Header Ads

Νέα Δεδομένα! Καταργείται το 80%-Aυξάνεται η τιμή ανά κυβικό στο νερό-Ευαγγέλου: Δεν αυξάνεται ο λογαριασμός-Αντιπολίτευση: ΔΕΥΑ, γύρισε τα λεφτά στους πολίτες

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΦΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ 80% ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΚΥΒΙΚΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΟΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΔΕΥΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΡΝΑΣ: «ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΑΝΑ ΚΥΒΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: "ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΔΕΥΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ"

Έκτακτο συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας, αφού το θέμα της Έγκρισης τροποποίησης της νέας τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΕΛ μονοπώλησε το ενδιαφέρον και είχε αρκετές κόντρες και διαμάχες ανάμεσα στην συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, αφού το θέμα της κατάργησης του 80% στο ειδικό τέλος στο νερό ήταν και πάλι στο προσκήνιο μετά την εντολή της Αποκεντρωμένης να καταργηθεί από τον Δήμο της Ελασσόνας και την επιχείρηση της ΔΕΥΑΕΛ.

Τον λόγο ζήτησε αρχικά ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Θανάσης Καλιακούδας ο οποίος ρώτησε: "Που είναι το επείγον για την έκτακτη συνεδρίαση;" και ο Πρόεδρος Αντώνης Μπίσμπας του απάντησε: "Στα 3 χρόνια είναι η πρώτη φορά ή η δεύτερη που κάνουμε έκτακτο συμβούλιο. Θα σας απαντήσει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ για το πότε του ζήτησαν το χαρτί μετά το διοικητικό της ΔΕΥΑ και γιατί είμαστε σήμερα εδώ".

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ανέστης Σερετίδης: "Το 2015 αποφασίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο, η μείωση του ειδικού τέλους από το 80% στο 40%, η οποία και δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη. Μετά απόφασίστηκε μια οριζόντια περικοπή στο νερό και μειώσαμε την τιμή της χρέωσης του νερού, του λογαριασμού, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Το Ιούνιο του 2017 μετά από άιτημα της κ. Προβίδα στην Αποκεντρωμένη μας κοινοποιήθηκε η κατάργηση του 80%. Και ταυτόχρονα μας ζητήθηκε και η αναμόρφωση του προυπολογισμού. Στη συνέχεια είχαμε μια αλληλογραφία με το Υπουργείο. Αλλά δεν είχαμε καμία άμεση ανταπόκριση. Στη συνέχεια είαμε και κάποιες τηλεφωνικές απαντήσεις και κάποια email ότι συντάσσονται με την κατάργηση του 80% αλλά και την συνέχιση του ίδιου τέλους και της επιβολής του στον πρώην Δήμο Σαρανταπόρου. Ζητάνε κατάργηση του 80% του ειδικού τέλους. Το επείγον είναι ότι μέχρι και πριν δύο μέρες δεν ήρθε απάντηση στα αιτήματά μας. Και επειδή δεν θέλουμε να έχουμε δύο ταχυτήτων Δήμο και αλλού να εφαρμόζεται το 80% και αλλού όχι και με την βούλησή μας να είναι ή να ισχύει για όλους το 80% ή όχι, πρέπει να πάμε άμεσα σε αναμόρφωση του προυπολογισμού. Καταργούμε το 80% και το κόστος αυτό του λογαριασμού, το αναπροσαρμόζουμε την νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ. Αυξάνουμε προς τα πάνω χωρίς όμως να επηρεάζεται ο τελικός λογαριασμός. Έγινε μια προσπάθεια ανάλογα με τις διαφορετικές τιμές και δεν επηρεάζεται στον κάθε λογαριασμό η τελική τιμή. Αναπροσαρμόζεται η τιμολογιακή πολιτική και απορροφά το 80%".Ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου τόνισε: "Το 80% απορροφήθηκε μέσα στην τιμή με την αναπροσαρμογή και είμαστε κατά 25% μειωμένοι της τιμής και δεν αλλάζει η τιμή του νερού ούτε αυξάνεται".


Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γάτσας ανέφερε: "Δεν αντιλαμβάνομαι το ύφος του Δημάρχου. Πρέπει να τηρείται ο Νόμος από τη ΔΕΥΑ για έκτακτη συνεδρίαση. Δεν στοιχειοθετείται ο λόγος από τη ΔΕΥΑ για έκτακτο συμβούλιο. Εμείς δεν μπορούμε να προετοιμαστούμε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην προσυνεδρίασή μας. Θέλω να ακούσω τον πραγματικό λόγο".

