλευση, να αποτελέσει από την δική μας πλευρά, τον πόλο ένωσης με τις υπόλοιπες δημοκρατικές παρατάξεις του τόπου.

Έχουμε να κάνουμε με τη χειρότερη δημοτική αρχή που γνώρισε ο τόπος, που διέλυσε τη κοινωνική συνοχή, έκανε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και είχε όχι μόνο μηδενικό έργο αλλά αρνητικό συνολικά αποτέλεσμα. Οφείλουμε να καταλάβουμε όλοι, αφού συμφωνήσουμε από όλες τις πλευρές ότι διακυβεύεται το καλό του τόπου και του Δήμου μας.

Είναι χρέος και ευθύνη όλων μας να προχωρήσουμε σε μια ευρεία ενωτική συνεννόηση και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε αφού και ο Βασίλης Βαρνάς και οι συνεργάτες του είναι θετικοί αλλά και η δήλωση του Δημήτρη του Γκουνού με γεμίζει αισιοδοξία αφού ήταν ενωτική και προς τον κοινό στόχο. Με τους δύο άλλους επικεφαλείς και με τους συνδυασμούς τους, είχαμε μια κοινή πορεία μέσα στην αντιπολίτευση. Αντιταχθήκαμε στην λογική του κ. Ευαγγέλου και όχι μόνο εμείς αλλά και συνεργάτες στενοί του Δημάρχου, τον εγκατέλειψαν και σιγά-σιγά τον εγκαταλείπουν όλοι.

Είναι χρέος μας απέναντι στους πολίτες να πράξουμε δημοκρατικά και σωστά μέχρι να βρεθεί ο τελικός υποψήφιος που θα ηγηθεί της προσπάθειας".

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής των 30 της μελών, της "Ολύμπου Πολιτεία" Γιάννης Νάνος και ανέφερε: "Κάναμε κάποιες συνομιλίες με τις άλλες πλευρές. Είμαστε υπέρ των συνεργασιών. Συζητάμε με παρατάξεις και όχι με κόμματα. Το κλίμα στη συζήτηση με τους κ. Γκουνό-Παπαδημητρίου και Καριπίδη ήταν πολύ καλό. Προσωπικά μίλησα και με τον κ. Βαρνά και μου εξήγησε ότι μόλις συναντηθεί με την ομάδα του, θα συνομιλήσει έπειτα και μαζί μας. Εκτιμώ ότι αυτή τη στιγμή, εμείς πρέπει να εκλέξουμε τον δικό μας υποψήφιο επικεφαλής. Ανοίγουμε το θέμα διαδοχής και ευχαριστούμε τον Γιώργο Πασχόπουλο για όσα πρόσφερε στον συνδυασμό, στον Δήμο και στον τόπο όλα αυτά τα χρόνια".

Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες που ήταν στο πνεύμα της συνένωσης και της σωστής λειτουργίας του Δήμου, μετά τις εκλογές ενώ η Εκλογική Επιτροπή, αφού η Γενική Συνέλευση το ενέκρινε αποφάσισε:


-Από το Σάββατο 27 Οκτωβρίου έως τη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 12 το βράδυ, θα μπορούν να κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τον επικεφαλής του συνδυασμού.

-Οι υποψήφιοι θα μπορούν να αυτοπροταθούν στον Πρόεδρο της Εκλογικής Επιτροπής Γιάννη Νάνο αλλά και στον μέχρι τώρα επικεφαλής Γιώργο Πασχόπουλο για να καταθέσουν υποψηφιότητα.

-Προτάσεις για υποψηφίους θα μπορούν να καταθέσουν και τα υπόλοιπα μέλη, εάν έχουν όμως πρωτίστως την έγκριση του ενδιαφερόμενου.

-Υποψηφιότητα μπόρούν να καταθέσουν και πολίτες που δεν είναι μέλη του συνδυασμού.

-Θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν οι υποψήφιοι του συνδυασμού που κατέβηκαν στις εκλογές του 2010 και του 2014.

-Το κοινό πρόγραμμα και το συμφωνημένο προγραμματικό πλαίσιο θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης και με τους υπόλοιπους συνδυασμούς για την ανάδειξη του τελικού επικεφαλής, εφόσον επέλθει συνεργασία και συνεννόηση.

-Ο νέος επικεφαλής που θα προκύψει μαζί με μέλη της εκλογικής επιτροπής θα συζητήσει με τους υπόλοιπους επικεφαλής και τα μέλη των δικών τους επιτροπών, για να βρεθεί κοινή λύση και να προκύψει η ενωτική προσπάθεια.

-Από τη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου και έπειτα θα ανακοινωθούν οι νέες αποφάσεις και δράσεις της "Ολύμπου Πολιτείας" για το πότε και που και με ποια διαδικασία θα προχωρήσουν σε εκλογές για την ανάδειξη.

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος
Πηγή: elassona-city.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.