Header Ads

Με βήματα χελώνας η εκκαθάριση του συν/σμού ΑΣΟΚ «Η ΜΕΛΟΥΝΑ ΟΛΥΜΠΟΥ»

Με ρυθμούς χελώνας θα έλεγε ο καθένας βηματίζει η εκκαθάριση του συν/σμού ΑΣΟΚ « Η ΜΕΛΟΥΝΑ ΟΛΥΜΠΟΥ».

Σχεδόν ένα χρόνο τώρα μετά την αμφισβητούμενη ανάληψη καθηκόντων του εκκαθαριστή (7-5-2017) κ. ΧΑΔΟΥΛΗ ΑΡΓΥΡΗ, που εδρεύει στο Βόλο, το μόνο που διακρίνει κανείς είναι η ΑΠΡΑΞΙΑ και η ΑΔΡΑΝΙΑ του.

Αρκέστηκε σε τρεις άτυπες συνελεύσεις για να μας ενημερώσει πως ο συν/σμός που παρέλαβε ήταν ένα «πτώμα» και πως η αμοιβή του, για τον πρώτο χρόνο(12 μήνες που σχεδόν έχουν περάσει) θα είναι του ύψους των ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ(2.000 ευρώ) μηνιαίως συν τα έξοδα των νομικών του συμβούλων ,έξοδα γραφείου που συντηρεί στην Τσαριτσάνη , έξοδα πρόσθετου λογιστή που περίπου ανέρχονται συνολικά 3.500 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ,ΧΩΡΙΣ Φ.Π.Α.

Τα μέλη του συν/σμού ανησυχούν για το ποσό των επιδοτήσεων (περίπου 240.000 χιλ. ευρώ),που είναι σε λογαριασμούς τραπεζών, της πενταετίας (2012-2017) να κάνει ¨φτερά¨ και να τα ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ άλλοι προφασιζόμενοι πως ο συν/σμός είναι υπό εκκαθάριση ,χωρίς να υπάρχει ΙΧΝΟΣ ΧΡΕΟΥΣ σε άλλου πιστωτές.

Η απογραφή που ήδη έπρεπε να είχε τελειώσει, αρκέστηκε μόνο στη σύσταση επιτροπής, και αυτή άτυπα χωρίς κανένα ουσιαστικό έργο απογραφής περιουσιακών στοιχείων του και σύνταξης ισολογισμού ,αντίγραφο του οποίου υποβάλλεται στην αρμόδια αρχή.

Ανύπαρκτα και «θαμμένα» τα βιβλία υλικού και περιουσιακών στοιχείων του συν/σμού, καμμία έρευνα από τον εκκαθαριστή ,τι προϋπήρχε? ,τι αναλώθηκε? ,τι καταστράφηκε?.

Ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν και αν δεν υπάρχουν στοιχεία πρέπει να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ σύμφωνα με το νόμο.
Η πώληση σιτηρών καλλιεργητικής περιόδου 2017 έγινε ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ και την απαιτούμενη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Η τελευταία σπορά έγινε «εν μία νυκτί» στην κυριολεξία, χωρίς να κληθούν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν για τις υπόλοιπες προσφορές.

Η προετοιμασία και η σπορά έγινε από έναν γεωργό ,καταγόμενος από το Στεφανοβίκειο ,αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Το μητρώο μελών του συν/σμού ,που ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ από τα προηγούμενα Δ.Σ., που έχουν κάνει μερική εκκαθάριση, χωρίς να αποτυπώνεται η πλήρη εικόνα (κληρονομιές, αγοροπωλησίες κ.τ.λ.), αυτές τις εκκρεμότητες πρέπει να εκκαθαρίσει ο κ. Χαδούλης, όπως υποχρεούται, και όχι να εγκαλεί όλα τα μέλη (530 και πλέον) που είναι ΗΔΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ για να «κερδίζει» χρόνο και να δικαιολογεί την υπέρογκη αμοιβή του.

Τα μέλη θα διεκδικήσουν στο ακέραιο τα δικαιώματά τους:
α) Άμμεση σύγκληση τυπικής Γενικής Συνέλευσης από τον εκκαθαριστή με παρουσία όλων των απαραίτητων βιβλίων και στοιχείων του συν/σμού προς ενημέρωση των μελών του.
β)Να ΔΙΑΝΕΜΗΘΟΥΝ οι επιδοτήσεις πενταετίας (2012-2017) στα μέλη όπως προβλέπει το καταστατικό του συν/σμού γιατί δεν ισχύει αναδρομικά ο ν.4384/2016, που αναφέρει να διατεθούν σε άλλο συν/σμό ή για άλλο κοινωφελή σκοπό, καθότι η χρονική διάρκεια του συν/σμού έχει ΛΗΞΕΙ 5-4-2012.
γ) Άμμεση διενέργεια του αναδασμού, για τον οποίο έχουν πρωτοκολληθεί αιτήσεις αναδασμού(25 μελών) στην περιφέρεια Αγροτικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας πριν δύο μήνες περίπου.
δ )Επιστροφή των κτημάτων στους δικαιούχους και απόκτηση τίτλων κυριότητας δια μέσω του αναδασμού.

ΤΑ ΜΕΛΗ
1)ΔΗΜΗΤΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
2)ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΟΦΡΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ
3) ΡΑΠΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
4)ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
5)ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.