Ο Νίκος Ευαγγέλου ανταπάντησε: "Οι λόγοι είναι ότι φεύγω στην Αθήνα και στη Γερμανία για υπηρεσιακούς λόγους. Αν δεν ήμουν θα λέγατε ότι ο Δήμαρχος αποφεύγει να παραβρεθεί στην συγκεκριμένη συνεδρίαση".

Ο επικεφαλής της "Νέας Πορείας για την Ελασσόνα" Βασίλης Βαρνάς ανέφερε: "Όλοι καταλαβαίνουμε γιατί είμαστε εδώ σήμερα. Μόνο κατεπείγον δεν είναι το θέμα Δήμαρχε. Κύριε Σερετίδη γιατί είναι κατεπείγον η σημερινή συνεδρίαση; Ζήτησε να πάρει λεφτά αυτήν την εβδομάδα ο εργολάβος και πρέπει να γίνει έκτακτη αναμόρφωση; Σε χαχόλους και αφελείς νομίζετε ότι απευθύνεστε Δήμαρχε; Δεν είναι κατεπείγον σε καμία περίπτωση. Μπορούσαμε να το συζητήσουμε την προηγούμενη εβδομάδα το θέμα. Δεν υπάρχει πίεση χρόνου.Το κάνετε όλο αυτό για να περάσει όσο πιο αθόρυβα το θέμα γιατί εδώ και καιρό πάτε με μετωπική επάνω στον τοίχο!»


Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιγγλέζος ανέφερε: "Πρόεδρε της ΔΕΥΑ, προχτές ψηφίσαμε και λέτε για ομόφωνη απόφαση στη ΔΕΥΑ στο διοικητικό ενώ εγώ είπα όχι".

Ο Ανέστης Σερετίδης διευκρίνησε: "Ζητώ συγνώμη αν κάπου γράφτηκε, έγινε εκ παραδρομής".

Ο Πρόεδρος Αντώνης Μπίσμπας τόνισε: "Να διορθωθεί κύριε Σερετίδη" με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ να λέει: "Και βέβαια".

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της "Ολύμπου Πολιτεία" Γιώργος Πασχόπουλος επισήμανε: "Είστε όμηρος των προεκλογικών σας υποσχέσεων Δήμαρχε. Καταδεικνύει η σημερινή ημέρα τη κατάσταση και τη λογική που επικρατεί στη ΔΕΥΑ. Ο προηγούμενος Πρόεδρος απέδρασε στη γλυκιά θέση στην Τσαριτσάνη για να αποφύγει όλα όσα θα έρθουν. Είχα πει ότι η ΔΕΥΑ οδηγείται σε κατάρρευση. Τώρα θα πω ότι βουλιάζει. Πηγαίνατε και φέρνατε το θέμα στην Αποκεντρωμένη και μετά με το νέο σύστημα δεν βγαίνανε οι λογαριασμοί. Από εκεί άρχισαν τα προβλήματα στη ΔΕΥΑ και συνεχίζονται. Ήρθαν μαζεμένοι λογαριασμοί στους πολίτες και δεν μπορούσαν να πληρώσουν και δεν είχατε εισπραξιμότητα. Με την πρωτοβουλία της κ. Προβίδα ήρθε τον 6ο μήνα η απόφαση της Αποκεντρωμένης για το ειδικό τέλος. Θα μπορούσε να αποτραπεί το 80% και να κερδίσουμε χρόνο και να φέρναμε νωρίτερα μια αναπροσαρμογή των τελών. Είτε αλλάξετε τιμολογιακή πολιτική είτε όχι, δεν παίζει κανέναν ρόλο, η ΔΕΥΑ όπως είναι δεν μπορεί να καλυψει του χρόνου τρύπα 500.000 για παράδειγμα από την προπλήρωση του ΦΠΑ για τη τηλεμετρία. Εδώ δεν σας φτάνουν τα χρήματα για να καλύψετε βασικούς σας προμηθευτές. Πόσα χρωστάει η ΔΕΥΑ ξέρετε; Δύο αντιδήμαρχοί σας έχουν φύγει, έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες από την παράταξή σας που είναι χωρισμένες και τι ήταν αυτό που άκουσα ότι είναι οικογενειακό σας θέμα η αποπομπή δημοτικού συμβούλου; Αφορά όλους τους πολίτες τι έχει συμβεί. Ενιαία τιμολογιακή πολιτική και όχι διαχωρισμός σε πλούσιους και φτωχούς πολίτες. Δεν κόψατε ένα ρολόι γιατί φοβάστε το πολιτικό κόστος και δεν πληρώνουν αυτοί που έχουν λεφτά και από μαγκιά δεν πληρώνουν!"

