Header Ads

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πανελλήνια διοργάνωση για τη φέτα στην Ελασσόνα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή 16/9 οι εκδηλώσεις της πανελλήνιας διοργάνωσης «Φέτα 2018» που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 14,15 και 16 Σεπτεμβρίου στην Ελασσόνα.

Η φετινή γιορτή συνέπεσε με την λειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής που αποτελούσε ένα όνειρο πολλών ετών για τους τοπικούς φορείς και φέτος θα έχει 39 σπουδαστές.

Στην Ελασσόνα για ένα τριήμερο χτύπησε η καρδιά της φέτας βρέθηκαν κτηνοτρόφοι, τυροκόμοι και καταναλωτές οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να επισκεφθούν κτηνοτροφικές και τυροκομικές μονάδες, να μιλήσουν με τους κτηνοτρόφους και τους τυροκόμους σχετικά με τη διαδικασία για να παραχθεί η φέτα.

Όλοι, συμφωνούν, ότι η φέτα είναι η «ναυαρχίδα» των ελληνικών προϊόντων που μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας, αρκεί, η πολιτεία να προστατεύσει το παραγόμενο προϊόν από τις νοθείες που πραγματοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικών ελέγχων και αυστηρών ποινών σε όσους εντοπίζονται να παραβαίνουν την νομοθεσία.

Σεφ από την Ιταλία και τη Γαλλία πάντρεψαν τη φέτα με ιταλικές και γαλλικές γαστρονομίες τις οποίες πρόσφεραν στους επισκέπτες.

Σημειωτέον ότι στην επαρχία Ελασσόνας παράγεται το 15% της ελληνικής παραγωγής και στην περιοχή εκτρέφονται χιλιάδες αιγοπρόβατα από τα οποία παράγεται αποκλειστικά η φέτα Π.Ο.Π. (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης).







Πηγή: ert.gr
Φώτο: Ανδρέας Νικούλης

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.