Header Ads

Σαμόλαδου-Δάσσιου-Τσάτσου: Έχουμε την ειλικρινή διάθεση να αγωνιστούμε ώστε να φτάσουμε στην εξέλιξη της τοπικής εμπορικής κοινότητας

Τις χαρακτήρισαν μετά την εκλογή τους στο νέο διοικητικό του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας, ως τις "Τρεις χάριτες" από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του MEGA και των σεναριογράφων Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, αντίστοιχα.

Ο λόγος; Η εντυπωσιακή συγκομιδή ψήφων και από τις τρεις που τις οδήγησε στην εκλογή τους, στις καίριες θέσεις της Προεδρίας, της Αντιπροεδρίας και του Ταμείου του ιστορικού σωματείου της πόλης, του Ε.Σ.ΕΛ.

Η Χριστίνα Σαμόλαδου εκλέχτηκε νέα Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου αφού διαδέχτηκε στην θεσμική θέση, τον επί σειρά ετών, πρώην πρόεδρο πλέον και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Δημήτρη Οικονόμου. Η Χριστίνα αποφοίτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση "Οπωροκηπευτικά και Αμπέλου και εξάσκησε την ειδικότητα της στο διακεκριμένο Ίδρυμα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ΜΑΙΧ της Κρήτης. Έχει εργαστεί ώς Γεωπόνος εκτιμήτρια στον ΕΛΓΑ στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στον Πύργο Ηλείας, την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών στην περιοχή. Εξασκήθηκε επαγγελματικά σε συγγενική επιχείρηση Φυτωρίου στην περιοχή του Πύργου και στην συνέχεια δραστηριοποιήθηκε από το 2010 στην Ελασσόνα μέχρι και σήμερα με το Κέντρο Κήπου με την ονομασία "ΚΗΠΩΝ ΤΕΧΝΗ" στη πόλη από όπου και κατάγεται.

Η Σταυρούλα Δάσσιου εκλέχτηκε νέα Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ενώ εκλέγεται αδιαλλείπτως στο διοικητικό συμβούλιο του εν λόγω θεσμού από το 2002, λαμβάνοντας τα αξιώματα της Γενικής Γραμματέα για την περίοδο 2002-2007, της Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων από το 2012 έως το 2014 ενώ υπήρξε Αντιπρόσωπος-Εκλέκτορας στην ΕΣΣΕ για την τριετία 2012-2015. Έχει υπηρετήσει από την θέση του Αντιπροσώπου στην ΟΕΣ Θεσσαλίας το 2004, κατέχοντας την θέση της Αντιπροέδρου για μια τριετία. Δραστηριοποιείται στην Ελασσόνα επαγγελματικά από το 1992, στον χώρο του ανδρικού ενδύματος με την επωνυμία "PRIVATO" στην πόλη και την περιοχή από όπου και κατάγεται.

Η Κλαίρη Τσάτσου εκλέχτηκε νέα Ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου ενώ το 2014 είχε εκλεγεί για πρώτη φορά στον εν λόγω θεσμό και κατείχε την θέση της Γραμματέα. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά με κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων με την επωνυμία "IL GOUSTO" στην Ελασσόνα από όπου και κατάγεται εδώ και δεκατέσσερα συναπτά έτη.

Οι τρεις Ελασσονίτισσες επιχειρηματίες μιλούν στην elassona-city.gr για τους στόχους, τις φιλοδοξίες και τα όνειρα που θέλουν να πραγματοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας μέσα από την δική τους θητεία:

-Κυρία Σαμόλαδου, αναλάβατε την θέση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου μετά την εκλογή σας στις πρόσφατες εκλογές. Ποιο είναι το όραμα το δικό σας για τις δράσεις και τη λειτουργία ενός ιστορικού σωματείου όπως αυτό που υπηρετείτε πλέον;
-Κοιτάξτε, όποιος συνειδητά επιλέγει να υπηρετήσει τις δυνάμεις της αγοράς της πόλης μας (γιατί αυτό ακριβώς στοχεύει ο εμπορικός σύλλογος), ξέρει ότι πρέπει να έχει ένα και μοναδικό όραμα: την εξελιξιμότητα, την ανάπτυξη και την επίτευξη των στόχων όλων όσων απαρτίζουν την τοπική εμπορική κοινότητα. Ξέρουμε όλοι ότι στην εποχή που βαδίζουμε, όλοι όσοι ασχολούμαστε με το εμπόριο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σοβαρά ζητήματα, προβλήματα και προκλήσεις, που μας επιβάλλουν να αναζητήσουμε νέες πρακτικές άσκησης της εμπορικής δραστηριότητας, λόγω της αλλαγής των συνηθειών των καταναλωτών, της εξέλιξης των αγοραστικών δυνατοτήτων (ηλεκτρονικό εμπόριο, κλπ), της έλλειψης ρευστότητας, κλπ. Ομοίως, ως προς τα εσωτερικά ζητήματα που έχουμε να διευθετήσουμε το συντομότερο δυνατόν στον Εμπορικό Σύλλογο, θα προωθήσουμε σημαντικές αλλαγές με πρώτη την τροποποίηση του Καταστατικού μας, ώστε να εκσυγχρονιστεί το κανονιστικό μας πλαίσιο σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των μελών μας. Αναγνωρίζοντας τα παραπάνω ως βασικά θέματα όλης της εμπορικής κοινότητας, το δικό μας όραμα, ως Προεδρείο αλλά και εμού ατομικά, θα στοχεύσει σε δράσεις που θα προσδώσουν ανάσα στην τοπική εμπορική κοινωνία, μέσω συνεργειών τόσο με το Επιμελητήριο του Νομού Λάρισας όσο και με άλλους Εμπορικούς Συλλόγους, στο πλαίσιο διμερών συνεργασιών για την προαγωγή των επαγγελματικών συμφερόντων μας μέσω των τοπικών προϊόντων, εκπαιδευτικών δράσεων, επιμορφωτικών ημερίδων, χρηματοδοτικών εργαλείων για την οικονομική ενίσχυση των μελών μας, κλπ. Γνωρίζουμε και γνωρίζω προσωπικά πολύ καλά, ότι έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας, καθότι θα απαιτηθεί να «βάλουμε μπροστά» τις μηχανές για να επιτύχουμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, και αυτό δεν θέλω να υποσχεθώ ότι έχω τις μαγικές ιδιότητες να το επιτύχω, αλλά το σίγουρο είναι ότι έχουμε, τόσο ως Προεδρείο όσο και εγώ προσωπικά, την ειλικρινή διάθεση να αγωνιστούμε με κάθε δύναμη και τρόπο, ώστε να φτάσουμε όσο πιο κοντά στο στόχο μας, την εξέλιξη της τοπικής εμπορικής κοινότητας.

