Header Ads

Στο χορό των κινητοποιήσεων και η Ελασσόνα

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 3 Φλεβάρη και ώρα 12.00 το πρωί στην AGROTICA και για επαρχιακό συλλαλητήριο που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη και ώρα 12.00 το πρωί, απευθύνουν προς τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της επαρχίας Ελασσόνας, οι αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Τσαριτσάνης, Σαρανταπόρου, Αραδοσιβίων, Βαλανίδας και Ποταμιάς.

Παράλληλα καλούν φορείς της περιοχής να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στα αιτήματα και στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

«Συνάδελφε αγρότη- κτηνοτρόφε,

Όλοι στους δρόμους του αγώνα!

Οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι της επαρχίας Ελασσόνας σε καλούν να μη μείνεις με σταυρωμένα τα χέρια. ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΕΡΟΣ:

· στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

το Σάββατο 3 Φλεβάρη και ώρα 12.00 το πρωί στη Θεσσαλονίκη

Θα αναχωρήσει λεωφορείο για την AGROTICA (πληροφορίες: Γιάννης Παπαδημητρίου, 697 977 1455­)

· στο ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΛΛΗΤΗΡΙΟ

τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη και ώρα 12.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας

Φτάνει πια με την απογοήτευση, τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια!

Κανένας δεν πρέπει να μείνει σπίτι του, την ίδια στιγμή που αδυνατεί να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, το εισόδημά του μειώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, φόροι, αφού εισφορές και χαράτσια παίρνουν πάνω από 50% του μειωμένου εισοδήματός μας.

Μπροστά μας έρχονται ακόμη χειρότερα μέτρα που θα υλοποιηθούν αν δεν τα αποτρέψουμε με τους αγώνες μας. Με τους αγώνες μας κερδίσαμε, ικανοποιήθηκαν κάποια αιτήματα, πήραμε ανάσες, αποτρέψαμε χειρότερα μέτρα ή τα καθυστερήσαμε. Η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη αν καθόμασταν στα σπίτια μας, όπως μας καλούν να κάνουμε σήμερα.

Τα προβλήματα είναι κοινά. Οι αγώνες μας να είναι κοινοί. Απλώνουμε το χέρι σε όποιον θέλει να αγωνιστεί, αντίπαλός μας είναι οι πολιτικές που μας ξεκληρίζουν, δεν αποκλείουμε κανέναν που συμφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων και θέλει να παλέψει.

Γυρίζουμε την πλάτη σ' αυτούς που άλλο δεν έχουν στο μυαλό τους, παρά το πώς να μας βγάλουν από τη μέση, για να περάσουν η γη, η παραγωγή και οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις εξολοκλήρου στα χέρια των μεγαλοαγροτών- επιχειρηματιών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ.

· Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

· Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

· ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

· Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο", συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος του αφορολόγητου (12.000 ευρώ+3.000 ευρώ για κάθε παιδί).

· Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

· Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, γεωτρήσεων, ΟΣΔΕ (επιστροφή όλων όσων κρατήθηκαν μέχρι τώρα), πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά., του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

· Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε αγρότες, καθώς και οι δικαιούχοι εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών κ.ά. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, καθώς και την παροχή από τις τράπεζες άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

· Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων. Δωρεάν κρατική σήμανση ζώων, νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων, υποδομές για την αντιμετώπιση ζωονόσων και πρόσληψη γεωτεχνικών.

· Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα σχέδια για αύξηση φορολογίας στο τσίπουρο.

· Να μην επιστραφούν οι αποζημιώσεις, ("πακέτο Χατζηγάκη"), που κέρδισαν με τους σκληρούς αγώνες τους οι αγρότες το 2008-2009, όπως ζήτησε η ΕΕ και ψήφισε σχετικό νόμο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

· Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα.

· Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Όχι στην επιβολή πρόσθετου "περιβαλλοντικού" τέλους στο νερό άρδευσης και ύδρευσης».

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.