Header Ads

H σημασία της αποχώρησης του Δριστέλα από την τοπική οργάνωση της Ν.Δ. και τι αντίκτυπο αυτή θα έχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Μπορεί η ανακοίνωση του Προέδρου Δημήτρη Δριστέλα, να βγήκε αιφνιδίως από τα κεντρικά γραφεία της δημοτικής τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην Ελασσόνα και να προκάλεσε μεγάλο θόρυβο, αφού ο μέχρι προτίνος πρόεδρος αποφάσισε να μην συμμετάσχει ξανά στην διαδικασία εκλογής για μία νέα διετή θητεία, όμως οι πληροφορίες εδώ και καιρό στα ΜΜΕ μιλούσαν για μια αποστασιοποίηση από την τοπική οργάνωση του ίδιου, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που ανέφερε και στην προσωπική του επιστολή.

Οι λόγοι ήταν ξεκάθαροι αφού μπορεί ο Δριστέλας να κέρδισε την προεδρία πριν δύο έτη, κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» νικώντας σε ένα συγκλονιστικό βράδυ, για τα δεδομένα της τοπικής οργάνωσης του κεντροδεξιού κόμματος και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά το φαβορί τότε Φώτη Καραγκόγκο, όμως δύο χρόνια μετά η κατάσταση δεν μοιάζει πια…τόσο ιδανική…για αυτό και ο έντονος προβληματισμός του πρώην πια Προέδρου, τον οδήγησε στην απόφαση να μην συμμετάσχει ξανά, ανεξαρτήτως αν και στην εφημερίδα μας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μας τόνισε πως: «Παραμένω ενεργό μέλος στη Νέα Δημοκρατία»...από άλλο όμως σίγουρα πόστο. Και παίρνουμε το ρίσκο να το πούμε αυτό βασιζόμενοι στο ρεπορτάζ και στην άριστη σχέση που είχαμε με τον Δημήτρη Δριστέλα στη σχέση μέσου μαζικής ενημέρωσης και πολιτευτή μετά από δύο συναπτά έτη.

Ο Δημήτρης Δριστέλας κλείνοντας τον δικό του κύκλο και αφού εγκαινίασε γραφεία στην Ελασσόνα, συσπείρωσε τα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης, ένωσε δύο...«στρατόπεδα» που προϋπήρχαν των προ διετίας εκλογών, τίμησε όλη τη παλιά φρουρά όσων διετέλεσαν πρόεδροι, έφερε στην Ελασσόνα τα μεγαλύτερα πολιτικά ονόματα του κόμματος, μέχρι και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις και ημερίδες της παράταξης, ώστε να την εκπροσωπήσει, αποφάσισε για λόγους μη σωστής…ενδοσυννενόησης με στελέχη που συνεργαζόταν και πορευόταν να αποστασιοποιηθεί.

Και αν η είδηση αυτή αποτελεί μία βάση για συζήτηση και πορίσματα σε δύο σκέλη, το σίγουρα πρώτο είναι το γεγονός ότι ο Δριστέλας έπιασε ταβάνι με όσα έπραξε για τη καλή πορεία του κόμματος αλλά από την άλλη σε δεύτερη φάση, αποφάσισε και την έντιμη και ανθρώπινη πέρα από τις πολιτικές πλευρές, πορεία εξόδου από όσα δεν συμφωνούσε και διαφωνούσε. Και με τα ελασσονίτικα και τα λαρισινά και τα αθηναικά πολιτικά κασάνια…

Παρόλα αυτά ευχαρίστησε τους πάντες, όμως τέσσερα στελέχη τα ξεχώρισε χωρίς να τα ονοματίσει. Αυτά τα στελέχη ήταν η Χρυσούλα Προβίδα, ο Γιάννης Μπελαής, ο Κίμων Τσούρης και ο Ανδρέας Παπακυπριανός, οι πιο στενοί του συνεργάτες που οι πληροφορίες μιλάνε για τη μη συμμετοχή τους και κάθοδο στις επόμενες εσωκομματικές εκλογές της ΔΗΜ.Τ.Ο.! Ίσως ένα βαρύτατο μήνυμα στην Αθήνα και τη Λάρισα αντίστοιχα, ότι κάτι δεν βαδίζει όπως θα πρεπε.

Ίσως και από την άλλη ένα μήνυμα «ελεύθερης πορείας χωρίς δεσμεύσεις» των παραπάνω πολιτικών στελεχών, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, και μία συμπόρευση, σε έναν ίσως ανεξάρτητο συνδυασμό πέρα από κομματικές και πολιτικές ιδεολογίες.

Η επόμενη μέρα στην τοπική ΔΗΜ.Τ.Ο.. αλλά και στην τοπική κοινωνία αναμένεται να είναι διαφορετική και με άλλους πλέον πολιτικούς συσχετισμούς.

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος
Πηγή: elassona-city.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.