Header Ads

Αντώνης Λιάνος προς Θ. Φάκα: Είπαμε να ευλογούμε τα γένια μας αλλά όλα έχουν και ένα όριο

Δεν θα έκανα καμία παρέμβαση στην επιστολή του Προέδρου της Μαγούλας και φίλου Θέμη Φάκα εάν δεν διάβαζα την φράση...: "Θα ήθελα να αποκαταστήσω την αλήθεια"..., αφού με αυτόν τον τρόπο ο κ. Φάκας μάλλον υπονοεί ότι η Elassona-city.gr λέει ψέματα και δεν έκανε ρεπορτάζ στο χωριό της Ποταμιάς.

Καταρχήν θα πρέπει να γίνει κατανοητό στον κ. Φάκα και στον εκάστοτε πρόεδρο χωριού ότι όποιος και αν είναι ο εκάστοτε επίσης Δήμαρχος του Δήμου, θεσμικά, η δημοτική αρχή της Ελασσόνας εφόσον βοήθησε είτε με τα απαραίτητα έγγραφα είτε με κάποιον υπάλληλο στο κοιμητήριο, έκανε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Και σίγουρα για αυτό δεν θα έδινε κανένας κάτοικος συγχαρητήρια σε μια δημοτική αρχή...Και δη για ένα τοιχίο και δη σε ένα κοιμητήριο...Και δη που ήταν πεσμένο πάνω από έναν χρόνο...

Δεύτερον, ο κόσμος και ο οποιοσδήποτε πολίτης σε μια δωρεά ή χορηγία συμπολίτη του, σε μια πράξη αξίεπαινη όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο κ. Φάκας, όπως του κ. Ντίνου Μυλωνά, ηθικά και ανθρώπινα θα πει και "μπράβο και ευχαριστώ"...Τέτοιες πράξεις πλέον σπανίζουν. Όχι γιατί σε αυτή την όμορφη πράξη, συνέβαλλε ο Δήμος με βοήθεια...Ο Δήμος είναι ο θεσμός. Και δεν έφτιαξε κανένα έργο στη Μαγούλα. Έχει προβεί σε απαραίτητες και σωστές εργασίες, που χρόνια δεν είχαν αποκατασταθεί. Αυτήν είναι η αλήθεια.

Ας μάθουμε να ξεχωρίζουμε την εργασία από το έργο...!

Ας μάθουμε να αναγνωρίζουμε ότι ο θεσμός του Δημάρχου και ο ίδιος ο κ. Ευαγγέλου δεν έχει ανάγκη από ευχαριστήρια και συγχαρητήρια, διότι ως διεκπαιρωτής του Δήμου κάνει αυτό που του έδωσαν εντολή οι πολίτες. Το αυτονόητο.

Τέλος θα ήθελα να πω στον φίλο Θέμη Φάκα ότι είναι κατανοητό και καλό να ευλογούμε τα γένια μας αλλά όλα έχουν και ένα όριο.

Η Μαγούλα εδώ και χρόνια βρίσκεται σε λήθαργο. Αναπτυξιακά είναι ξεχασμένη από τον θεσμό που λέγεται Δήμος ή Περιφέρεια. Ναι η δημοτική αρχή Ευαγγέλου έκανε το αυτονόητο και έκανε πράξη τα αιτήματα του Προέδρου της Μαγούλας. Και...μπράβο της για το...αυτονόητο!

Πρόεδροι διετέλεσαν πριν τον κ. Φάκα και ο κ. Παπαπρίλης και ο κ. Δημήτρης Φάκας και ο κ. Ανδρέας Ρουμπιές. Εργασίες γινόντουσαν και επί δημαρχίας Καραγιάννη, Πασχόπουλου και των υπολοίπων που διετέλεσαν Δήμαρχοι. Ποτέ δεν ακούστηκαν φιλοφρονήσεις λες και η Μαγούλα από ένα υποανάπτυκτο χωριό δυστυχώς, έχει μεταμορφωθεί ξαφνικά σε μικρό...Παρίσι!

Αν είναι δυνατόν...Το αυτονόητο να βαφτίζεται ως "αξιέπαινο".

Τέλος η συνέντευξη που θα πραγματοποιηθεί με τον κ. Φάκα Θεμιστοκλή στην Elassona-city.gr (έχει συμφωνηθεί πριν την επιστολή του προέδρου της Μαγούλας και εύλογα γεννάται η απορία γιατί...) ελπίζω να λύσει και απορίες των κατοίκων ή όλου του...χωριού για το πότε θα ολοκληρωθούν οι υπόγειοι αγωγοί σε όλους τους αγρότες, πότε θα φτιαχτεί η απαράδεκτη κατάσταση στη ράμπα που διέρχεται ο Ελασσονίτης Ποταμός, πότε θα ασφαλτοστρωθούν οδικά σημεία μέσα στο χωριό, πότε θα απαντηθούν τα ερωτήματα, για το που βρίσκονται τα σήματα και οι οδικές σημάνσεις που ...εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας από το χωριό εδώ και ενάμιση χρόνο και βρέθηκαν τοποθετημένες σε άλλα σημεία, χωρίς καν να γνωρίζει τίποτα η αστυνομία ή η αρμόδια αντιδημαρχία, πότε θα καθαριστεί το χωριό από σκουπίδια περιμετρικά, πότε θα μεταμορφωθεί σε σημείο περιβαλλοντικής ευημερίας ο χώρος του Δημοτικού Σχολείου, πότε θα αξιοποιηθεί η ιστορία της Μαγούλας και του ψηλότερου υδραγωγείου στην επαρχία... Πότε θα αξιοποιηθεί το πέτρινο τοξωτό γεφύρι ανάμεσα στη Μαγούλα και το Αμούρι, πότε θα αξιοποιηθεί το γήπεδο της Μαγούλας, πότε θα σταματήσει να μολύνεται ο Ελασσόνιτης ποταμός και με ποια αντισταθμιστικά μέτρα...

Μιας και καταγόμαστε από τη Μαγούλα και τυχαίνει να γνωρίζουμε και δύο πράγματα παραπάνω.

Κύριε Φάκα με χαρά να τα συζητήσουμε όλα...Με αλήθειες...

Με τιμή,
Εκδότης-Δημοσιογράφος
Αντώνης Λιάνος

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.