Header Ads

Καταγγελίες από Σύλλογο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ελασσόνας

Σωρεία παραβάσεων καθήκοντος από αιρετούς του Δήμου Ελασσόνας καθώς και παράνομες αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ελασσόνας καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Επαρχίας Ελασσόνας και πλήθος πολιτών.

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναφέρει:
"Ζούμε σε μία μικρή κοινωνία σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας στους πρόποδες του Ολύμπου, η οποία θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο και για άλλες κοινωνίες. Αντί αυτού η κακοδιαχείριση και η μη χρηστή άσκηση εξουσίας των δημοτικών αρχών καταφέρνει με μαθηματική ακρίβεια να φέρει αυτήν την όμορφη κατά τα άλλα κοινωνία στο τέλμα της. Όλα αυτά τα χρόνια οι άρχοντες του τόπου αντί να καταφέρουν να καταστήσουν τον Δήμο Ελασσόνας πόλο έλξης για πλήθος επισκεπτών με κινητήριες δυνάμεις τον Όλυμπο και τα παραγόμενα προϊόντα του τόπου μας, έχουν υιοθετήσει εν συντομία το αρχαίο ρητό «διαίρει και βασίλευε».

Ο Σύλλογός μας καθώς και μεμονωμένα μέλη αυτού έχουν κινήσει κάθε νόμιμη διαδικασία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μη τήρηση του νόμου και η ανομία καθώς και η εφαρμογή του σε ορισμένες μόνο και επιλεκτικές περιπτώσεις, στην προσπάθειά τους να αλλάξουν την κακή νοοτροπία των ασκούντων την εξουσία με αποτέλεσμα ό,τι ισχύει για έναν να ισχύει για όλους και χωρίς διακρίσεις.

Ο Σύλλογός μας εδώ και χρόνια έχει αποστείλει εξώδικη δήλωση προς τον Δήμο Ελασσόνας προκειμένου να συμμορφωθεί και να κάνει ορθή χρήση του νόμου και του κανονισμού λειτουργίας, ο οποίος ισχύει για την κατηγορία του επαγγέλματός μας. Έκτοτε, όχι μόνο δεν έλαβε μέτρα για την σωστή, νόμιμη και εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων και την τήρηση από όλους του ιδιοκτήτες του κανονισμού λειτουργίας, απεναντίας η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ελασσόνας προέβη στην έκδοση παράνομων πράξεων και αποφάσεων ευνοώντας κάποιους ιδιοκτήτες καταστημάτων και προκαλώντας ζημία, βλάπτοντας έτσι τα συμφέροντα του υπολοίπου τμήματος των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με συνέπεια την τελευταία πενταετία να έχουν κλείσει περισσότερες από δέκα επιχειρήσεις σηματοδοτώντας δυσοίωνο το μέλλον του κλάδου μας.

Μέλη του Συλλόγου μας έχουν καταγγείλει σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίας του Δήμου Ελασσόνας όλα τα κακώς κείμενα και τις παραβάσεις μέρους των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Έχουν δε αποστείλει μέρος των καταγγελιών και στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να τηρηθούν τα νόμιμα, φαίνεται όμως ότι η προσπάθειά τους είναι μάταιη αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία και τον κανονισμό λειτουργίας των καταστημάτων. Στο σημείο αυτό ενδεικτικά αναφέρουμε την συνέχιση λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος παρά την διαπίστωση και βεβαίωση στον χώρο αυτού παραβάσεων της πολεοδομικής νομοθεσίας (παράνομες κατασκευές σε δημοτική οδό), το παράνομο κλείσιμο της οδού καθώς και παραβάσεων σχετικών με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτική οδό.

Ο Σύλλογός μας κάνει προσωπική έκκληση στον κ. Δήμαρχο Ελασσόνας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως αυτό ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία και τον κανονισμό λειτουργίας των καταστημάτων καθώς και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνας, ώστε να βάλει φρένο στην κατά λοιπά νόμιμη σύμβαση εκμίσθωσης-εκποίηση του προαύλιου χώρου του κεντρικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου της πόλης μας, με σκοπό την μη νόμιμη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων καφετέριας έμπροσθεν τον Ιερού Ναού. Στο σημείο αυτό αναφέρουμε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνας ότι σε καμία πολιτισμένη κοινωνία δεν έχει εκμισθωθεί ο προαύλειος χώρος του κεντρικού ναού της πόλης. Και υπενθυμίζουμε ότι ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα εκδίωξε τους εμπόρους από αύλειο χώρο του ναού λέγοντάς τους: "Φύγετε από τον Οίκο Του Πατέρα μου γιατί καταντήσατε τον Οίκο του Θεού σε Οίκο εμπορίου".

Σημειώνουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι μόνο μία ενδεικτική εικόνα της κατάστασης διότι είναι δύσκολο να περιγραφεί και να παρατεθεί η συνολική κατάσταση και το τί ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα καθώς και όλα τα πραγματικά περιστατικά, τα οποία βεβαιώνονται, στοιχειοθετούνται και αποδεικνύονται από έγγραφα των αρμοδίων υπηρεσιών.

Κάνουμε δε γνωστό ότι ο Σύλλογός μας και τα μέλη αυτού θα προασπισθούν με κάθε νόμιμο μέσο τις επιχείρησής μας"
.

Με εκτίμηση,
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Επαρχίας Ελασσόνας
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.