Header Ads

Βασικοί άξονες δράσεων της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης

«Βασικές μας αρχές είναι η ανιδιοτελής προσφορά, η αλληλεγγύη για το συνάδελφο και η στήριξη του πιο αδύναμου», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Σωτήρης Γιαννακόπουλος, παρουσιάζοντας πριν μερικές ημέρες τις θέσεις, το πρόγραμμα και τους υποψήφιους της «Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης».

ΒΑΣΙΚΗ ΑΞΟΝΕΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Ανάληψη συντονισμένης προσπάθειας για την είσοδο όσο το δυνατό περισσότερων επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Η σύγχρονη τεχνολογία επιτρέπει τη διείσδυση σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά. Κακά τα ψέμματα, η αγοραστική δύτναμη του Έλληνα καταναλωτή έχει μειωθεί στο μισό, γι’ αυτό η κάθε επιχείρηση οφείλει να αναζητήσει πελάτες και πέρα από τα σύνορα της χώρας. Στόχος μας είναι μέσα στην επόμενη τετραετία το κάθε κατάστημα, η κάθε βιοτεχνία, ο κάθε παραγωγός πέρα από τη φυσική τους έδρα να διαθέτουν και την ηλεκτρονική τους έδρα, ώστε να μπορέσουν να διαθέσουν τα προϊόντα τους σε όσο το δυνατό περισσότερους καταναλωτές, εντός κι εκτός των συνόρων. Για το λόγο αυτό θα παράσχουμε την απαραίτητη συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη για τη δημιουργία αλλά και την αποτελεσματική λειτουργία
e-shop για κάθε επιχείρηση.

Ίδρυση τμήμα αγροδιατροφής (agromarketing) για την καλύτερη και πλήρη αξιοποίηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της περιοχής, στα πρότυπα μεγάλων ξένων επιμελητηρίων, όπως λ.χ της γειτονικής μας Ιταλίας. Η αγροδιατροφή αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο για το νομό μας, αλλά και για ολόκληρη τη Θεσσαλία και θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο. Όταν ο Λαρισαίος αγρότης ευημερεί, τότε ευημερεί και ολόκληρη η τοπική οικονομία. Πλέον οφείλουμε να περάσουμε στην εποχή του αγρότη-επιχειρηματία.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση, για την αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και της παραγόμενης γνώσης. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει αυτή η διασύνδεση στη σημερινή εποχή, όπως γίνεται σε όλο το δυτικό κόσμο, όπου σε πολλές περιπτώσεις επιμελητήρια έχουν ιδρύσει τα δικά τους ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επιστήμη και επιχειρηματικότητα χέρι χέρι μπορούν να εκτοξεύσουν την ελληνική οικονομία.

Στήριξη των τοπικών αγορών μέσω στοχευμένων δράσεων, σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και τους φορείς της επιχειρηματικότητας, και πρωτίστως με τους εμπορικούς κι επαγγελματικούς συλλόγους. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αναληφθεί συντονισμένη προσπάθεια για προσέλκυση τουριστών που έρχονται το καλοκαίρι στα παράλια της ευρύτερης περιοχής. Αν ο καθένας από αυτούς περάσει έστω και για κάποιες ώρες από τη Λάρισα και τις άλλες αγορές της περιοχής κι αφήσει ένα ευρώ, καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο θα είναι το όφελος για την τοπική αγορά. Επίσης η διοργάνωση εκδηλώσεων τοπικού αλλά και πανελληνίου χαρακτήρα, καθώς και η δημιουργία ενός ετήσιου πολιτιστικού ημερολογίου μπορούν να έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα.

Προώθηση τοπικού παραγόμενου προϊόντος. Αναλαμβάνουμε συντονισμένη προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε μια νέα καταναλωτική κουλτούρα με τη δράση που θα ονομάσουμε ΑΚΤΙΝΑ 50 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ (είναι συμβολικά τα όρια του νομού), που σα στόχο θα έχει την κατανάλωση προϊόντων που παράγονται στο νομό και γενικά την επιλογή τοπικών καταστημάτων κι επιχειρήσεων για τις αγορές μας. Αν μόνο τα 15000 μέλη του επιμελητηρίου μας με τις οικογένειές τους επιλέξουν τοπικά καταστήματα και προϊόντα για τις καθημερινές τους ανάγκες, τότε η κρίση θα αποτελέσει παρελθόν για τις επιχειρήσεις μας.

Ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με συμμετοχή σε μεγάλες κλαδικές εκθέσεις του εξωτερικού και στοχευμένα roadshow. Ο νομός μας διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και ποιοτικότερες ακτογραμμές, το μυθικό βουνό των θεών, τον Όλυμπο, την πατρίδα του Αχιλλέα, τα Φάρσαλα. Όλο αυτό το ανεκμετάλλευτο τουριστικό προϊόν θα το αναδείξουμε όσο καλύτερα μπορούμε σε συνεργασία με διεθνείς tour operators και με συνεχή παρουσία σε διεθνή fora. Παράλληλα θα παράσχουμε ισχυρή υποστήριξη στις επιχειρήσεις του τουρισμού, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επιμόρφωση των μελών μας με διοργάνωση σεμιναρίων και θεματικών ημερίδων, για τον εκσυγχρονισμό και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους. Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας και για να είμαστε ανταγωνιστικοί οφέιλουμε να έχουμε γνώση του παγκόσμιου γίγνεσθαι σε ότι αφοράς στον τομέα που δραστηριοποιείται ο καθένας από μας. Αυτή την πληροφορία, αυτή τη γνώση ως νέα διοίκηση του επιμελητηρίου Λάρισας δεσμευόμαστε να δώσουμε σε κάθε μέλος μας.

Παροχή νομικής και συμβουλευτικής υποστήριξης των επιχειρήσεων για θέματα φορολογικά, ασφαλιστικά και τραπεζικά, μέσω της δημιουργίας ειδικού helpdesk. Ο επιχειρηματίας έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ την ανάγκη στήριξης και υποστήριξης σε ότι αφορά στα παραπάνω θέματα κι αυτή τη στήριξη ως επιμελητήριο θα του τη δώσουμε.

Δυναμική στόχευση στις εξαγωγές , με τη δημιουργία γραφείου εξαγωγών, ώστε να υποβοηθήσουμε ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων. Η εξωστρέφεια υπήρξε ανέκαθεν βασική προτεραιότητα της κίνησής μας και πάνω σ’ αυτό τον τομέα έχουμε ήδη καταφέρει πάρα πολλά. Υπάρχουν επιχειρήσεις που ξεκίνησαν από νηπιακό στάδιο και με την αρωγή του επιμελητηρίου, φυσικά πάντα σε συνδυασμό με τις δικές τους δεξιότητες, κατάφεραν να μεγαλώσουν και σήμερα να έχουν μια αξιοζήλευτη παρουσία στις διεθνείς αγορές. Όμως για μας εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, γι΄αυτό θα εντείνουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για την επίτευξη της εξωστρέφειας.

Υποψήφιοι Ελασσόνας

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

Γεννήθηκε στη Λάρισα στις 8 Μαΐου του 1970. Η μητέρα του κατάγεται από τον Αμάραντο Ασπροποτάμου και ο πατέρας του από το Λιβάδι Ελασσόνας.
Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Ελασσόνας το 1987, μετά την αποφοίτηση του ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση τυροκομικών του πατέρα του, που λειτουργεί από το 1955, την οποία οργάνωσε και εξέλιξε.
Σήμερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο του εμπορίου τυροκομικών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Το 2004 εκλέχθηκε πρώτος στο Εμπορικό τμήμα του Επιμελητηρίου Λάρισας και από τότε συνεχίζει να συμμετέχει αδιάκοπα, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του Επιμελητηρίου. Το 2014 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελασσόνας με το συνδυασμό του Νίκου Ευαγγέλου, και ανέλαβε με την εμπιστοσύνη του Δημάρχου την αντιδημαρχία Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου και αντιδημαρχία Λιβαδίου στην οποία υπηρετεί μέχρι και σήμερα. Είναι παντρεμένος με τη Χαρά Πάσχου και έχει αποκτήσει μαζί της δύο παιδιά, τη Βάλια και τον Νικόλα.
ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙKO

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γεννήθηκε το 1959 στη Ελασσόνα .
Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία το 1974 αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση Εργαλείων-Χρωμάτων του πατέρα του.
Σήμερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο ίδιο χώρο, του εμπορίου & της παροχής υπηρεσιών.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας από το 2002-2017
Είναι
Μέλος του Δ,Σ της Αναπτυξιακής Εταιρείας του νομού Λάρισας
Μέλος της επιτροπής διαχείρισης προγραμμάτων LEADER
Β΄ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Λάρισας (Οικονομικός Επόπτης).
Είναι παντρεμένος με τη Έλλη Γκατζιούρα και έχει αποκτήσει μαζί της δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Αθηνά.
ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙKO

ΣΑΜΟΛΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Χριστίνα Σαμόλαδου. Γεννήθηκα στην Ελασσόνα όπου ζω και εργάζομαι μέχρι σήμερα.
Είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Κατσιαντώνη, βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων και έχουμε ένα αγοράκι.
Είμαι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ.
Από το 2010 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στην πόλη μου, διατηρώντας ένα κέντρο κήπου «ΚΗΠΩΝ ΤΕΧΝΗ».
Πρόσφατα εκλέχθηκα πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας.
ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙKO

ΚΟΥΡΝΟΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Κουρνούτης Δημήτρης γεννήθηκε το 1976 στην Ελασσόνα όπου ζει και εργάζεται.
Από το 2002 δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και του λιανικού και χονδρικού εμπορίου κάρβουνου, εξοπλίζοντας μονάδες εστίασης και λιανικής.
Είναι παντρεμένος και έχει αποκτήσει 3 παιδιά.
ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΠΙΠΙΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Γεννήθηκε και κατοικεί στην Ελασσόνα.
Απόφοιτος του ΤΕΙ Κοζάνης (Τμήμα Ηλεκτρολογίας) και του ΕΑΠ (Πληροφορική).
Από το 1993 ασχολήθηκε ως επαγγελματίας με Ηλεκτρολογικές μελέτες κτιρίων, με προγραμματισμό εφαρμογών λογισμικού, διδασκαλία Προγραμματισμού και Χειρισμού Η/Υ και ως σύμβουλος μηχανοργάνωσης σε επιχειρήσεις στην περιοχή της Λάρισας και της Ελασσόνας.
Από το 2002 έως το 2013 είναι ιδιοκτήτης σχολής σπουδών πληροφορικής στην Ελασσόνα.
Το 2014 ίδρυσε το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 compulearn στην Ελασσόνα.
Από το 2005-2009 Μέλος του ΔΣ του Επιμελητήριου Λάρισας και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Εργαστηρίων Ελευθέρων σπουδών κεντρικής Ελλάδος.
ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΖΗΚΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
Δραστηριοποιείται στον κλάδο των Ασφαλιστικών Υπηρεσιών από το 2002 με πολλές Βραβεύσεις σε πανελλήνιο επίπεδο και σε επίπεδο Βορείου Ελλάδος.
Σημαντική είναι η Τιμητική Διάκριση και συμμετοχή της στην LIMRA (Ένωση Κορυφαίων Ασφαλιστών Ελλάδας και Κύπρου) κατέχοντας την βαθμίδα του Κορυφαίου Ασφαλιστή στην ιεραρχία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.
Τον Δεκέμβριο του 2011 εκλέγεται στο Δ.Σ του Επιμελητηρίου Λάρισας , Πρόεδρος Τμήματος Υπηρεσιών και Εκπρόσωπος του στο ΕΕΔΕΓΕ ( Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών & Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων ).
Τον Νοέμβριο του 2015 εκλέγεται στο Δ.Σ του Ομίλου για την UNESCO Λάρισας.
Φοιτά στο Τμήμα Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό στο ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο).
Είναι μητέρα 2 παιδιών.
ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γεννήθηκε το 1973 στη Ελασσόνα . Είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Φυτικής Παραγωγής Λάρισας.
Σήμερα δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο παροχής υπηρεσιών ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος «Ο2 ΟΞΥΓΟΝΟ», στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας.
Παράλληλα, ασχολείται με την κατασκευή ιδιωτικών και δημοσίων έργων μέσα από την κατασκευαστική εταιρία «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ», την οποία έχει δημιουργήσει και διευθύνει ο ίδιος, ως συνέχεια της παλαιότερης οικογενειακής επιχείρησης.
Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Υγειονομικού Ενδιαφέροντος επαρχίας Ελασσόνας από το 2015.
ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΛΕΚΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Γεννήθηκα το 1958. Από το 1980 ασχολήθηκα με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον τομέα της τυροκομίας στις οποίες δραστηριοποιούμε έως και σήμερα με πωλήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λάρισας από το 2005 έως και σήμερα.
Είμαι παντρεμένος με την Σεβαστή Χατζήνα και έχω δυο παιδιά.
ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

ΡΑΧΑΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Γεννήθηκα στις 1967 στην Τσαριτσάνη. Το 1982 τελείωσα τεχνική σχολή Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων.
Από το 1990 δραστηριοποιούμε ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας δικό μου κατάστημα.
Επί έξι χρόνια είμαι πρόεδρος στο Σωματείο Συνεργείων Ελασσόνας.
Είμαι παντρεμένος και έχω δύο κόρες .
ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΞΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γεννήθηκε στις 14 Μαρτίου 1973, είναι παντρεμένος με την Αναστασία Κίτσα και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Τόπος διαμονής η Ελασσόνα Λαρίσης. Ο πατέρας του καταγόταν από την Σμίξη Γρεβενών και η μητέρα του από τον Τύρναβο.
Το 1991 αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Ελασσόνας και το αμέσως επόμενο έτος ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση τυροκομικών προϊόντων της εταιρίας ΕYΑΓΓ&ΚΩΝ ΕΞΑΡΧΟΣ που εδρεύει στην Ελασσόνα από το 1966 την οποία οργάνωσε και εξέλιξε.
Σήμερα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του εξωτερικού.
Το 2013 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πασχόπουλου όπου εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στην Ελασσόνα, με αρμοδιότητα Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
Το 2014 επανεκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης.
ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.