Header Ads

Απολογισμός έργου από τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»

Ένας χρόνος πέρασε από την από την αντίστοιχη εκδήλωση τον Φεβρουάριο του 2017.
Στο διάστημα αυτό έγιναν αρκετές ενέργειες πολλές εκδηλώσεις και ο Σύλλογος μας όπως κάθε χρόνο κατέβαλε προσπάθειες να παρευρεθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες.

Η πρώτη και σημαντικότερη ενέργεια είναι η τροποποίηση και προσαρμογή με τα νέα δεδομένα του καταστατικού του Συλλόγου μας καθώς και η μετονομασία του σε ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ» αφού πολλοί συμπατριώτες μας διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής .

Αναγνωρίσθηκε με την υπ΄αριθ.355?13.07.2017 διάταξη του Ειρηνοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε στο βιβλίο των Σωματείων με Αριθμό Μητρώου Α.Μ 31861.

Σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις οι σημαντικότερες κατά την άποψή μας ήταν:
Το τριήμερο Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής με τον χαρακτηριστικό τίτλο :
«Οι Αγγελιοφόροι του Ολύμπου». Aττενίζουμε …το Σύμπαν, που έγινε στον Κοκκινοπλό.
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 6ος Faethon Olympus Marathon που διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο 7&8 Ιουλίου.

Aκολούθησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής και το Κοκκινοπλίτικο αντάμωμα.


Η συμμετοχή του Συλλόγου μας στην διοργάνωση και την προβολή ήταν ιδιαίτερα σημαντική.
Εκδήλωση για τα 136 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας. .
Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα, με πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Αικατερίνης στην Πλάκα. Μετά τον χαιρετισμό από τον πρόεδρο της «Πανθεσσαλικής Στέγης» κ. Στ. Κούτρα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων εκφώνησε τον πανηγυρικό. Σε αυτόν, εστίασε σε δύο σημεία:
Στον αυτάρκη ρόλο της Θεσσαλίας ως περιφέρειας, και στην ανάγκη για μια «Νέα Θεσσαλία», που να «βλέπει» στο μέλλον.

Ο αυτάρκης ρόλος, με βάση τον σύγχρονο χαρακτήρα της περιφέρειας, συνίσταται σε τομείς όπως ο επιστημονικός, ο αγροτικός, ο συγκοινωνιακός, ο τουριστικός, ο επιχειρηματικός, ο αθλητικός. Με συγκεκριμένα παραδείγματα, τόνισε την ανάγκη, αυτές οι δυνατότητες που υφίστανται, να προωθηθούν και να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα, αφού:
«Ο Θεσσαλός αναπτύσσει τη δική του ταυτότητα, δρα, δημιουργεί, εργάζεται, καινοτομεί και πρωτοπορεί, πολλές φορές χωρίς καμία στήριξη». Πλέον, «πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Θεσσαλία, στο κέντρο της χώρας, ως καρδιά της ζωντανής Ελλάδας, έχει όλα τα δεδομένα για να πρωτοπορήσει». Και για αυτά «χρειαζόμαστε σχεδιασμό, ισομέρεια, εμπιστοσύνη, τόλμη. 136 χρόνια μετά, ας απελευθερώσουμε από μέσα μας τη Νέα Θεσσαλία: τη Θεσσαλία της αυτάρκειας, της παραγωγικότητας, της καινοτομίας, της αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, που κατευθύνθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην πλατεία Συντάγματος από Θεσσαλικούς συλλόγους της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Συγκεκριμένα μετείχαν εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Θεσσαλών Φλώρινας, το Κέντρο Λαογραφικής Έρευνας «Απόλλων» Τρικάλων, τη Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου, τον Σύλλογο Θεσσαλών Αχαρνών, τον Σύλλογο Θεσσαλών Φυλής «Ο Ρήγας Φεραίος», τον Σύλλογο Θεσσαλών Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη» και τον Σύλλογο Θεσσαλών Ν. Ιωνίας Αττικής.

Από τον Σύλλογό μας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Β Γκόλτσιος ,ο Γ. Γραμματέας Απ. Γαϊτάνης που είχε και τον συντονιστικό ρόλο των εκδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Ηλ. Φουστέρης και αρκετά μέλη του συλλόγου Συλλόγου μας.

Ο Πρόεδρος - ο Γ. Γραμματέας
Βασίλης Γκόλτσιος  - Απόστολος ΓαΪτάνης


Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.