Header Ads

Το Μουσείο Αραδοσιβίων δεν αποτελεί καθόλου «ομιχλώδες τοπίο»

Κατά του δημάρχου Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου, καταφέρεται ο Δρ. Κώστας Σαχινίδης, για τα όσα δήλωσε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», σχετικά με το Μουσείο Αραδοσιβίων.

Αναλυτικότερα σε επιστολή του, αναφέρει τα εξής: «Με αφορμή τις συκοφαντικές δηλώσεις του δημάρχου Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου σχετικά με το Μουσείο Αραδοσιβίων που δημοσιεύθηκαν στην έγκριτη εφημερίδα σας στις 16-5-2018, έχω να τονίσω τα εξής:

Οι δηλώσεις του κρίνονται απαράδεκτες για έναν δήμαρχο επειδή όχι μόνο συκοφαντούν και θίγουν προσωπικά τους ανθρώπους του Συλλόγου μας αλλά ταυτόχρονα παραπλανούν και προσβάλλουν τη νοημοσύνη όσων γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Το σωματείο μας δεν θα είχε καμιά αντίρρηση να του παραδώσει τα κλειδιά του Μουσείου αλλά υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, επειδή όλα τα μουσειακά αντικείμενα είναι δωρεές και γι’αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να τα διαφυλάξουμε ΄΄ως κόρην οφθαλμού΄΄. Επιπλέον, οι συγχωριανοί μας δεν ξεχνούν το γεγονός ότι ο δήμαρχος αυτός, πριν από δύο χρόνια, δύο φορές, έστειλε φορτωτές και νταλίκες, για να υφαρπάξει το μουσειακό αεροπλάνο που κοσμεί το χωριό μας για να το μεταφέρει σε άλλο χώρο της αρεσκείας του αλλά τελικά δεν τα κατάφερε επειδή οι κάτοικοι πρόβαλαν τα στήθη τους μπροστά στις νταλίκες. Πώς λοιπόν να του εμπιστευθούμε τα κλειδιά με τόσα μουσειακά αντικείμενα, έχοντας πάντα τον φόβο να μην στείλει πάλι νταλίκες για να τα φορτώσει και να τα μεταφέρει αλλού;

Στη δήλωσή του ότι ο Δήμος δεν θα μπορούσε να πληρώνει πάγια έξοδα λειτουργίας ενός κτιρίου για την προσωπική προβολή κάποιου, διαφαίνεται ο φθηνός λαϊκισμός του και η προσπάθειά του να παραπλανήσει το αναγνωστικό σας κοινό, ΄΄κρίνοντας, προφανώς, εξ ιδίων τα αλλότρια΄΄, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι σε κάθε μουσείο στους επισκέπτες προβάλλονται τα εκθέματα που υπάρχουν και όχι τα πρόσωπα που προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία.

Ποτέ δεν του ζήτησε κανείς για παροχή ρεύματος σε κανένα ιδιωτικό σπίτι, παρά σε ένα μουσείο, το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες ανθρώπων, γεγονός που τιμά τον Δήμο μας και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται να μένει στο σκοτάδι για τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες του δημάρχου.

Για ποια ανέξοδη πολιτική μάς μιλά αφού ουδέποτε πρόσφερε στο Μουσείο, ως όφειλε, έστω και την παραμικρή ενίσχυση, όπως έπραξε σε άλλο μουσείο και σε ορισμένους άλλους συλλόγους της απολύτου προτίμησής του αλλά ξέχασε τους πιο πολλούς πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου μας μαζί με τα χωριά τους, κατά προφανή παράβαση της συνταγματικής αρχής της αναλογικότητας.

Επειδή προσπαθεί να σπιλώσει ανθρώπους του Μουσείου που διέθεσαν τη ζωή και την περιουσία τους για την κοινωνία, τον ρωτάμε να μας απαντήσει τι πρόσφερε ο ίδιος στην τοπική κοινωνία και πόσο ωφέλησε την κοινωνία;

Το Μουσείο δεν αποτελεί καθόλου ΄΄ομιχλώδες τοπίο΄΄ όπως διατείνεται ο δήμαρχος αλλά προσπαθεί ο ίδιος να ΄΄θολώσει τα νερά΄΄, για να αποφύγει τις ευθύνες του. Άλλωστε διαχειριστής των κονδυλίων της Περιφέρειας, με τα οποία κτίστηκε το κτίριο ήταν ο Δήμος.

Όλα αυτά δείχνουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεδομένου ότι ο Σύλλογός μας ουδέποτε έλαβε οποιοδήποτε κονδύλι, ουδέποτε εκδόθηκε στο όνομά του καμιά οικοδομική άδεια και ουδέποτε έχτισε οποιοδήποτε κτίριο. Ας μην επιμένει ο δήμαρχος να παραποιεί την πραγματικότητα με τις αναληθείς δηλώσεις του που παραπλανούν τον κόσμο και ας σεβαστεί τους επισκέπτες του Μουσείου και τους 300 δημότες που υπογράφουν το αίτημα για ηλεκτροδότηση».

eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.