Header Ads

Κώστας Σιδερόπουλος: Με οδηγό τον Γιάννη Πέτσα, ο Δήμος Ελασσόνας θα βρει τον σωστό δρόμο

Ο Κώστας Σιδερόπουλος γεννήθηκε στην Ανάληψη Ελασσόνας και διαμένει μόνιμα από το 1975 στην πόλη. Ήταν 45 χρόνια οικοδόμος, ενεργός στον συνδικαλιστικό τομέα και πολιτευτής με δεξιά ιδεολογία όπου και αν υπηρέτησε τον εκάστοτε κομματικό φορέα.

Ασχολείται με την πολιτική πολλά έτη και είναι συνταξιούχος. Διετέλεσε Πρόεδρος του Π.Ο.Ε. και σήμερα είναι ο Πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στην επαρχία Ελασσόνας. Μιλάει στην Elassona-city.gr για τις πολιτικές εξελίξεις σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο:

-Κύριε Σιδερόπουλε, ποια είναι η πραγματική θέση της Χ.Α. για το μεταναστευτικό;
-Όπως γνωρίζει ο ελληνικός λαός, η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει στη Βουλή από τις 18/3/2017 νόμο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να θεωρείται ποινικό αδίκημα, η παράνομη είσοδος αλλοδαπών στην πατρίδα μας, καθώς και να επιβάλλονται αυστηρές ποινές κάθειρξης σε όσους διακινούν πολίτες τρίτων χωρών με σκοπό την παράνομη είσοδό τους στο ελληνικό έδαφος. Καταγγέλλει την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων», η οποία απειλεί άμεσα την εθνική μας συνοχή και απαιτεί τη φύλαξη των συνόρων, χερσαίων και θαλασσιών, από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τα Σώματα Ασφαλείας και τα Τάγματα Εθνοφυλακής. Δεν αποδεχόμαστε την απόφαση της Ε.Ε. για δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής και επίσης δεν αποδεχόμαστε ευρωπαικούς στρατους για τη φύλαξη των συνόρων. Καταγγέλουμε επίσης τον βρώμικο και αντεθνικό ρόλο των ΜΚΟ και ζητάμε σαν Χ.Α. την άμεση απομάκρυνσή τους από τη χώρα μας. Η Χ.Α. κρίνει ως αντίθετο προς τα εθνικά συμφέροντα, τον ρόλο και τις αποφάσεις της Ε.Ε. στο ζήτημα λαθρομεταναστών και προσφύγων. Η Ε.Ε. μάλιστα χωρίς αντίδραση της Ελλάδας, θέτει από τον Μάρτιο του 2017 σε ισχύ την συμφωνία «Δουβλίνο 2», σύμφωνα με την οποία όσοι περάσουν σε ελληνικό έδαφος και στη συνέχεια προωθηθούν σε χώρες της Ευρώπης, θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Με κυβέρνηση Χρυσής Αυγής όλα αυτά θα καταργηθούν και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει με δημοψήφισμα.

-Ποια είναι η ξεκάθαρη θέση της Χ.Α. για το «Μακεδονικό»;
-Στο ζήτημα των Σκοπίων και της ονομασίας τους, παραμένει σταθερή η Χ.Α. στο σύνθημα της δεκαετίας του ’90 «ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ» και καμία Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα αναγνωρίσουμε και όταν έρθει στη Βουλή για ψήφιση η Χ.Α. θα την καταψηφίσει. Η Χ.Α. καταγγέλει τις υπόγειες διαδρομές του πολιτικού κατεστημένου, όλων των παρατάξεων για μία λύση αντεθνική στο σημαντικό αυτό εθνικό ζήτημα. Απαιτούμε επίσης την επίσημη αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η οποία ζει στο κράτος των Σκοπίων, την ύπαρξη της οποίας είχε με δημόσιες δηλώσεις του, ομολογήσει ο ίδιος πρώην πρόεδρος των Σκοπίων, Γκλιγκόροφ. ΟΥΤΕ ΒΟΡΕΙΑ ΟΥΤΕ ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Και όταν έρθει με το καλό στην κυβέρνηση η Χ.Α. και πολύ σύντομα μάλιστα, όλοι αυτοί που διέπραξαν την προδοσία ή που θα διαπράξουν την προδοσία της Μακεδονίας, όλοι τους θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό και στην δικαιοσύνη.

-Αληθεύει ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές η Χ.Α. προτίθεται να κατέβει αυτόνομα;
-Όπως τόνισε ο Αρχηγός μας θα κατέβουμε αυτόνομα σε όλη την επικράτεια, στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές. Τρίτη πολιτική δύναμη είμαστε, έχουμε την απήχηση στον λαό και θα παίξουμε σημαντικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές και ιδίως τώρα με την απλή αναλογική. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε πιο πολλούς συμβούλους και γιατί ακόμη και Δήμους! Όσο για τον Δήμο Ελασσόνας θα διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε έρθει με πρόσωπα σε συζητήσεις και συνεχίζουμε να έχουμε επαφές ώσπου να πετύχουμε τον σκοπό μας, του συνδυασμού μας. Ο κόσμος βαρέθηκε συνέχεια τα ίδια πρόσωπα, θέλει κάτι διαφορετικό και αυτήν τη φορά αυτό το διαφορετικό, είμαστε εμείς. Πιστεύω και ο κόσμος της επαρχίας μας θέλει αυτό το διαφορετικό. Ας μας εμπιστευτεί και δεν θα τον απογοητεύσουμε. Με οδηγό τον Γιάννη Πέτσα, ο Δήμος Ελασσόνας θα βρει τον σωστό δρόμο. Αφού πρώτα πάρουμε την εντολή του αρχηγού μας, η οποία πιστεύω θα είναι θετική.

-Ποια είναι η γνώμη σας για το πώς θα έρθει η ανάπτυξη στην επαρχία Ελασσόνας;
-Θεωρούμε σαν μόνη λύση για την οικονομική αναγέννηση του Έθνους, μία επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με ταυτόχρονη επιστροφή στην εθνική παραγωγή. Αυτό για εμάς δεν αποτελεί μόνο επιλογή οικονομική αλλά και πολιτική γιατί κράτος, το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα επιδόσεως εθνικού νομίσματος, δεν είναι ελεύθερο κράτος. Όσο για την επαρχία μας, πρέπει πρώτα να λειτουργήσει το εργοστάσιο κεραμοποιίας με την βοήθεια του κράτους, ο Ομαδικός Αμπελώνας και η λειτουργία παραγωγής του να αναβαθμιστεί και το εργοστάσιο οινοποιίας να μπει σε εφαρμογή για την παραγωγή κρασιών. Οι αξιοποιήσεις του Ολύμπου και του ΚΕΟΑΧ ως χιονοδρομικό κέντρο θα βοηθήσουν στην προσέλκυση κόσμου και το Μυθολογικό Πάρκο μετά τα ομοιώματα των Δώδεκα Θεών, πρέπει επιτέλους να πραγματοποιηθεί. Οι καλλιέργειες επίσης ξανά στον καπνό με τιμή που να κάνει τον παραγωγό ικανό να καλλιεργήσει και να ανοίξουν οι βιοτεχνίες και πάλι. Στην κτηνοτροφία και τη γεωργία, πρέπει το κράτος, δηλαδή οι κυβερνήσεις, να δώσουν κίνητρα στους νέους για να γίνουν όλα τα παραπάνω και να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους.

Πηγή: elassona-city.gr
Photo: Vasilis Tsigiannis
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.