Header Ads

Αντιπολίτευση δήμου Λαρισαίων: Το Πάρκο Ευχών δεν μπορεί να είναι προϊόν ανομίας .Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα …

Κοινή ανακοίνωση-απάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, Κ. Τζανακούλη, Εκτ. Νασιώκα και Ντ. Διαμάντου, στον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, εκδόθηκε για το πάρκο των ευχών, στην οποία εξαπολύονται ευθείες βολές κατά του δημάρχου Λαρισαίων.

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Η συστηματική υποκρισία του Δήμαρχου είναι χειρότερη και από τον λαϊκισμό . Μπορεί να χειραγωγεί την δημοτική του ομάδα , χρησιμοποιώντας την ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις και αδιαφανείς απευθείας αναθέσεις που αποφασίζει ο ίδιος και μια μικρή ομάδα γύρω από αυτόν , αλλά την αντιπολίτευση , τον ενημερώνουμε , ότι δεν μπορεί και δεν θα την χειραγωγήσει. Ο κ. Καλογιάννης για άλλη μια φορά κατάφερε να διχάσει.

Εμείς ως αντιπολίτευση , είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία από όπου και αν προέρχεται, αλλά και να σταθούμε απέναντι σε κάθε διαδικασία της δημοτικής αρχής . Οι πολίτες ζητούν λύσεις στα πολλά και σημαντικά προβλήματά τους .Εμείς είμαστε εδώ να εργαστούμε από κοινού προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός ενός έργου ή μιας δράσης είναι αυτός όμως που μπορεί να διασφαλίσει , με εντιμότητα , την ολοκλήρωση και σωστή λειτουργία οποιουδήποτε έργου . Έννοιες όμως άγνωστες στην δημοτική αρχή , αφού τους …αιφνιδίασαν ακόμη και τα Χριστούγεννα !

Η επιτυχία του εγχειρήματος του Πάρκου των Ευχών – το οποίο όλοι επιθυμούμε και ψηφίσαμε – δεν μπορεί να είναι προϊόν ανομίας , δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για . Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα.

Ο κ. Καλογιάννης και οι συνεργάτες του , είναι πλέον ορατό σε όλους , ότι ή μένουν άπρακτοι παρακολουθώντας απλώς τα προβλήματα της πόλης ή προσπαθούν την με… αδιαφανείς και ύποπτες διαδικασίες . Τι εννοούμε ? Τρία χρόνια εξαγγέλλουν τα στην πόλη , λένε τώρα ότι θα ξεκινήσουν του χρόνου , ενώ του παραχρόνου τελειώνει η θητεία τους … Τρία χρόνια λένε ότι θα νοικοκυρέψουν την Λάρισα …όμως οι δρόμοι της Λάρισας μπορούν να φιλοξενήσουν άνετα…αγώνες ανωμάλου δρόμου ! Αποφασίσανε να λειτουργήσουν το Πάρκο Ευχών αλλά ..μπερδέψανε την ημερομηνία των Χριστουγέννων και … κάνουν «σκανδαλώδεις ευνοϊκές» αναθέσεις για να προλάβουν !!
Τώρα ο Δήμαρχος βλέπει και τα …φαντάσματα των Χριστουγέννων δηλώνοντας ότι εμείς <> . Ας ασχοληθεί με την , υπό διάλυση, παράταξη του και ας αφήσει τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Ο κ. Καλογιάννης καταλαβαίνοντας ότι έχει χάσει την ευκαιρία να αλλάξει την πορεία της πόλης καταφεύγει σε εντυπωσιασμούς και αναθέσεις .

Οι αναθέσεις, όποιου ποσού, αποτελούν πλέον, το πολιτικό στίγμα του κ. Καλογιάννη. Η δε ενδεχόμενη διασύνδεση του με επιχειρηματικά συμφέροντα προβάλλει στον ορίζοντα και εγείρει πολλά ερωτηματικά που πιθανόν χρήζουν και περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης.

