Header Ads

Το παιχνίδι των συμμαχιών πίσω από τις κουρτίνες για τις εκλογές στο Δήμο Ελασσόνας

Μπορεί να μην έχει ανάψει για τα καλά το πολιτικό «παιχνίδι» των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Ελασσόνας (που κατά πάσα πιθανότατα θα διεξαχθούν τελικώς τον Μάιο του 2019) μιας και το τελικό κείμενο της κυβέρνησης για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία με την απλή αναλογική δεν είναι κατασταλαγμένο, όμως τα πολιτικά στέκια έχουν πάρει κυριολεκτικά «φωτιά» και δεν είναι από την ζέστη για την επόμενη μέρα στον Δήμο Ελασσόνας.

Οι μόνοι σίγουροι για κάθοδο στις κάλπες είναι ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου και ο Δημήτρης Αβρανάς με την στήριξη του ΚΚΕ. Ο πρώτος που θέλει να συνεχίσει την παράδοση των δημάρχων στην Ελασσόνα, όπου πάντα παίρνουν δεύτερη τετραετία και ευκαιρία από τον ελασσονίτικο λαό, θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας του Δημαρχείου του διευρυμένου Δήμου και το έχει δηλώσει ξεκάθαρα σε όλους τους συνεργάτες του. Μία ομάδα που έχει ψηφίσει σχεδόν όλες τις προτάσεις του Δημάρχου Ευαγγέλου, που τον έχει ακολουθήσει και στηρίξει στενά στην σκληρή επίθεση της αντιπολίτευσης, είναι έτοιμη για κάθοδο και πάλι στις εκλογές. Δεν αποκλείονται όμως και οι ανανεώσεις στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου, οι προσθήκες μα και οι αποχωρήσεις. Στην άκρως αντίπερα όχθη ο Δημήτρης Αβρανάς έχει έτοιμο ήδη το ψηφοδέλτιο, αφού το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος είναι πάντα έτοιμος για εκλογικές διαδικασίες…

Και από εκεί και μετά; Κυριολεκτικά το χάος. Μια ομίχλη, αν και δεν συνάδει με το καλοκαιρινό κλίμα, επικρατεί στην σύσσωμη αντιπολίτευση που έστησε τα πόδια, απέναντι στον Ευαγγέλου και δεν επιθυμεί με τίποτα να εκλεγεί ξανά Δήμαρχος ο υπάρχων φορέας «Αλλά-ζουμε» της τελευταίας τετραετίας. Οι ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν στα στρατόπεδα του Πασχόπουλου, του Βαρνά και του Γκουνού, ώστε να βρεθεί μια «χρυσή τομή» μεταξύ των κεφαλών για κοινή κάθοδο και πορεία, που περνάει μέσα από διαρκείς συζητήσεις για το πώς μπορούν να συνεργαστούν ιδεολογικά διαφορετικές πλευρές της πολιτικής μα και της κοινωνίας. Τα στόματα κρατούνται ερμητικά κλειστά, για το αν ο Πασχόπουλος θα ηγηθεί ή θα αναλάβει ο Βαρνάς ή θα πάρει την σκυτάλη τρίτο πρόσωπο, έκπληξη, όπως συνηθίζεται σε τέτοιου τύπου μεσοβέζικες περιπτώσεις…Η Αριστερά στην επαρχία που δεν κατέχει τεράστιο ποσοστό, επιθυμεί να συνεργαστεί ώστε να έχει λόγο την επόμενη μέρα στα πράγματα και αυτό είναι φυσιολογικό από την ώρα που το κλίμα και σε εθνικό επίπεδο ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι ρευστό, με τις δημοσκοπήσεις να αυξομειώνονται εδώ και καιρό.

Αυτό που αποκλείουν οι περισσότεροι αναλυτές και δημοσιογράφοι είναι η περίπτωση πάνω από τρεις συνδυασμούς στις επόμενες εκλογές, όπως έγινε το 2014, που δεν οδήγησε πουθενά, παρά μόνο σε κατακερματισμό της κοινωνίας σε πέντε και έξι διαφορετικά κομμάτια και δεν απέφερε στην ουσία τίποτα παρά μόνο διχόνοια.

Όπως μάλιστα τονίζουν ανεξάρτητες φανερές και κρυφές πολιτικές οντότητες «Όλο το παιχνίδι στην σκακιέρα θα ανοίξει μετά τα Παζάρια της Ελασσόνας. Μέχρι τότε στα χωριά και στην Ελασσόνα θα υπάρχουν μόνο χαιρετούρες και φιλοφρονήσεις μεταξύ όλων. Ο Δήμος Ελασσόνας βρίσκεται εξάλλου στην πιο κρίσιμη καμπή του ιστορικά, διακυβεύονται πολλά και αυτό το γνωρίζουν άπαντες»…

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος
Πηγή: elassona-city.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.