Header Ads

Ιωάννης Χαλκίδης: «Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της αποπομπής μου από την δημοτική ομάδα του Ευαγγέλου»

Με νέο δελτίο τύπου, ο πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Χαλκίδης, ισχυρίζεται ότι άλλος είναι ο πραγματικός λόγος για την αποπομπή του από τη Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφίας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

Με αφορμή το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθερία Λάρισας» με τίτλο: «Μετά από δημοσίευμα «διέγραψε» Ι. Χαλκίδη ο Δήμαρχος Ελασσόνας» έχω να δηλώσω τα εξής:

Επειδή αυτά που διαβάσατε χτες είναι δοσμένα από το γραφείο του Δημάρχου, σωστά γραμμένα ώστε να με καταδικάσουν σε όλο το Νομό Λάρισας, όπου δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά, έχω να αναφέρω ότι λείπει το σημαντικότερο κομμάτι, το οποίο είναι αναρτημένο στα site της Ελασσόνας, εσκεμμένα δεν γράφτηκε στην «Ελευθερία, και ότι δημοσιεύτηκε χτες, δύο ώρες μετά την κυκλοφορία της εφημερίδος «Έκδοση Ελασσόνας» και αναφέρει τα παρακάτω. Μεταφέρω τα ακριβή από το χτεσινό δελτίο τύπου μου, που δημοσιεύτηκε στα site με ακριβή ημερομηνία:

«Αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το τι έγραψε ο συντάκτης του εν λόγω κειμένου της εφημερίδας «Έκδοσης» και αφού πληροφορήθηκα το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, όπου με θέτει εκτός πλειοψηφίας της δημοτικής ομάδας (παράτυπα, άνευ λόγου και αιτίας) κάλεσα αμέσως τους συμβούλους της Ένωσης να έρθουν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι ότι από το εργοστάσιο ζωοτροφών της πρώην Ένωσης στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα, δεν λείπει τίποτα από τα μηχανήματα και ενώ μου είπανε θα ρθούνε, μετά μου έκλεισαν το τηλέφωνο και δεν ήρθε κανείς. Αφού περίμενα δυο ώρες, εγώ και άλλοι επτά μάρτυρες (δημοσιογράφοι-φωτογράφοι-δικηγόροι) κάλεσα έναν επί εικοσαετίας πρώην υπάλληλο του εργοστασίου της Ένωσης, ο οποίος βεβαίωσε και προφορικά και φωτογραφικά στα ΜΜΕ και τους παρευρισκομένους, ότι όταν σταμάτησε πριν δυόμισι χρόνια την εργασία από την Ένωση, τα ίδια μηχανήματα που υπάρχουν τώρα (και φωτογραφίζεται μαζί τους), υπήρχαν τότε και τα ίδια υπάρχουν και σήμερα μέσα στο εργοστάσιο και παραθέτω τις φωτογραφίες οι οποίες βγήκαν σήμερα από τους δημοσιογράφους και φωτογράφους που έδωσαν το παρόν και δικηγόρους, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, παρουσία εφτά ατόμων, προς απόδειξη του ψευδούς δημοσιεύματος».

Όλοι πιστεύω, πλέον, εκτός του Δημάρχου έχουν καταλάβει το τι γίνεται. Ο δημοσιογράφος δεν ονοματίζει εμένα ή τη συζυγό μου ότι τα πήραμε τα μηχανήματα, βεβαιώνει όμως από την Αθήνα όπου ευρισκόταν ο ίδιος Δήμαρχος Ελασσόνας τον δημοσιογράφο!

Κύριοι έχω να σας ανακοινώσω ότι δεν είναι ο λόγος αυτός. Ο λόγος είναι ότι την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου είχαμε εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας.

Το βράδυ της Κυριακής 11 η ώρα τη νύχτα, με κάλεσε επειγόντως στο γραφείο του ο Δήμαρχος όπου όταν πήγα, συνάντησα μαζί του και τον αντιδήμαρχο και κουμπάρο του κ. Λέκκα Δημήτριο. Ο οποίος κ. Λέκκας ήταν με τις πυτζάμες του. Τον σήκωσε από το κρεβάτι και τον έφερε στο Δημαρχείο. Στη συνέχεια άρχισε μια κουβέντα που σκοπό είχε τον εκβιασμό μου, να ψηφίσω για Πρόεδρο τον άνθρωπο της αρεσκείας του, της ομάδος τους. Επί μισή ώρα με απειλούσε παρουσία του κ. Λέκκα ότι αν δεν ψηφίσω με στεντόρεια φωνή θα με θέσει εκτός ομάδος. Και άλλες απειλές, οι οποίες δεν είναι του παρόντος. Του απάντησα ότι δέκα μέρες πριν που άρχισαν οι διαδικασίες ούτε μου ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές (ούτε μετά την εκλογή μου, μου έδωσε συγχαρητήρια) και την παραμονή των εκλογών με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω και πολύ χειρότερα, να ψηφίσω το άτομο της ομάδος του. Του απάντησα επίσης, ότι δεν με ενδιαφέρει η εκβιαστική ομάδα του, μπροστά στην αξιοπρέπειά μου και στην επί είκοσι χρόνια εκλογικότητά μου, όπου και αν κατέβαινα υποψήφιος, εκλέγομαι. Θα τιμήσω τους ψήφους, αυτών που με ψήφισαν, του απάντησα. Στη συνέχεια μου είπε: «Είσαι εκτός ομάδος»! Του απάντησα ότι: «Εγώ δεν εκβιάστηκα ποτέ από κανέναν και είσαι εσύ πολύ λίγος Δήμαρχε για να με εκβιάσεις»!

Την επόμενη μέρα έγιναν οι εκλογές και φυσικά εκλέχτηκα στην θέση του γενικού γραμματέα και όλη την ομάδα του, την έστειλα στην εξέδρα.

Αυτός είναι ο ακριβής λόγος της παράνομης αποπομπής μου, η οποία αν και τρία χρόνια Δήμαρχος, δεν γνωρίζει ότι δεν μπορεί, χωρίς απόφαση δημοτικής ομάδος, να διαγράψει κανέναν. Λειτουργεί φασιστικά, έτσι λειτούργησε και με την συνάδελφό μου Χρυσούλα Προβίδα. Με την Χρυσούλα ενήργησε αλά…Ερντογάν, με μένα ωσάν…Ασάντ! Σε λίγο θα φτάσει να λειτουργεί ωσάν…Κιμ Γιονγκ Ουν! Όλα έχουν ένα τέλος και το δικό του «τέλος», εννοώ πολιτικά, θα έρθει πολύ νωρίτερα από ότι νομίζει.

Ιωάννης Χαλκίδης
Πρώην αντιδήμαρχος
Κατά τόπον εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος δημοτικής Ενότητας Ολύμπου-Καρυάς-Συκαμινέας-Κρυόβρυσης
Επόπτης λειτουργίας συντήρησης παιδικών χαρών
Επόπτης στις δράσεις για αδέσποτα ζωα
Επόπτης στη διαχείριση του Περιβάλλοντος
Επόπτης εκτέλεσης έργων συντήρησης και προστασίας Πρασίνου

Και όχι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος ακόμη.


Υ.Γ. Οι συνομιλίες μου στο γραφείο του ίσως είναι μαγνητοφωνημένες.

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.