-Κυρία Δάσσιου, βρίσκεστε στην θέση της αντιπροέδρου του Εμπορικού Συλλόγου. Σε ποια βήματα θεωρείτε ότι πρέπει να βαδίσει ο Εμπορικός από εδώ και πέρα ώστε να βοηθήσει ακόμη περισσότερο την αγορά της Ελασσόνας να οδηγηθεί σε μια πιο αναπτυξιακή προοπτική τα επόμενα χρόνια;
-Κύριε Λιανε, καταρχήν να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που με τιμούν με την ψήφο τους δεκαπέντε χρόνια τώρα. Υπόσχομαι το μέγιστο στην προάσπιση και προαγωγή των συμφερόντων του κλάδου μας. Το εμπόριο δυστυχώς διανύει την χειρότερη περίοδό του. Χαμηλή έως μηδενική ρευστότητα, αυξανόμενα κόστη και λειτουργικά έξοδα προστίθενται στο μικρό καταναλωτικό μπατζετ και την άσχημη ψυχολογία των πελατών δημιουργώντας ασφυξία. Η ανάπτυξη της αγοράς είναι συνυφασμένη με την γενικότερη ανάπτυξη του τόπου γι αυτό και απαιτεί συλλογικότητα και συνεργασία με άλλους φορείς όπως Δήμο, Περιφέρεια, Επιμελητήριο με τους οποίους είμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Μεγάλη βαρύτητα θα δώσουμε στην κατάρτιση και επιμόρφωση των μελών μας σε πρωτοποριακές ιδέες και καινοτομίες που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα. Έχουμε μια από τις πιο οργανωμένες αγορές του νομου σε ποικιλία προϊόντων προσφερόμενα σε πολύ καλές τιμές. Μένει να εκμεταλευτουμε τα πλεονεκτήματα μας έναντι των πολυκαταστημάτων ως προς την ευελιξία και την προσωπική επαφή με τους πελάτες μας.

-Κυρία Τσάτσου, από την θέση της ταμία, βρίσκεστε να υπηρετείτε τον Εμπορικό Σύλλογο από ένα πόστο σοβαρό, λειτουργικό και ταυτόχρονα αποδοτικό για τον θεσμό που εκλεγήκατε. Πόσο μεγάλη ευθύνη είναι για εσάς και πως σκοπεύετε να βαδίσετε από την θέση που κατέχετε;

-Θα μου επιτρέψετε να σας απαντήσω κυριολεκτικά αυθόρμητα σε αυτή την ερώτησή σας, με το εξής: Στο τέλος θα κάνουμε όλοι μαζί «ταμείο», για να δούμε αν τελικά βάδισα σωστά και αποτελεσματικά από αυτή τη θέση μου, προς την επίτευξη του στόχου του Εμπορικού Συλλόγου! Η ευθύνη είναι το ίδιο μεγάλη με την ευθύνη που έχει κάθε έμπορος που κάνει ταμείο στην επιχείρησή του: Όλα πρέπει να είναι νοικοκυρεμένα, διάφανα και κυρίως προς όφελος της επιχείρησης. Έτσι και εδώ, η ευθύνη μου είναι τόσο θεσμικά όσο και διαχειριστικά μεγάλη, με στόχο τη συμβολή μου με προτάσεις που θα συμβάλλουν στην προώθηση δράσεων και προγραμμάτων για τον εμπορικό κόσμο της Ελασσόνας, έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη λειτουργία της αγοράς και εν τέλει καλύτερες υπηρεσίες στο καταναλωτικό κοινό μας. Άποψή μου είναι ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας πρέπει, οφείλει και πραγματικά μπορεί, γιατί εμείς θέλουμε και μπορούμε, να προσφέρει νέες προοπτικές δράσης και ανάπτυξης για την τοπική αγορά. Και για να τα επιτύχουμε αυτά, ο στόχος μας είναι να διευρύνουμε τη βάση μας μέσω ένταξης νέων μελών, να διευρύνουμε ορίζοντες μέσω συνεργειών και συνεργασιών με άλλους εμπορικούς φορείς και να αναζητήσουμε πρωτοβουλίες που θα ανοίξουν «πόρτες» προοπτικής για ανάπτυξη και εξωστρέφεια στην τοπική εμπορική κοινότητα.

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος
Πηγή: elassona-city.gr
Photo: Vasilis Tsigiannis
Dressing by “Il Gousto”
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.