Αναρωτιόμαστε αλήθεια, μήπως οι αόριστες κατηγορίες «λάσπη» περί «αναθέσεων σε 4 αδελφές εταιρείες» που εκτόξευε ως αντιπολίτευση ο κ. Καλογιάννης και τις «μάζευε» μετά μπροστά στον ανακριτή, μετατράπηκαν τελικά σε αποκλειστικά δικό του «εργαλείο» μαζικών απευθείας αναθέσεων και τώρα που αποκαλύπτεται χάνει την ψυχραιμία του;

Μερικές επισημάνσεις προς τον κ. Δήμαρχο :
1. Φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι –η αντιπολίτευση ,το χιόνι , οι πολίτες η ημερομηνία των Χριστουγέννων , οι “αόρατες δυνάμεις”! Φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο , τον Δήμαρχο . Λες και δεν είναι αυτός Δήμαρχος . Το όποιο δικό του έργο και τις όποιες δικές του παραλήψεις κρίνουν οι πολίτες και η αντιπολίτευση . Η έννοια της αυτοκριτικής του είναι τελείως άγνωστη.
2. Από όσα ο ίδιος ομολογεί, έσυρε τη δημοτική του παράταξη να στηρίξει την διαδικασία απευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης του Λουνα Παρκ και του Παγοδρομίου επειδή δεν προγραμμάτισαν πότε είναι τα Χριστούγεννα ! και μετα του φταίει η αντιπολίτευση που καταγγέλλει όλα αυτά αλλά και κάποιοι δικοί του που καταψήφισαν .
3. Αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι <> . Υπενθυμίζουμε : με την δημοπρασία ο Δήμος θα εισέπραττε 105.000 ευρω ενώ με την απευθείας εκμίσθωση που επιλέχθηκε 70.000 ευρώ ! Από πότε το ποσό των 70.000 είναι μεγαλύτερο από το ποσό των 105.000 ευρω ?
4. Υποστηρίζει , ότι μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η στήριξη των Λαρισαίων επαγγελματιών .
Αληθεύει ότι ενώ , όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση <> , στον για την προβολή του Πάρκου η εταιρεία που πήρε μετα από <> την προβολή του Πάρκου με προϋπολογισμό 74.214 ευρω είναι η ίδια εταιρεία που , προφανώς τυχαία , πήρε με <> και την διαφήμιση του Φεστιβάλ Πηνειού ? Είναι Λαρισαϊκή η εταιρεία ? Έχει ενδεχομένως κάποια με στενό σας συνεργάτη ?
5. Μας στο δημοτικό συμβούλιο ότι οι αναθέσεις που γινόταν ( δηλαδή αυτές που ο ίδιος κάνατε ) σε συγκεκριμένο επιχειρηματία το 2015 και το 2016 για το Παζάρι θα τις σταματήσετε! Δηλαδή θα σταματήσετε τις αναθέσεις που ο ίδιος κάνατε !!! Και ότι δεν μπορεί ο ίδιος επιχειρηματίας να θέλει να είναι ανάδοχος και στο Πάρκο των Ευχών ! Δηλαδή ομολογείτε ότι όλα αυτά τα χρόνια του δίνατε αναθέσεις αλλά τώρα τέρμα ! Θα κάνετε και μήνυση στον εαυτό σας μήπως για όλα αυτά ; Και αναρωτιόμαστε : Για το Λουνα Παρκ του Παζαριού του 2018 θα έχουμε ανάδοχο τον επιχειρηματία από το Πάρκο των Ευχών ή θα επιλέξετε κάποιον άλλον …καταγγέλλοντας τον φετινό!

Υ.Γ1 . Ο κ. Καλογιάννης θα έπρεπε να «απολογηθεί» για την τραγωδία που παίζεται επι τρία χρόνια με τίτλο «Θεσσαλικό Θέατρο στο κρεβάτι του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Προκρούστη» και την «ορφάνια» – ακέφαλο από καλλιτεχνικό διευθυντή με ευθύνη της δημοτικής αρχής επι δυο χρόνια σχεδόν! Γνωρίζει αυτό που ο λαός λέει «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»;

Υ.Γ2 . Κύριε Καλογιάννη , φαίνεται ότι δεν σας έγινε μάθημα , το φιάσκο στο οποίο κατέληξε η προηγούμενη προσπάθεια σας, με παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες, να προσλάβετε στη θεση του γενικού γραμματέα του Δήμου τον στενό σας συνεργάτη και κουμπάρο, τον πρώην γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ Λαρισας κ. Μάνθο Σαρρή . Προκαλέσατε μέχρι και (ν)τροπολογία στην βουλή για να τον προσλάβετε. Τελικώς η εξέλιξη της υπόθεσης σας οδήγησε σε πλήρη αναδίπλωση . Τον ίδιο ζήλο ευχόμαστε να δείχνατε και για τα προβλήματα που απασχολούν τους Λαρισαίους».

ert.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.