Header Ads

Γιώργος Καστανάρας: Γιατί δεν με όρκιζε ο Δήμαρχος; Θέλω να καταθέσω στο σώμα τι συνέβη

Την πρώτη του παρουσία, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας έδωσε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καστανάρας, πρώην Δήμαρχος Ολύμπου και πρώην ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, που την προηγούμενη εβδομάδα αφού ορκίστηκε μετά από μία νευρικότατη κατάσταση στο Δημαρχείο Ελασσόνας, όπως και κατέθεσε στο σώμα, ανεξαρτητοποιήθηκε μετά από λίγα λεπτά, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για όσα διαδραματίστηκαν με τον ίδιο και τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου. Συγκεκριμένα ο κ. Καστανάρας προχώρησε σε μια ανάλυση του τι ακριβώς συνέβη όταν ενημερώθηκε εγγράφως πως πρέπει να ορκιστεί και ανέβηκε στο μεσημέρι στο Δημαρχείο:

«Θέλω να ενημερώσω το σώμα για ένα γεγονός. Έιχα ειδοποίηση από τον αναπληρωτή Δημάρχου Διονύση Μπαλούκα να ορκιστώ την Πέμπτη στις 2 η ώρα το μεσημέρι. Ο κ. Μπαλούκας με ενημέρωσε όταν έφτασα στο Δημαρχείο ότι δεν θα ορκιστώ την Πέμπτη αλλά την…Τρίτη στις 12:30 το πρωί. Για ποιο λόγο δεν ήθελε ο Δήμαρχος να με ορκίσει δεν το ξέρω. Αρνήθηκα και άρχισαν κάποιες διαβουλεύσεις να γίνονται. Έκανα αίτηση και ζητούσα για ποιο λόγο, αφού συμβουλεύτηκα νομικούς, η αίτηση είχε μάλιστα αριθμό πρωτοκόλλου 7130 γιατί ήθελα να μαι νόμιμος και κατοχυρωμένος, για ποιο λόγο λοιπόν, δεν με όρκιζε ο Δήμαρχος. Γιατί εκείνη την ημέρα δεν ήθελαν να με ορκίσουν, δεν το ξέρω. Ζήτησαν μετά από την αίτηση να με ορκίσουν την Δευτέρα στη 1:30 το μεσημέρι. Αρνήθηκα και πάλι. Μετά από την έντονη δική μου άρνηση, ζητώντας να γίνει το νόμιμο και γνωρίζοντας καλά τη διαδικασία ότι αν περνούσαν πέντε ημέρες, θα ήμουν εκπρόθεσμος, δέχτηκαν να με ορκίσουν και αυτό το έπραξε ο αναπληρωτής δημάρχου Διονύσης Μπαλούκας. Μου ζήτησαν να καταβάλλω δεύτερη αίτηση ανάκλησης της πρώτης, που αναφερόταν μέσα στην αίτηση όλα τα παραπάνω όπως και το έκανα. Αφού ορκίστηκα με νέο αριθμό πρωτοκόλλου ανεξαρτητοποιήθηκα μετά τα παραπάνω. Δεν ήταν στην προδιάθεσή μου να ανεξαρτητοποιηθώ κατευθείαν. Όμως για ποιο λόγο δεν με όρκιζε ο Δήμαρχος δεν μπορώ να το κατανοήσω. Θα ήθελα όμως να γνωρίζει το σώμα και τα παρακάτω από την επιστολή ανεξαρτητοποίησής μου.

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να δηλώσω-καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από την Δημοτική Παράταξη «Ελασσόνα Αλλάζουμε» με την οποία εκλέχτηκα στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου 2014 στη Δημοτική Ενότητα Ολύμπου, γνωστοποιώντας παράλληλα, υπό την ιδιότητα πλέον του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, την καθόλα ενεργή, μάχιμη, παραμονή, παρουσία και συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου Ελασσόνας. Μετά από ένα θλιβερό γεγονός, την ξαφνική απώλεια του φίλου και συνεργάτη Γιάννη Χαλκίδη, κλίθηκα σήμερα, εν έτη 2018, να αναλάβω καθήκοντα δημοτικού συμβούλου. Το 2014, η ένταξή μου στον συνδυασμό «Ελασσόνα Αλλάζουμε» ήταν αποτέλεσμα σύγκλισης και σύμπνοιας απόψεων με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία του Δήμου μας. Οι δεσμεύσεις του προεκλογικού προγράμματός μας που όφειλαν να εκπληρωθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, εν τοις πράγμασι καταρρίφθηκαν μέσα σε σύντομο χρόνο. Οι προεκλογικοί στόχοι, οι εξαγγελίες και το όραμα επισκιάστηκαν από πρακτικές που δεν συνάδουν με τα πιστεύω μου. Η συνείδησή μου και η ηθική μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και διαχείρισης σοβαρών θεμάτων με την παρούσα Δημοτική Αρχή. Από σήμερα θέτω τον εαυτό μου εκτός της παράταξής της συμπολίτευσης και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, διότι το οφείλω στους συνδημότες που με στήριξαν, διότι το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας ανεξαιρέτως. Άλλωστε σε αυτούς όλοι μας κάποια στιγμή λογοδοτούμε και εγώ θέλω να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια».

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου όταν ρωτήθηκε από τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Πασχόπουλο τι έχει να δηλώσει για όσα καταλογίζει ο Γιώργος Καστανάρας στον ίδιο απάντησε: «Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Είναι προσωπικό θέμα, του συνδυασμού μας».

Ο Γιώργος Πασχόπουλος ανταπάντησε: «Αφορά όλον τον κόσμο το τι συνέβη. Απαράδεκτη η ενέργεια να υπάρχει ταλαιπωρία ενός δημοτικού συμβούλου. Ο Δήμαρχος είναι ο θεματοφύλακας της λειτουργίας του Δήμου. Έχει το δικαίωμα ο δημοτικός σύμβουλος για προσωπικούς λόγους να μην θέλει να τον ορκίσει ο Δήμαρχος».

Ο Βασίλης Βαρνάς τοποθετήθηκε λέγοντας: «Τα δημόσια πράγματα απαιτούν διαφάνεια. Στην περίπτωση του εκλιπόντος Γιώργου Πετσέτα, ο κ. Ψωμιάδης ορκίστηκε κανονικά από εσάς. Δεν θέλετε να επεκταθείτε, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι και προσωπικό το θέμα και το σέβομαι. Είναι κατανοητό, όμως ο κ. Καστανάρας θα είναι για το επόμενο χρονικό διάστημα δημοτικός σύμβουλος και δημόσιο πρόσωπο. Οφείλει το σώμα και οι πολίτες να γνωρίζουν την αλήθεια».

Δεν υπήρξε νέα απάντηση από τον Δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου ο οποίος ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία στο επόμενο θέμα συζήτησης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Πηγή: elassona-city.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.