Header Ads

Σε απόγνωση και χωρίς καθαρό νερό ο Δρυμός-Κάτοικοι:...Θέλουμε λύση εδώ και τώρα!

Εκτός ημερησίας διάταξης θέμα προέκυψε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας, αφού κάτοικοι του Δρυμού γέμισαν την αίθουσα συνεδριάσεων ζητώντας λύση στο πρόβλημα που τους ταλανίζει εδώ και τέσσερις μήνες, με το πόσιμο νερό στο χωριό και την αυξημένη ποσότητα στην τιμή του σιδήρου , που συνιστά απαγορευτικό για τους κατοικούς την κατανάλωση ή την χρησιμοποίηση του νερού τους, από τον Ιούλιο και έπειτα.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ανέστης Σερετίδης ο οποίος και δήλωσε: "Η βούληση μας είναι να δοθεί νερό στο Δρυμό από δεξαμενή της Ελασσόνας. Αυτήν είναι η απόφασή μας και για αυτό προχωρούμε σε αυτήν την κίνηση. Έχουμε έρθει σε προφορικές επαφές με την Περιφέρεια για το πως θα βοηθήσουμε όλοι μαζί να ολοκληρωθεί η μελέτη".

Ο επικεφαλής της "Νέας Πορείας για την Ελασσόνα" Βασίλης Βαρνάς απάντησε: "Το γεγονός ότι βρίσκονται εδώ πάνω από πενήντα άτομα του Δρυμού είναι διότι δεν έχουν καμία πληροφόρηση εδώ και καιρό. Από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα δεν έχουν οι άνθρωποι καμία ενημέρωση. Δεν έγινε τίποτα από την πλευρά σας. Δεν έγινε καμία ενέργεια και έπρεπε όλα όσα λέτε, να είχαν ήδη γίνει. Διερευνάτε επί τέσσερις μήνες αυτό το ενδεχόμενο; Εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα με την πρώτη λύση που προτείνετε γιατί δεν πήγατε σε άλλες λύσεις; Σας προτείναμε λύση από τον Αύγουστο. Θα δίνετε και στην συνέχεια στον κόσμο νερό με σίδηρο να καταναλώνει; Είχα κάνει μια οικονομική πρόταση και δεν την δεχτήκατε. Θα έπρεπε να είχατε πάρει αντιμέτρα μέχρι να λυθεί τελείως το πρόβλημα".

Ο Γιάννης Νάνος για την "Ολύμπου πολιτεία" επισήμανε: "Ανεξάρτητα με το κόστος, πρέπει όσο πιο σύντομα να γίνει η σύνδεση με την δεξαμενή της Ελασσόνας. Αυτό περιμένει ο κόσμος"!

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου ανταπάντησε: "Η καταστροφολογία που συνεχίζετε κύριε Βαρνά επί τρία χρόνια είναι άκυρη. Το να μηδενίζετε το έργο της δημοτικής αρχής δεν σας τιμά. Οι δείκτες έχουν πέσει και ότι είχαμε υποσχεθεί και τότε, θα το κάνουμε και τώρα. Εδώ είμαστε όλοι για να προτείνουμε λύσεις. Η πάγια θέση μας είναι ο Δρυμός να πίνει ότι και η Ελασσόνα. Το ίδιο νερό".

Ο Ανέστης Σερετίδης συνέχισε: "Μέχρι και πριν από 25-30 ημέρες το όριο σιδήρου είχε πέσει και ήταν σε επιτρεπτά όρια. Το φαινόμενο δεν είναι σε έξαρση".

Ο Βασίλης Βαρνάς απάντησε πως: "Όχι μόνο δεν δώσατε απάντηση σε όσα σας ρώτησα αλλά συνεχίζετε απλά να λέτε για δήθεν "καταστροφολογίες" και ότι ήρθατε στο Δρυμό κύριε Σερετίδη και πως ενδιαφερθήκατε, όμως ο Δρυμός δεν πίνει νερό εδώ και μήνες, κύριε Σερετίδη. Ουαί και αλίμονο αν η επιστήμη δεν μπορεί να βρει λύση για έναν αγωγό νερού εδώ και τέσσερις μήνες".

Ο Πρόεδρος του Δρυμού κ. Αρσένης πήρε τον λόγο: "Έχω μια απόφαση της Υγεινονομικής Υπηρεσίας, από τον Αύγουστο, που λέει ότι "Απαγορεύεται η πόση και η μαγειρική". Φέρτε μας μια απόφαση ότι επιτρέπεται πλέον η πόση και η μαγειρική. Ήρθε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ στο χωριό όμως το αποτέλεσμα ήταν μηδέν. Ο Βαρνάς έχει δίκιο σε αυτά που ανέφερε προηγουμένως".

Ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου: "Το σίγουρο είναι ότι έπεσαν οι δείκτες".

Ο κ. Αρσένης: "Έπεσαν αλλά για λίγες μόνο ημέρες. Γίναν εκατό μετρήσεις και δείξανε άλλα αποτελέσματα και πάλι υψηλό δείκτη στον σίδηρο. Θέλουμε αποτέλεσμα εδώ και τώρα. Πάρτε απόφαση για να γίνει επιτέλους η μελέτη. Η Περιφέρεια περιμένει μελέτη για να κάνει χρηματοδότηση. Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης μας το υποσχέθηκε προφορικώς".