Ο Βασίλης Βαρνάς επισήμανε στην δεύτερη τοποθέτησή του: "Μας στείλατε ένα χαρτί που μιλάει για τιμολογιακή πολιτική ενώ όταν μιλάμε για πολιτική, μιλάμε για ένα σχέδιο αντιμετώπισης μιας κατάστασης. Αυτό που καλούμαστε να κρίνουμε σήμερα είναι μια προσθαφαίρεση, με προσθέσεις και αφαιρέσεις νούμερων. Αυτό δεν είναι πολιτική. Ούτε μας λέτε γιατί φτάσαμε ως εδώ ούτε μας λέτε τι θα κάνετε στη συνέχεια. Αν αναλογιστείτε ότι πρέπει να πληρώσετε τα 500.000 του ΦΠΑ της τηλεμετρίας, τα 350.000 το έτος για τον Βιολογικο που έχετε αναθέσει σε εργολάβο, συν τα 500.000 που πρέπει να επιστρέψετε στους πολίτες, συνεκτιμώντας την ήδη τραγική κατάσταση που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η ΔΕΥΑ, τότε μιλάμε για πλήρη κατάρρευση. Τον Απρίλιο ζήτησα από τον κ. Καραγκόγκο να μου πει αν εμφανίσει χρηματικό κενό η ΔΕΥΑ εξαιτίας κάποιου θέματος, σαν το 80%, μου απαντήσατε με χλευασμό και με ειρωνεία και ενώ σας είχα επισημάνει ότι το ειδικό τέλος με 80% είναι παράνομο για το 2017 και έβγαινε ο Δήμαρχος με περισσή παρρησία και έλεγε στις ανακοινώσεις του με τίτλο «Αυτήν είναι όλη η αλήθεια για τη ΔΕΥΑ», παρουσιάζοντας μια ειδυλλιακή εικόνα και έλεγε ότι να ναι και έκανε χωρίς καμιά ουσία δηλώσεις. Δικαιωνόμαστε με τον κύριο Πασχόπουλο γιατί του επισημαίναμε ότι η κατάσταση δεν είναι καλή στη ΔΕΥΑ, γιατί εδώ και τρία χρόνια πάτε με το κεφάλι στον τοίχο και προσπαθείτε τελευταία στιγμή να σώσετε την κατάσταση και επαληθευόμαστε όσον αφορά για το ειδικό τέλος ότι δεν έπρεπε να επιβληθεί μέσα στο 2017. Αν αναλογιστείτε ότι πρέπει να πληρώσετε τα 500.000 του ΦΠΑ της τηλεμετρίας, τα 350.000 το έτος για τον Βιολογικο που έχετε αναθέσει σε εργολάβο, συν τα 500.000 που πρέπει να επιστρέψετε στους πολίτες, συνεκτιμώντας την ήδη τραγική κατάσταση που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή η ΔΕΥΑ, τότε μιλάμε για πλήρη κατάρρευση. Σας είχαμε επισημάνει από το 2015 να προχωρήσετε σε αναλογιστική μελέτη, να αντιμετωπίσετε τις αδυναμίες που υπάρχουν και να πάρετε μέτρα και αντί αυτού μοιράζατε χαμόγελα. Και η αλήθεια είναι, ότι η πραγματικότητα είναι πως πρέπει από εδώ και πέρα να διαχειριστούμε τη χρεοκοπία της ΔΕΥΑ".

Ο Δημήτρης Γκουνός τόνισε: "500.000 ευρώ πρέπει να επιστραφούν στους πολίτες από το Δήμο. Πάτε με τη λογική "θα τα βρούμε από κάπου". Λουστείτε τα τώρα!"

Η Χρυσούλα Προβίδα επισήμανε: "Κατηγορήθηκα από τον Δήμαρχο μέχρι και για συκοφαντική δυσφήμιση, ήθελε να μου κάνει και μήνυση. Ε αφού πάει τόσο καλά η ΔΕΥΑ να βρείτε τώρα να πληρώσετε τους πολίτες τα λεφτά".


