Header Ads

Ιωάννης Χαλκίδης: «Δημοκράτες μας κάνουν οι πράξεις μας, όχι ο αυτοχρισμός μας κύριε Ευαγγέλου»

Προς ενημέρωση των πολιτών, των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης και των ψηφοφόρων αυτής της παράταξης του Δημάρχου Νίκου Ευαγγέλου:

Με αφορμή όπως έγραψε ο ίδιος στο δελτίο τύπου με βάση ένα δημοσίευμα, το οποίο ανατράπηκε σε μία ώρα μετά την δημοσίευση και κυκλοφορία του και αφού την ίδια μέρα κάλεσε έκτακτο συμβούλιο δημοτικής ομάδος, μετά το ακύρωσε φοβούμενος ακόμη μία ήττα. Από την ημέρα εκείνη και μετά καλεί όλους τους δημοτικούς συμβούλους, παρανόμως και τους υποχρεώνει να υπογράφουν ένα λευκό χαρτί ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ, το οποίο δεν αναφέρει τίποτα επάνω (δηλαδή τους λόγους της υποτιθέμενης και παράνομης αποπομπής μου).

Σας αναφέρω τον Καλλικρατικό Νόμο NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3852 που εκδόθηκε στο ΦΕΚ της Ελληνικής Κυβέρνησης με Αρ. Φύλλου 87 στις 7 Ιουνίου 2010 και στο «Άρθρο 66-Δημοτικές Παρατάξεις» αναφέρει στην παράγραφο 5 ότι:

«5. Εάν η δημοτική παράταξη έχει τουλάχιστον τρία (3) μέλη, με αιτιολογημένη απόφαση και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) αυτών, είναι δυνατόν να διαγραφεί σύμβουλος, ο οποίος είναι μέλος της».

Άρα αντιλαμβάνεστε όλοι ότι πρώτο ατόπημα (εκτός σίγουρα των τεσσάρων ατόμων που συγκυβερνούν μαζί του ή κυβερνούν μόνοι τους), είναι πως μόνος του με απόφαση δική του, χωρίς να έχει το δικαίωμα, έβγαλε δελτίο τύπου για την αποπομπή μου.

Ενώ ο Νομοθέτης τον υποχρεώνει να υπάρχουν τρία άτομα για να εκτελεστεί αυτή η απόφαση. Η οποία στην συνέχεια θα πρέπει να περάσει με πλειοψηφία των 2/3 της δημοτικής ομάδος, η οποία συνέλευση αυτής, δεν έγινε ποτέ. Στη συνέχεια προσπάθησε και προσπαθεί με μομφές και υποσχέσεις μελλοντικών αντιδημαρχιών, οι οποίες δεν θα υπάρχουν, γιατί οι θέσεις είναι ήδη καλυμμένες από τους μόνιμους αντιδημάρχους! Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι παράνομα και εγώ δεν επιφυλάσσομαι, θα υποβάλω μηνύσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους. Και λυπάμαι πολύ για ορισμένους συναδέλφους μου που υπογράφουν σε μια λευκή κόλλα η οποία μπορεί ο Δήμαρχος να γράψει οτιδήποτε πάνω από αυτήν!

Ο κόσμος ας κρίνει αυτή τους την ενέργεια και όταν θα ξαναζητήσουν ψήφο από τον κόσμο, να ξέρουν οι πολίτες ποιους ψηφίζουνε. Επίσης θα πρέπει να αναφέρω ότι επτά συνάδελφοί μου αρνήθηκαν να υπογράψουν λευκό χαρτί προς τιμήν τους. Τα ονόματα όλα θα δημοσιευτούν σε άλλη ανακοίνωσή μου. Επίσης αναφέρω ότι για να μην μου λένε «δεν ήξερα και υπέγραψα» μπορούν να αποσύρουν την υπογραφή τους. Και να διεκδικήσουν ο Δήμαρχος να καλέσει δημοτική ομάδα με τρία άτομα-πρόταση και με μυστική ψηφοφορία και να διεκδικήσουν ο Δήμαρχος να εκτελέσει τον Νόμο όπως αναφέρεται πιο πάνω.

Ακόμη εκεί που ετοιμάζεται να στείλει το χαρτί ο Δήμαρχος, δηλαδή στην Αποκεντρωμένη, εκείνοι δεν εκβιάζονται ούτε περιμένουν να γίνουν αντιδήμαρχοι. Οπότε θα επιστραφεί και από εκεί γιατί είναι άκυρο και παράνομο.

Προς τον κύριο Δήμαρχο: Επειδή πιπιλίζεις συνέχεια την λέξη «δημοκρατία», δημοκράτες δεν αυτοχριζόμαστε, οι πράξεις μας δείχνουν το πόσο δημοκράτες είμαστε. Και εσύ από αυτές τις πράξεις σου, απέχεις έτη φωτός.

Ιωάννης Χαλκίδης
Δημοτικός σύμβουλος παράταξης «Αλλάζουμε»
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.