Ο Δημήτρης Γκουνός: "400 άτομα πίνουν νερό με 200 μικρογραμμάρια σιδήρου! Ενώ το επιτρεπτό όριο παγκοσμίως είναι κάτω από τα 100! Αμφισβητείτε τον Βαρνά ως συνήθως και στην συνέχεια ο Δήμαρχος αμφισβήτησε και τον Πρόεδρο του χωριού. Μπορεί να έχουμε νεκρούς 40 ετών σε λίγα χρόνια στο Δρυμό και όλα αυτά διότι εσείς δεν λέτε να λύσετε το πρόβλημα".

Ο Δημήτρης Αβρανάς: "Υπάρχει ένα οξυμένο πρόβλημα και δεσμευτήκατε ότι θα δοθεί οριστική λύση, ότι θα πίνουν καθαρό νερό οι κάτοικοι του Δρυμού. Δώστε μια οριστική λύση".

Ο Νίκος Ευαγγέλου: "Είπαμε ότι ο Δρυμός θα πίνει το ίδιο νερό με την Ελασσόνα. Χρειάζονται συγκεκριμένες διαδικασίες. Ξέρετε ότι το νερό στο Δρυμό είναι σε ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε και το 2012 και τώρα οι δέικτες έχουν πέσει".

Ο κ. Αρσένης: "Το νερό σήμερα είναι κόκκινο Δήμαρχε"!

Ο Νίκος Ευαγγέλου:
"Εάν δεν πέσουν οι δείκτες, είχαμε πει, θα βρούμε άλλη λύση. Υποσχεθήκαμε εμφιαλωμένα νερά στις ευπαθείς ομάδες, εάν χρειαστεί".

Ο Ανέστης Σερετίδης: "Είπαμε ότι θα πάμε σε μια οριστική λύση και δεν θα πελαγοδρομούμε σε μη οριστικές αποφάσεις, αφού είχαμε αύξηση και μετά μείωση του δείκτη του σιδήρου. Η δραστική λύση με την υδροφόρα, δεν έγινε δεκτή από εσάς, αφού δεν την θέλατε".

Οι κάτοικοι του Δρυμού σε εκείνο το σημείο τόνισαν: "Είπατε θα φέρετε εμφιαλωμένα για όλο τον κόσμο. Ούτε για τις ευπαθείς ομάδες φέρατε. Υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να αγοράσουν ή να προμηθευτούν νερά".

Ο Στάθης Ψωμιάδης:
"Οι κάτοικοι του Δρυμού, το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν είναι να σταματήσουν να πίνουν το νερό. Μετά με μια επιστημονική κοινότητα, όπως προτείνει ο Δήμαρχος και με μια ενημέρωση να μάθουν. Και από αύριο να έχουν πόσιμο νερό".

Ο Νίκος Ευαγγέλου: "Όσοι έχουν θεσμικό ρόλο, όπως οι βουλευτές μας, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτά που δηλώνουν ή εκφράζουν δημόσια. Να μην παίζουμε με τις ανθρώπινες ψυχές".

Ο Δημήτρης Γκουνός: "Εσείς παίζετε με ανθρώπινες ψυχές Δήμαρχε".

Ο Νίκος Ευαγγέλου: "Δεν παίζουμε με ανθρώπινες ψυχές".

Ο κ. Ιγγλέζος: "Κόψτε χρήματα από αλλού που δίνουμε σε συλλόγους και να βοηθήσουμε τον Δρυμό".

Ο Θανάσης Γεροφωκάς: "Να μην πληρώσει ο Δρυμός νερό και να προμηθεύονται οι κάτοικοι όπως επιθυμούν νερό".

Ο Δημήτρης Γκουνός: "3 λίτρα εμφιαλωμένο νερό θέλει ο άνθρωπος την ημέρα και 10 τόνους από υδροφόρα για το χωριό για να λυθεί το πρόβλημα προσωρινά".

Ο Βασίλης Βαρνάς: "Ακούμε εδώ μέσα τραγελαφικά πράγματα. Έχω προτείνει από τον Αύγουστο, ένα σύστημα αποσιδήρωσης που θα γίνεται με φίλτρα στην είσοδο και έξοδο και όταν θα πέφτει το όριο του σιδήρου, θα ανοίγει το σύστημα και αντίστροφα, αν ανεβαίνει το όριο θα κλείνει και πάλι το σύστημα. Θα έχουν την δυνατότητα οι κάτοικοι να πίνουν καθαρό νερό και είναι μια οικονομική λύση για τον Δήμο. Θα μπορούσε να δώσει λύση στο πρόβλημα για πάνω από δύο έτη".

Ο Νίκος Ευαγγέλου:
"Εγώ δεν κάνω τον άνθρωπο που τα γνωρίζει όλα. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και θα έρθουν επιστήμονες να μας ενημερώσουν στο χωριό του Δρυμού και αναλόγως από την επόμενη μέρα θα βγάλουμε και ανακοίνωση για το νερό".

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος
Πηγή: elassona-city.gr
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.