Ο Βασίλης Βαρνάς είπε: "Προσπαθήσατε να ικανοποιήσετε το οπτικό αίσθημα των πολιτών διά μέσου των λογαριασμών του νερού και δεν προσπαθείτε να λύσετε την ουσία του θέματος. Δεν προσπαθείτε να πιάσετε το θέμα από τη ρίζα του και σας ενδιαφέρει μόνο να διαχειριστείτε επικοινωνιακά το θέμα. Επειδή υπάρχει ανακολουθία λόγων, υποσχέσεων και πράξεων. Αύξηση είναι, έχει δίκιο η Προβίδα, διότι προσπαθείτε να χαιδέψετε τους πολίτες αφού το 80% σας το κατήργησαν, δεν το καταργήσατε"!

Ο Νίκος Ευαγγέλου ανταπάντησε: "Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις ότι η ΔΕΥΑ κλείνει κύριε Βαρνά;"

Ο Βαρνάς ανταπάντησε πάλι: "400.000 ευρώ παραλάβατε! Και τώρα έχετε 17.000 ευρώ στο ταμείο. Και χρωστάτε 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο".

Ο Αντώνης Μπίσμπας ρώτησε:
"Κύριε Βαρνά ήρθαμε να συζητήσουμε την τιμολογιακή πολιτική, να βάλουμε άλλο τίτλο στη συνεδρίαση με αυτά που λέτε;"

Με τον Δημήτρη Έξαρχο να διακόπτει: "Βάλτε τίτλο καλύτερα "Η Παναγιά μαζί σας"!

Ο Νίκος Ευαγγέλου ανέφερε: "Μείναμε πιστοί στην προεκλογική μας δέσμευση. Μετατρέψαμε το 25% με μείωση που κάναμε. Σε μια κατάσταση πρωτότυπη για τη χώρα, κάναμε κινήσεις για να εισπράξουμε χρήματα. Ο περισσότερος κόσμος περίμενε τις 100 δόσεις. Σκεφτείτε τι χρέος παραλάβαμε. Συμφωνώ για τους συνειδητά αφερέγγυους που δεν πληρώνουν. Όμως κάποιοι αδυνατούν να πληρώσουν. Προς ενημέρωση του σώματος, έχουμε βγει στην επαρχία, έχουμε ενημερώσει τους πολίτες, άλλα χωριά ανταποκρίνονται περισσότερο, άλλα λιγότερο. Πως όμως να εισπράξεις τα μη τρέχονται ποσά; Γιατί τα τρέχονται πληρώνονται. Βγάλαμε συνεργεία για να κόψουμε ρολόγια. Αλλάξαμε ρολόγια αρκετά σε πολλούς πολίτες. Το εισπρακτικό στο Δήμο είναι ένα κομμάτι δύσκολο. Εμείς δεν κοιτούμε το πολιτικό κόστος. Διογκώθηκαν οι υποχρεώσεις των Δημοτών και η εισπραξιμότητα ανέβηκε. 60.000 είναι το ταμείο και όχι 17.000 που λέτε κύριε Βαρνά. Το σίγουρο είναι πως αν χρειαστούν να κοπούν ρολόγια, θα κοπούν. Έχω και μια πρόταση, αν νομοθετικά στέκει ώστε να βάλουμε ένα κόστος για 15% bonus μείωσης στους καλοπληρωτές όπως κάνει η ΔΕΗ. Ο κόσμος έχει αρχίσει και ανταποκρίνεται. Η εισπραξιμότητα είναι σε θετικά πλαίσια. Στη δική μας θητεία δεν πρόκειται να κλείσει η ΔΕΥΑ. Δεν μιλώ για εσάς κύριε Βαρνά. Μπορεί κάποιοι να θέλουν".

Η Χρυσούλα Προβίδα διέκοψε: "Υπονοείτε εμένα; Ίσα-ίσα που εγώ σας συγχαίρω γιατί πάτε τόσο καλά. Λυπάμαι. Και άλλη φορά να λέτε ονομαστικά, όχι να υπονοείτε".

