Header Ads

Ν. Ευαγγέλου στο ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV: Ο όρκος και η διάθεσή μας είναι ορατός, δεν θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας

Συνέντευξη παραχώρησε στο "TV ΘΕΣΣΑΛΙΑ" ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου για όσα συμβαίνουν και έχουν γίνει στο Δήμο Ελασσόνας αλλά ανακοίνωσε και την υποψηφιότητά του για την επόμενη θητεία στο Δήμο από το 2019 και έπειτα, δηλώνοντας παρόν στις πολιτικές τοπικές εξελίξεις:

"Ξεκινήσαμε τις ασφαλτοστρώσεις σε τρεις καποδιστριακούς δήμους. Με όλα τα χωριά και σε όλα τα χωριά που είχαν οι Δήμοι. Ανάπλαση πλατειών και από την αρχή κατασκευή στο Λουτρό και βελτίωση στην Κοκκινόγη. Είμαστε έτοιμοι για ολική ανάπλαση στο Βαρόσι στην Ελασσόνα και μιας πιο μικρής στο Παλαιό Τούρκικο Προξενείο. Ανάπλαση έχουμε προγραμματίσει και για την πλατεία του Ευαγγελισμού. Τα χρήματα είναι λίγα, το προσωπικό δεν επαρκεί, καλά θα ήταν να χαρακτηριστούμε ορεινός όγκος ώστε να έχουμε περισσότερα οφέλη. Ανακατασκευή της βιβλιοθήκης και αλλαγή όλου του κτιρίου. Νομιμοποίηση του παλιού κλασικού καφενείου όπου θα γίνει το Κέντρο Τουριστικής Προβολής. Σαν δράσεις είχαμε ολοκληρώσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Βεστιάριο, αντίστοιχα. Η ανάγκη μας έκανε να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς. Τα τελευταία δέκα χρόνια με την ύφεση που επικρατεί στη χώρα, όλοι έχουμε αποπροσανατολιστεί. Στην τελική για ποια γεωργία και κτηνοτροφία μιλούμε όταν δεν μπορούν να είναι ανταγωνίσιμοι σε σχέση με τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό; Υπάρχει μια εσωτερική υποτίμηση στη χώρα και προσπαθούν να μας απαξιώσουν σε αυτά που έχουμε. Ξεκινήσαμε την τηλεμετρία, που είναι ένα έργο εκατομμυρίων, είχε απενταχθεί από τη προηγούμενη δημοτική αρχή, το βάλαμε, το ξεκινήσαμε και για την τοποθέτηση 100 σταθμών για την ύδρευση δουλεύει κόσμος. Τελειώσαμε δύο γήπεδα, του Μεσοχωρίου και του Λιβαδίου. Με συνεργασία με την Περιφέρεια, περιμένουμε να γίνει ανακατασκευή του γηπέδου του Π.Ο.Ε. και το γήπεδο της Τσαριτσάνης. Στα μικρότερα ότι παρεμβάσεις χρειαζόταν τις έχουμε κάνει. Όπου μπορούσαμε να συμμετέχουμε, στο επίπεδο που επιτρεπόταν, το έχουμε κάνει. Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο γήπεδο έναντι των ΚΤΕΛ, θα έχει 5Χ5 θα έχει μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο έργο στον αθλητισμό, τον στίβο, για τους παλιούς που θυμούνται στα γυμνάσια της Ελασσόνας, με ταρτάν, όργανα εξωτερικού χώρου γυμναστικής, με μπάσκετ και βόλει, σκάμα και χορτάρι και φωτισμό το βράδυ. Θα μπορούν οι κάτοικοι να αθλούνται. Κάναμε δύο γήπεδα τένις. Ενώ δεν ανακοινώσαμε προεκλογικά για κολυμβητήριο, βγαίνει σύντομα ο ανάδοχος και για κολυμβητήριο. Ο όρκος και η διάθεσή μας είναι ορατός προς πολλούς, δεν θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας. 46 παιδικές χαρές, τις έχουμε κάνει, δεν πιστοποιήθηκαν ακόμη. Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, που είναι για τα παιδάκια, που επί θητείας μας δουλεύει, που επί χρόνια δεν δούλευε ποτέ. Δασκάλα τέλος Φεβρουαρίου ξεκινάει τα μαθήματα. Δώσαμε στον αθλητισμό και στον πολιτισμό μεγάλη βαρύτητα.

Φτιάξαμε με την Περιφέρεια το πλανητάριο με γυαλιά 3D, έρχονται πολλά σχολεία και παρακολουθούν και μαθαίνουν την ιστορία του τόπου μας. Είναι ευχάριστο ότι το πιστέψαμε, το πίστεψε ο Περιφερειάρχης, τώρα είναι στο χέρι μας, να δώσουμε τα μέγιστα.

