Header Ads

Με γρίφο για δυνατούς λύτες μοιάζει η μάχη του τίτλου στην Α΄ΕΠΣΛ

Με συναρπαστικό τρόπο εξελίσσεται η μάχη της κορυφής στο πρωτάθλημα της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής.Μετά από 18 αγωνιστικές το σκηνικό στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα διαφοροποιήθηκε με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης να περνάει σε θέση οδηγού επωφελούμενος του πλεονεκτήματός του στην ισοβαθμία με τον Ηρακλή Λάρισας, λόγω της νίκης στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οριακό προβάδισμα για την ομάδα του Κώστα Κατσάρα που βρίσκεται στην κορυφή για πρώτη φορά από την έναρξη του πρωταθλήματος, καλύπτοντας ένα πολύ μεγάλο κενό αν αναλογιστούμε τη βαθμολογική συγκομιδή και τη θέση την οποία οι «πράσινοι» κατείχαν την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής Λάρισας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή, αφού από την 7η αγωνιστική μέχρι και τώρα υποχρεώθηκε σε δύο εκτός έδρας ήττες και τρεις εντός έδρας ισοπαλίες. Φυσικά οι απουσίες βασικών παικτών για σημαντικό χρονικό διάστημα επηρέασαν την απόδοση των «κυανόλευκων» και αποτελούν σε μεγάλο βαθμό την αιτία αυτής της εξέλιξης.

Οικονόμος και Ηρακλής είναι τα δύο μεγάλα φαβορί του φετινού πρωταθλήματος και όπως τονίζουν οι τεχνικοί των δύο ομάδων, Κώστας Κατσάρας και Γιάννης Τσακμακίδης αντίστοιχα, η μάχη για την πρώτη θέση θα είναι μεγάλη και απρόβλεπτη.

Για τον Κ. Κατσάρα τα στοιχεία εκείνα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο είναι η συμμετοχή και η διάρκεια στις προπονήσεις. Με άλλα λόγια η ομάδα που θα δουλέψει το ίδιο καλά μέχρι το τέλος θα έχει το πλεονέκτημα.

Από την άλλη πλευρά, για τον Γιάννη Τσακμακίδη η αγωνιστική σταθερότητα και η διαχείριση των αποτελεσμάτων κατά το χρονικό διάστημα που η ομάδα κάνει τη λεγόμενη αγωνιστική κοιλιά, θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

«Φέτος γίνεται ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα. Οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά σε δυναμική και η κάθε Κυριακή είναι διαφορετική. Επομένως παίζει ρόλο σε τι κατάσταση θα είσαι κάθε Κυριακή. Ωστόσο το βασικότερο για μένα είναι η συμμετοχή στις προπονήσεις και η διάρκεια στη δουλειά που κάνεις.

Την 7η αγωνιστική ήμασταν χαμηλά, αλλά μέσα από μία εξαιρετική πορεία φτάσαμε στην κορυφή. Σ’ αυτό μας βοήθησε και η έδρα στην οποία έχουμε το απόλυτο και μάλιστα πετυχαίνουμε μεγάλα σκορ. Αυτό είναι καλό και για τον κόσμο γιατί η Τσαριτσάνη είναι ένα κλασικό ποδοσφαιροχώρι.

Ο Ηρακλής όπως και ο Σμόλικας είναι πολύ καλές ομάδες και τις υπολογίζω και τις δύο. Έχουν νέους προπονητές που δουλεύουν και ασχολούνται καθημερινά και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Τώρα που φτάσαμε στην κορυφή πιστεύω είναι πιο δύσκολα. Όλες οι ομάδες, μας αντιμετωπίζουν σαν το μεγάλο φαβορί και το βλέπουμε αυτό. Επομένως είναι πολύ δύσκολο να κρατηθείς στην κορυφή και εμείς θα το παλέψουμε μέχρι τέλους» κατέληξε ο Κώστας Κατσάρας.

Από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Τσακμακίδης επισήμανε:
«Κατ’ αρχήν πρέπει να πούμε ότι είναι ένα πάρα πολύ ωραίο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι δεν θα είμαστε μόνο εμείς οι δύο στη μάχη του τίτλου. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες όπως ο Σμόλικας, η Αμυγδαλέα, το Αργυροπούλι και ο ΠΟΕ που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Καμία ομάδα δεν θα μπορέσει να χαλαρώσει. Τα πάντα θα παιχτούν μέχρι τέλους.
Ωστόσο ο Οικονόμος και ο Ηρακλής είναι δύο ομάδες που τις διακρίνει μία σταθερότητα. Μέσα σε μία χρονιά συμβαίνουν πολλά, όπως οι τραυματισμοί κι εμείς αυτό το ζήσαμε έχοντας εκτός πολλά παιδιά το ίδιο χρονικό διάστημα.
Ο Οικονόμος μάς έφτασε αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Από τη στιγμή που φέτος δεν υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις στην κορυφή όπως παλιότερα δεν πιστεύω ότι αλλάζει κάτι. Προσπαθούμε να το δούμε ρεαλιστικά.
Το βασικότερο όλων πιστεύω είναι η σταθερότητα. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όλες οι ομάδες έχουν κάποια περίοδο κακής αγωνιστικής απόδοσης. Επομένως εάν σ’ αυτό το διάστημα πάρεις αυτά που θέλεις ή ό,τι περισσότερο μπορέσεις, αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο».

Πηγή: eleftheria.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.