Header Ads

"Ο δικός μου Όλυμπος" στα πέρατα του κόσμου

Ένα μεγάλο όραμα, μεγαλεπήβολο σχέδιο στον δύσβατο και απρόβλεπτο Ολυμπο, ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 6 Ιουλίου 2018.
Περισσότερα από 150 άτομα διασκορπισμένα στον Ολυμπο συμμετείχαν στα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ/τεκμηριογράφηματος που αφορά αποκλειστικά στους ανθρώπους του Ολύμπου.

Αποτελεί το 6ο ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης σειράς Mt Olympus USA, παραγωγή Ellopia Films USA και σκηνοθέτη την Αθηνά Κρικέλη.

Για πρώτη φορά στον Ολυμπο επιχειρήσαμε ένα τόσο μεγαλο ταξίδι που βασίστηκε σε αθλητές δρομείς και λάτρεις του βουνου που σαν να μετέφεραν αόρατη σκυτάλη αγκάλιασαν τον Ολυμπο και τις βουνοκορφές του! Ο Θωμάς Πανταζής επικεφαλής των δρομέων διέσχισε το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Από το Πάνθεον μέχρι το Κοκκινοπηλό, και διασχίζοντας τις κορυφογραμμες της Θεσσαλίας δεκάδες άλλοι δρομείς άνδρες και γυναίκες πέρασαν στις κορυφογραμμές της Μακεδονίας κατεβαίνοντας μέχρι τα Πριόνια. Για τις ανάγκες αυτού του εγχειρήματος συμμετείχαν 10 κινηματογραφικά συνεργεία, 4 drones, και ένα αεροπλάνο της Αερολέσχης Λάρισας.Συνεργάτες στην παραγωγή αυτή συμμετείχαν από Νέα Υορκη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ελασσόνα, Κατερίνη, Λάρισα!

Σκηνοθεσία Αθηνά Κρικέλη, Διεύθυνση Φωτογραφίας Δημήτρης Ζησόπουλος, Υπεύθυνος δρομέων και κύριος δρομέας ο Θωμάς Πανταζής, Υπεύθυνος συντονισμού επικοινωνίας και παραγωγής ο Σταύρος Μπάρης. Υπεύθυνος συντονισμού από πλευράς Μακεδονίας ο Νίκος Ευαγγελόπουλος

Κινηματογραφιστές: Δημήτρης Ζησόπουλος, Αθηνά Κρικέλη, Γιώργος Ζιώγας, Νίκος Μαυρόπουλος, Θωμάς Πανταζής Οδυσσέας Τότσκα, Λίλυ Ζουμπούλη, Γεωργία Κανοπούλου, Νίκος Κατερινόπουλος, Βουτσάς Αντώνης Μάκης Αθανασίου, Βαγγέλης Κυριακίδης.

"Με αυτό το ντοκιμαντέρ το έκτο δηλαδή από τα 12 που ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα του, τιμούμε τους ανθρώπους αυτού του τόπου. Τον Oλυμπο του κόσμου. Των Θεών και των ανθρώπων, των δυνατών και των αδυνάτων, των φτωχών και των πλουσίων. Αυτες τις υπέροχες 52 κορυφές που άνθρωποι περπάτησαν, ονειρεύτηκαν φόρτωσαν ελπίδες και ψευδαισθήσεις, έκλαψαν, γέλασαν, παντρεύτηκαν αλλά και άφησαν την τελευταία τους πνοή στο βουνό που λάτρεψαν. Ονειροπόλοι περιπατητές, καλλιτέχνες εξερευνητές και επιστήμονες, βοσκοί και κτηνοτρόφοι. Αυτή την πτυχή του Ολύμπου πρόκειται να προβάλουμε στο έκτο ντοκιμαντέρ της πολυβραβευμένης μας σειράς Mt. Olympus. Αλλωστε ο Ολυμπος είναι οι άνθρωποί του και οι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τον Ολυμπο του σήμερα μοναδικό. Η άτυχη στιγμή του αθλητή Σωτήρη Σωτηρίου που έφτασε μονο μέχρι το υπέροχο κα φιλόξενο χωριό Κοκκινοπηλό, αποτέλεσε την δύναμη των υπολοίπων να πάρουν την σκυτάλη, να συνεχίσουν, και ο ένας μετά τον άλλο να κάνουν παρέα στον άνεμο το φώς και τον ίδιο τον Ολυμπο", σημειώνει η Σκηνοθέτης Αθηνά Κρικέλη."Eυχαριστούμε για την υποστήριξη και την βοήθεια το ΚΕΟΑΧ την Πολιτική Προστασία Θεσσαλίας, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, την 7η ΕΜΑΚ, την ΠΥ Ελασσόνας ΠΥ Κατερίνης, ΠΥ Λιτοχώρου,την 8η ΕΜΑΚ, τον Σύλλογο Επιστημόνων Μεγάρων, τον ΕΟΣ Λάρισας, τον Κυνηγετικό σύλλογο Θεσσαλίας, την Αερολέσχη Λάρισας, την ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών) Λάρισας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, την Ελληνική Ομάδα διάσωσης, τον ΕΟΣ Κατερίνης τον ΧΟ Κατερίνης, ΧΟΣ Ελλασονας, Νοrdic Waking, την Xtremeway Outdoors, τους εξαίρετους καλλιτέχνες Λουκία Βαλάση και Πάνο Λαμπρίδη, τον διατροφολόγο Kώστα Βιλσμά την Βίκυ Παγκαία, τον Διονύση Μέγα, τα καταφύγια Αποστολίδης, Αγαπητός Πριόνια και Οlympus Loudge", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.