Header Ads

Θα ξαναπήγαινα στη Eurovision…

«Την ”επένδυση” των γονιών αλλά και του κράτους να σπουδάσουν και να μορφώσουν τη νέα γενιά τώρα την καρπώνονται άλλες χώρες» επισημαίνει σε συνέντευξή της η Ελενα Παπαρίζου.

Η καταγόμενη από τα χωριά της Αργιθέας Καρδίτσας πανέμορφη τραγουδίστρια που θα βρεθεί σήμερα στο AEL FC Arena για μία μεγάλη συναυλία μαζί με τον Αντώνη Ρέμο και τη Νατάσα Θεοδωρίδου, στη συνέντευξή της μιλάει για τους νέους τραγουδιστές που κάνουν τα πρώτα βήματά τους και πώς βιοπορίζονται, για τη Γιουροβίζιον και το αν θα ξανασυμμετείχε στον διαγωνισμό στον οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση, αλλά και για τα media και την προσωπική της ζωή.

*Παρά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διάγουμε, βλέπουμε ότι βγαίνουν συνεχώς νέοι τραγουδιστές. Δεν έχει αγγίξει τον κλάδο η κρίση;

-Όλους μάς έχει επηρεάσει η κρίση. Απλώς οι επενδύσεις στον καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι το ίδιο μεγάλες, τα συμβόλαια δεν είναι το ίδιο μεγάλα που ήταν μέχρι πρότινος. Πολλές φορές υπάρχουν καλλιτέχνες που πληρώνουν μόνοι τους τα τραγούδια τους και όλη τη διαδικασία παραγωγής κι αυτοί βιοπορίζονται από τις ζωντανές εμφανίσεις τους.

*Είστε η μοναδική Ελληνίδα που έχει κερδίσει την Γιουροβίζιον. Θα ξαναπαίρνατε μέρος;

-Την κατάλληλη στιγμή με το κατάλληλο τραγούδι θα ξαναπήγαινα. Το 2005 που είχαμε κερδίσει τον διαγωνισμό συνέτρεχε μία σειρά από παράγοντες: δεν δούλευα σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί, ήμουν πρέσβειρα του ελληνικού τουρισμού, έκανα πολλά ταξίδια και με τον ΕΟΤ και για την προώθηση της συμμετοχής μας στη Γιουροβίζιον. Ηταν πολύ δύσκολη περίοδος, με πάρα πολλή δουλειά, το εικοσιτετράωρο δεν μου ήταν αρκετό, αλλά παρ’ όλα αυτά τα καταφέραμε!

*Η ενασχόληση των media με την προσωπική σας ζωή σάς ενοχλεί ή το συνηθίσατε πια;

-Γενικότερα δεν θέλω να διαβάζω τι γράφεται. Αλλιώς είναι όταν παραχωρώ μία συνέντευξη, όπως τώρα καλή ώρα, αλλιώς είναι όταν κάποιος γράφει μόνος του ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Σαφώς όλοι κάνουν τη δουλειά τους, το θέμα είναι κατά πόσο τα διαβάζει και τα πιστεύει ο κόσμος όλα αυτά. Στη σημερινή εποχή οι πολίτες είναι καλύτερα ενημερωμένοι, έχουν γνώμη και άποψη για τα πράγματα. Για αυτό και απογειώνουν έναν καλλιτέχνη ή δεν του δίνουν σημασία. Καθένας άλλωστε έχει το δικαίωμα να νομίζει ό,τι θέλει, νομίζει δεν σημαίνει ότι ξέρει.

*Πολλοί οι τηλεοπτικοί διαγωνισμοί μουσικής, συμμετείχατε μάλιστα κι εσείς σε έναν από αυτούς. Βγαίνουν πραγματικοί καλλιτέχνες από τέτοια τηλεοπτικά προγράμματα, ή είναι αναλώσιμοι;

-Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Κάποια παιδιά έχουν καταφέρει να κάνουν πράγματα, κάποια άλλα όχι. Στο «The Voice» που συμμετείχα, ήταν περισσότερα παιδιά, έφταναν να αρχίζει το πρόγραμμα με είκοσι παιδιά, σε μας κάθε ομάδα έχει είκοσι παιδιά. Εμείς δεν είμαστε κριτές, εμείς είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε τα παιδιά με θέματα τεχνικά. Δυστυχώς ο νικητής είναι ένας, μακάρι να υπήρχαν έπαθλα και για τη δεύτερη και τρίτη θέση.

*Είστε κόρη Ελλήνων μεταναστών. Ανησυχείτε ότι η Ελλάδα χάνει τα καλύτερα και πιο φρέσκα μυαλά της;

-Δυστυχώς η κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Ελλάδα έχει εξαναγκάσει τα νέα μας παιδιά να μεταναστεύσουν. Την «επένδυση» των γονιών αλλά και του κράτους να σπουδάσουν και να μορφώσουν τη νέα γενιά τώρα την καρπώνονται άλλες χώρες. Αλλά από την άλλη παιδιά που έχουν σπουδάσει 10 και πλέον χρόνια, και πολλά έχουν οικογένεια είναι αδύνατο να τους φτάνει ο βασικός μισθός. Αναγκαστικά στρέφονται σε αγορές που μπορεί να ικανοποιεί τα θέλω τους και τις ανάγκες τους. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η Ελλάδα είναι εδώ, με τις αρχές της, τις αξίες της, τη θέρμη της, και με την αγκαλιά της πάντα ανοιχτή, μακάρι να αλλάξει η κατάσταση και όσοι έχουν φύγει να γυρίσουν στην πατρίδα μας. Και τα παιδιά αυτά όταν επιστρέψουν θα βοηθήσουν την Ελλάδα φέρνοντας καινούργιες νοοτροπίες, αποφεύγοντας αντιλήψεις που μας οδήγησαν εδώ…

*Τι να περιμένουν οι Λαρισαίοι στη συναυλία;

Μία πάρα πολύ ωραία συναυλία που θα διαρκέσει σίγουρα πάνω από τρεις ώρες, με πάρα πολύ κέφι. Θα γελάσουμε, θα διασκεδάσουμε και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί…

Συνέντευξη στον Θανάση Αραμπατζή
Πηγή: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.