Header Ads

Η κίνηση του Πασχόπουλου που απέδειξε ότι δεν βάζει μπροστά στη κοινωνία κανένα προσωπικό...γόητρο αλλά απαντά με συγκροτημένη σκέψη για τον τόπο

Σε μία κίνηση που χαρακτηρίστηκε στη γεμάτη αίθουσα του "Hamos Place" από τους πολίτες και τα στελέχη της "Ολύμπου Πολιτείας" ως η απαρχή μιας νέας δημοκρατικής επανεκκίνησης απέναντι στη δημοτική αρχή Ευαγγέλου, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Πασχόπουλος ο οποίος κράταγε για το τέλος της ομιλίας του την ουσία της εκδήλωσης τονίζοντας πως: "Απευθύνουμε προσκλητήριο σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, τους ανθρώπους που ξεχώρισαν αυτά τα 4 τελευταία χρόνια τη διαφορά στο ήθος, το ύφος και τις ικανότητες μεταξύ της σημερινής διοίκησης και της δικής μας δημοτικής θητείας. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και με άλλες δημοτικές παρατάξεις, πάντα με διάθεση προσφοράς στον τόπο και τους ανθρώπους του. Οι διαδικασίες, το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες και ο επικεφαλής θα προκύψουν μέσα από δημοκρατικό και ελεύθερο διάλογο, μαζικές αποφάσεις και συναίνεση".

Τι έκανε χτες ο Πασχόπουλος εκτός του γεγονότος ότι σήκωσε "το γάντι" απέναντι στον Ευαγγέλου; Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών ότι εκτός του γερού crash test που θα περνούσε τον συνδυασμό του για το αν αντέχει να μπει και πάλι σε μία μάχιμη εκλογική διαδικασία, επιπλέον αποφάσισε να ανοίξει τη διαδικασία, να κάνει κάλεσμα σε όλες τις παρατάξεις και στους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής καταβολής ή ιδεολογίας και να αποφασίσει πως ο επικεφαλής αυτής της προσπάθειας θα προκύψει μέσα από μία εκλογική διαδικασία από την βάση της ένωσης φορέων και πολιτών.

Με έναν όμως απαράβατο κανόνα. Ότι όποιος και να είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού ή της προσπάθειας, θα τηρήσει σε απόλυτο βαθμό το...όποιο οργανόγραμμα και πρόγραμμα προκύψει μέσα από τη διαβούλευση και τις νέες διαδικασίες.

Άρα το σημείο που αποτελεί τη βάση της νέας διαδικασίας είναι το πρόγραμμα, αυτό που θα πρέπει να καταρτιστεί από πολίτες και παρατάξεις και να εκτελεστεί από την νέα δημοτική αρχή εφόσον προκύψει.

Αυτό είναι σίγουρο ότι αποτελεί και την αλλαγή των δεδομένων στη πολιτική σκακιέρα. Ο Γιώργος Πασχόπουλος που αποτελούσε τον άνθρωπο που όλοι περιμέναν και όχι άδικα να ρυθμίσει μια κατάσταση, δεν έβαλε μπροστά το προσωπικό...πολιτικό...γόητρο ενός Δημάρχου που εκλέχτηκε για οκτώ έτη και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι και να επιθυμεί να ξαναείναι επικεφαλής της νέας προσπάθειας, έχει κάθε δικαίωμα αλλά απεναντίας πέρα από τις δικές του προσωπικές φιλοδοξίες άνοιξε τη διαδικασία για τον επικεφαλή (μπορεί να είναι ο ίδιος μπορεί και άλλος), κάλεσε τους συναδέλφους του όπως τον Βασίλη Βαρνά, τον Δημήτρη Γκουνό, τη Χρυσούλα Προβίδα, την αριστερή πτέρυγα της Ελασσόνας, τον Δημήτρη Αβρανά, τους οποίους και τόνισε στην ομιλία του ότι πρόσφεραν στην αντιπολίτευση τα μέγιστα και δεν συναίνεσαν στην έννοια "ανάθεση, της ανάθεσης, ω ανάθεση του Ευαγγέλου" όπως και σχολίασε στην ομιλία του και τους κάλεσε με κυριότερο γνώμονα, να συναποφασίσουν (εάν αποφασίσουν να δεχθούν να ενωθούν) για τη νέα προσπάθεια, το πρόγραμμα, τον επικεφαλή.

Ο Πασχόπουλος έκανε μία κίνηση-ματ αποδεικνύνοντας πως τα 28 του χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον διδάξανε τι εστί πραγματικά τοπική αυτοδιοίκηση, πως πρέπει να είναι ανεξάρτητη, ακομμάτιστη και αδέσμευτη και δη σε περιόδους που η κοινωνία εγκλωβίζεται ή μοιάζει απροετοίμαστη μπροστά στα νέα δεδομένα που φέρνουν οι εποχές.

Η εμπειρία, η συγκροτημένη σκέψη για τον τόπο και η απόφαση για μία νέα δημοκρατική ανοιχτή διαδικασία προς όλους και από όλους, θα καταγραφεί ως η μοναδική περίπτωση Δημάρχου στην Ελασσόνα που ενώ έχασε τις εκλογές, γύρισε τέσσερα χρόνια μετά και έδωσε το στίγμα για κάτι που ο ίδιος όπως μας εκμυστηρεύτηκε θα του δώσει εκείνο το σημάδι της δικής του συμβολής είτε το υπηρετήσει ξανά θεσμικά είτε το καμαρώσει σαν δικό του δημιούργημα στα χέρια κάποιου που θα εμπιστεύεται...

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος
Πηγή: elassona-city.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.