Ο Νίκος Γάτσας ανέφερε: "Δεν αντιλαμβάνεται η δημοτική αρχή σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η ΔΕΥΑ και τι συμβαίνει στην επιχείρηση. Ουσιαστικά κάνατε μείωση αλλά ανέβηκαν τα ληξιπρόθεσμα 1 εκατομμύριο επάνω! Και αυτό είναι επιπλέον απλήρωτο χρέος. Η υποκρισία στο μεγαλείο της!"

Ο Νίκος Ευαγγέλου ανταπάντησε: "Προσπαθείτε να δημιουργείτε εντυπώσεις".

Ο Πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Φώτης Καραγκόγκος είπε: "Κάνουμε μια τιμολογιακή πολιτική νέα, με απόφαση της Αποκεντρωμένης, κατ εμέ λανθασμένη. Εμείς στην προεκλογική μας δέσμευση, καταργούμε το 80% και αναπροσαρμόζουμε την τιμή. Δεν απάντησε η Αποκεντρωμένη γιατί ενέγκρινε τον προυπολογισμό που στείλαμε, αφού είχε αντιρρήσεις. Ένα αποτέλεσμα όχι διοικητικά σωστό από την Αποκεντρωμένη. Δεν απέδρασα κύριε Πασχόπουλε, ότι είχα κάνει, τα είχα αναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο και έίναι κατατεθειμένα. Αν βγάλουμε αποσβέσεις εσόδων-εξόδων, τα ποσά είναι ίδια, περίπου στο 1 εκατομμύριο κάθε έτος, στην ΔΕΥΑ, όπως ήταν".

Ο Δημήτρης Αντωνίου ρώτησε: "Το βάρος θα πέσει σε αυτούς που πάντα πληρώνουν, στους συνεπείς. Οι άλλοι πάλι δεν θα πληρώνουν. Δηλαδή ήταν κορόιδα όσοι πλήρωναν τους λογαριασμούς;"

Ο Ανέστης Σερετίδης τόνισε: "Υπάρχει διαφοροποίηση τιμών και χρεώσεων, θα συμφωνήσω με τον κ. Πασχόπουλο. Θέλω να σας έχουμε όλους μαζί μας".

Ο Δημήτρης Έξαρχος διέκοψε: "Εσύ κύριε Σερετίδη κοίταξε μην χάσεις κανά ψήφο".

Ο κ. Σερετίδης ανταπάντησε προς τον Βαρνά: "Κύριε Βαρνά πρόταση συγκεκριμένη δεν έχετε. Όλα οδηγούν στην αύξηση και να λυθεί το πρόβλημα μια και καλή, όμως δεν θέλουμε να το κάνουμε και δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα από αυτά. Έχουμε ήδη 934 διακανονισμούς από δημότες. Η ΔΕΥΑ δεν θα επιστρέψει χρήματα κύριε Αντωνίου στους πολίτες και δεν θα συμψηφίσει, διότι η δική μας θέση ήταν πως δεν έπρεπε να καταργηθεί το 80% στο ειδικό τέλος από την Αποκεντρωμένη".

Ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου επισήμανε: "Κύριε Αντωνίου μπορεί να υπάρξουν αναδρομικά στους πολίτες" με τον Δημ. Γκουνό να ρωτά: "Μπορείτε να εφαρμόσετε αναδρομικές πληρωμές; Να σας δω" και τον Γιώργο Πασχόπουλο να τον ρωτά: "Εάν κάποιοι που χρωστάνε, ζητήσουν να μην πληρώσουν επειδή καταργήθηκε το 80%;". Εκεί ο Νίκος Ευαγγέλου τόνισε: "Ας απολογηθεί η Αποκεντρωμένη, που ενέκρινε τον προυπολογισμό. Εμείς δεν είμαστε παράνομοι. Ενέκριναν προυπολογισμό με το 80%".

Ο Πασχόπουλος ανταπάντησε: "Εμείς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τους πολίτες. Το ποσό δεν το αλλάζουμε, την τιμή αλλάζουμε".

Ο Βασίλης Βαρνάς αντιπρότεινε: "Να συμψηφιστεί το ποσό του ειδικού τέλους και να επιστραφεί έτσι στους πολίτες".

Στην ψηφοφορία καταψήφισαν σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και ο Βασίλης Μουλτσιάς, δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής αρχής, προκαλώντας αίσθηση στο συμβούλιο και στο ακροατήριο. Η συμπολίτευση υπερψήφισε.

Επιμέλεια: Αντώνης Λιάνος (elassona-city.gr)
φωτο: radioelassona.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.