Header Ads

Πασχόπουλος: Πείτε πόσο μας κόστισαν οι ειδικοί σύμβουλοι-Ευαγγέλου: Ότι πράττουμε είναι σύννομο

Με διαφωνίες ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανάμεσα στον νυν Δήμαρχο και στον πρώην Δήμαρχο Ελασσόνας, αντίστοιχα, αφού ο Γιώργος Πασχόπουλος ήθελε να απαντήσει στις κατηγορίες για συκοφαντίες, που του απέδωσε ο Νίκος Ευαγγέλου τονίζοντας:

«Στη συγκέντρωση που είχα το Σάββατο μίλησα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Βγάλατε ανακοίνωση Δήμαρχε και με κατηγορήσατε ως κοινό συκοφάντη. Τα 28 χρόνια μου στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν μου επιτρέπουν να πέσω σε αυτό το επίπεδο. Όλα τα θέματα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος τα φέραμε στο δημοτικό συμβούλιο για την δημοτική σας αρχή. Καταγγείλαμε τους ειδικούς συμβούλους που προσλάβατε. Σας ζητώ από 1/9/2014 μέχρι το τέλος της θητείας σας, να μας πείτε πόσο κόστισαν στο Δήμο. Πόσα χρήματα έχετε δώσει σε αναθέσεις, στον ίδιο εργολάβο, που οι ίδιοι οι πολίτες έχουν μπερδευτεί αν πρόκειται για εργολάβο ή υπάλληλο του Δήμου. Είναι απενεργοποιημένα τρία γκρέιτερ και σας ρωτώ πόσα απορριμματοφόρα του Δήμου έχετε διαθέσιμα; Οι υπάλληλοι του Δήμου δουλεύουν νύχτα. Στήθηκε μια κατηγορία σε βάρος μου, για την τηλεμετρία, είχατε στοχοποιήσει εμένα, την υπογράψατε με τη δική μας ανάθεση με 2,5%, όταν εδώ παρόντος του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου και της ομάδας που σας στήριζε, είχατε δεσμευτεί για επαναδημοπράτηση και δεν το κάνατε. Αυτά είναι τα στοιχεία που μίλησα για διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου απάντησε: «Μιλήσατε ότι προσπαθήσαμε να σας συκοφαντήσουμε. Μπορείτε να λέγατε για την οικονομική διαχείριση του Δήμου χρησιμοποιώντας άλλη έκφραση ή με τα δικά σας λόγια. Η διασπάθιση δημοσίου χρήματος παραπέμπει σε κακή διαχείριση του δημοσίου χρήματος».

Με τον Γιώργο Πασχόπουλο να ανταπαντά: «Η διασπάθιση σημαίνει κατασπατάληση. Ανοίξτε το λεξικό του Μπαμπινιώτη και θα καταλάβετε. Σημαίνει κατασπατάληση πόρων και δημοσίου χρήματος. Πείτε μας επιτέλους πόσο κόστισαν οι λόγοι που σας γράφουν στο Δήμο;»

Η θέση του Νίκου Ευαγγέλου στη συνέχεια ήταν η εξής: «Δεν θα αφήσουμε τίποτα αναπάντητο εδώ μέσα. Δεν γνωρίζετε πως ότι πράττουμε εδώ μέσα είναι σύννομο. Δεν γνωρίζετε ότι πολλά δημοτικά συμβούλια είχαν ειδικούς συμβούλους. Το προβλέπει ο Νόμος. Τους χρησιμοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο και μας φέρνουν χρήματα. Πήραμε δύο εκατομμύρια και δεν είπατε τίποτα. Για τις αναθέσεις εργολάβων, αν έχετε κάτι μεμπτό, σας προκαλώ, καταθέστε τις ενστάσεις σας στην δικαιοσύνη. Συνάδελφοι μας στείλανε στην Αποκεντρωμένη αλλά εμείς δικαιωθήκαμε όπως και για την ανακατανομή της ΣΑΤΑ. Για τα μηχανήματα, για τα γκρέιτερ, μερικά είχαν αβαρίες, τα δύο θα είναι έτοιμα σύντομα, ένα όντως είναι στην Καρδίτσα. Με το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» θα πάρουμε και καινούργιο γκρέιτερ. Ένα απορριμματοφόρο το αφήσαμε στην άκρη, για λόγους που δεν θέλω να αναφέρω τώρα και είναι σοβαροί. Επιδιορθώθηκε ακόμη ένα. Για να κάνουμε οικονομία, αφήσαμε και ένα στην άκρη, για να κάνουμε διαχείριση καλύτερη με τους λιγοστούς υπαλλήλους. Εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησε το προσωπικό και όλο αυτό το διάστημα προσπαθήσαμε να βγάλουμε με εφτά δίμηνα την εργασία, με τους υπαλλήλους τους οποίους τους χρησιμοποιήσαμε και πέρα των δυνατοτήτων τους. Όταν είχατε τελειώσει με τη τηλεμετρία, μετά το τέλος της θητείας σας, είχατε εδώ μέσα αντιδράσεις. Την τηλεμετρία τη κερδίσαμε γιατί ήταν ώριμη από εσάς. Από μένα δεν θα ακούσετε ψέματα. Δεν σας μηδενίζω. Δεν θα μηδενίσετε όμως και εμάς».

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Δημήτρης Λέκκας τόνισε: «Ποσοτικές αναθέσεις μπορεί να κάναμε παραπάνω, όμως εσείς είστε 50.000 ευρώ σε αναθέσεις στα οικονομικά παραπάνω κύριε Πασχόπουλε. Ο Καστανάρας σαν ειδικός μας σύμβουλος συμμάζεψε τις πομώνες, ενώ πριν δεν υπήρχε φάκελος».

Ο αντιδήμαρχος κ. Στούπας τόνισε: «Για τα γκρέιτερ δεν υπήρχαν ανταλλακτικά. Για αυτό θα πάρουμε δύο καινούργια για να λειτουργούμε. Έχουμε θέμα με το προσωπικό».

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος (elassona-city.gr)
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.