Τα οικονομικά του Δήμου. Είμαστε 75% κάτω στη ΣΑΤΑ. Ελάχιστα τα χρήματα. Ελάχιστο το προσωπικό που μπορεί να δουλέψει. Αναγκαζόμαστε να γίνουμε εργολάβοι στους εργολάβους, για να παζαρεύουμε και να βγάζουμε κάτι περισσότερο για τις περιοχές μας. Όταν δεν έχεις χρήματα, δεν έχεις τον εξοπλισμό, δεν έχεις το κατάλληλο προσωπικό που χρειάζεσαι και θέλεις να μπεις σε προγράμματα του ΕΣΠΑ είναι αδύνατον. Όσο ρομαντικός και να ειναι ένας Δήμαρχος, όταν με τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης, που μέχρι τώρα είχαμε την δυνατότητα να αναθέσουμε μελέτη μέχρι 20.000 ευρώ και αυτό μας διευκόλυνε πάρα πολύ για να έχουμε ωρίμανση μελετών και να έχουμε κάποια δικαιώματα και αυτό καταργήθηκε και πλέον ηλεκτρονικές μελέτες, γραφειοκρατία και αυτό μας πήγε πίσω ενάμιση χρόνο με αποτέλεσμα να μην είμαστε ευέλικτοι. Φέραμε το φυσικό αέριο στην Ελασσόνα. Αγώνας δύομιση-τριών ετών και μπορέσαμε να ξεκινήσουμε. Είναι κάτι που για όλα τα σπιτικά, σε μια περίοδο δύσκολη, θα είναι ότι καλύτερο στην οικονομία τους. Τις επιχειρήσεις και όσες απομείνανε. Έχουμε ώριμη μελέτη για το Φράγμα του Αγιονερίου. Ψάχνουμε για τον χρηματοδότη. Η Σχολή Γαλακτοκομίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα και θέλω να πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Ναι, θα είμαι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και αυτό θα το ανακοινώσω επίσημα, στο σώμα επίσημα και στους συνδημότες μου, όταν θα κάνω τον επόμενο δημόσιο απολογισμό μου. Ένα κεφάλαιο όμως που θα ήθελα να σημειώσω για τον Όλυμπο γιατί παλεύουμε για το Προεδρικό Διάταγμα και πιστεύω ότι βρισκόμαστε προς το τέλος.

Παρ' όλες τις δυσκολίες που έχουμε περάσει, τον πόλεμο, την λάσπη και τις συκοφαντίες που δεχθήκαμε, υπάρχει μια συμπαγής ομάδα συνεργατών, εκτός κάποιων δύο-τριών ατόμων, με τους οποίους θα δώσω εκ νέου τη μάχη. Ο πολιτικός μου χώρος και η ταυτότητα μου είναι δεδομένη. Σεβόμαστε τον κάθε συνομιλητή και όλους τους χώρους, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, Έλληνες είμαστε, όλοι εδώ ζούμε. Ο χώρος με στηρίζει, όπως με στήριξε την προηγούμενη φορά. Ωστόσο τα δείγματα γραφής που έχω δώσει και η διαγωγή μου αν θέλετε, τίθενται στην κρίση όλων των χώρων...

Κάνω το άνοιγμα σε όλους τους χώρους, μετά το δείγμα διαγωγής που έχουμε δείξει εδώ και τέσσερα χρόνια. 215 άτομα είχε το ψηφοδέλτιο, το μεγαλύτερο και από της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, μέσα είχε το ψηφοδέλτιο από όλες τις παρατάξεις υποψηφιότητες, σε βαθμό 50-50. Άρα δεν ζήτησα τη στήριξη των δημοτών μου και όχι του κάθε χώρου ή του άλλου. Βεβαίως η στήριξη από τον συγκεκριμένο χώρο που ανήκω, όπως η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Κώστα Καραμανλή που ήρθαν στην Ελασσόνα, είναι ανοιχτές οι πόρτες του Δημαρχείου και από όποιο άλλο χώρο. Είμαι ανοιχτός σε όλους για οποιαδήποτε συζήτηση με ειλικρίνεια, με σεβασμό και εκτίμηση.

Τώρα όσον αφορά ένα γεγονός στην Ελασσόνα την προηγούμενη εβδομάδα. Οι παθογένειες κάποιων ανθρώπων κάποιας ηλικίας και το κακό είναι ότι υπάρχουν και κάποιοι νέοι, θα πρέπει να τις ξεχάσουμε όλοι. Δεν μπορούμε να ζητούμε την εμπιστοσύνη του κόσμου αλλά από την άλλη πλευρά να πληγώνουμε τον κόσμο. Προσωπικά δεν θα το επιτρέψω αυτό στο Δήμο και θα τον προστατέψω".

Δείτε εδώ την συνέντευξη του Δημάρχου Ελασσόνας:Του Αντώνη Λιάνου
Πηγή: elassona-city.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.