Header Ads

«Έξαφανίστηκαν» τα μηχανήματα από το εργοστάσιο Ζωοτροφών της Πρώην Ένωσης!

Η λεηλασία που έγινε στο εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών της πρώην Ένωσης είναι εκ των ών ούκ άνευ και παραπέμπει σε καταστάσεις πολεμικής περιόδου! Ας πάρουμε τα γεγονότα όμως από την αρχή.

Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Η ΕΝΩΣΗ Της ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ,όταν ιδρύθηκε και μετέπειτα μέχρι τις αρχές της 10ετίας του 1970 ήταν ο ισχυρότερος οικονομικός πυλώνας σε όλο τον Δήμο και από τους παραγωγικότερους και πανίσχυρους οικονομικά για όλη την Ελληνική Επικράτεια με τεράστιο κύκλο εργασιών και με προιόντα άριστα, περιζήτητα στην Αγορά.

Δεν είναι τυχαίο που το σημείο αναφοράς για τα τυροκομικά προιόντα σε Πανελλήνια κλίμακα ήταν η ΕΝΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ και τιμή πώλησης ξεκινούσε από την τιμή που θα έδινε η ΕΝΩΣΗ!!

Τα οικονομικά εγκλήματα που συντελέσθηκαν στην πάλαι ποτέ κραταιά Επαρχία Ελασσόνας και την βύθισαν στην ανέχεια και την αβεβαιότητα, είναι δύο, η κατάρρευση της ΕΝΩΣΗΣ και του ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ!

Η κατάρρευση των δύο οικονομικών κολοσσών της περιοχής που την έθρεψαν δίνοντας δουλειά σε όποιον είχε όρεξη να εργασθεί, έχει σαφή αίτια και παραπέμπει σε συγκεκριμένους ανθρώπους που διαχειρίστηκαν τα τεράστια περιουσιακά της στοιχεία και τα ξεπούλησαν στην κυριολεξία, είτε λόγω κακής διαχείρισης και ανικανότητας, είτε διότι διασπάθισαν τον πλούτο της για ίδιον και προσωπικό όφελος.

Οι τρόποι και οι μέθοδοι μέσα από τις οποίες συνέβη η κατάρρευση, ήταν και πολλοί και δόλιοι.

Από παράνομη πώληση των τυροκομικών, προιόντων, από συναλλαγή με ανταγωνιστές συγκομιδής των σιτηρών και λοιπών δημητριακών, από μίζες, από κλοπές χρημάτων μέχρι και στημένες απολύσεις των υπαλλήλων που όδευαν προς συνταξιοδότηση, τρείς μήνες πρίν συμπληρώσουν τον χρόνο υπηρεσίας, προκειμένου οι υπάλληλοι να εισπράξουν την αποζημίωση της απόλυσης!!!

Εύλογο το ερώτημα…και γιατί οι αιρετοί υπέγραφαν την παράνομη στην πραγματικότητα απόλυση; Μήπως για να χαρίσουν στους υπαλλήλους τις 90 χιλιάδες ευρώ! Αστείο, πολύ αστείο ακούγεται, είναι προφανές για πιο λόγο προέβαιναν σε αυτές τις αθλιότητες!

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα και να δούμε τι συνέβη με το εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών το οποίο για να κατασκευασθεί και να τεθεί σε λειτουργία δαπανήθηκαν από την τότε ΕΝΩΣΗ περίπου 660 χιλιάδες ευρώ, όταν οι ανταγωνιστές το ίδιο εργοστάσιο περίπου το κατασκεύασαν με τα μισά χρήματα, άλλο ζήτημα προς διερεύνηση!!

Για αρκετό διάστημα το λειτούργησε το προσωπικό της ΕΝΩΣΗΣ ώσπου διαπιστώθηκαν σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες από τους διαχειριστές, τα στοιχεία τα γνωρίζουν στην πρώην ΕΝΩΣΗ, και αντί να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να πληρώσουν τις ζημίες που προξένησαν έλαβαν και τα μπόνους τους και πήγαν σα κύριοι στα σπίτια τους απολαμβάνοντας την σύνταξή τους, αφήνοντας πίσω αποκαίδια.

Μετά από αρκετές περιπέτειες αποφασίστηκε το εργοστάσιο να ενοικιαστεί σε ιδιώτη αντί ποσού 2.393.16 ευρώ μηνιαίως όπως όριζε το ενοικιαστήριο που συνυπογράφτηκε από τον Πρόεδρο της πρώην ΕΝΩΣΗΣ και την ενοικιάστρια.

Το συμβόλαιο υπεγράφη στις 23 Ιανουαρίου 2015 και η ισχύς του ξεκινούσε από την 1η Φεβρουαρίου 2015 με ημερομηνία λήξης την 31η Ιανουαρίου 2024.

Αντίγραφο των συμβολαίων διότι νοικιάστηκε και άλλος χώρος, ένα μικρός χώρος αποκλειστικά ως κατάστημα εμπορίας ζωοτροφών, αντί του ποσού των 321,16 ευρώ, είναι στην διάθεση της ΕτΕ και παντός αρμοδίου.

Επειδή το ποσό του ενοικίου ήταν αρκετά υψηλό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία το διοικητικό συμβούλιο όφειλε στα πλαίσια της νομιμότητας και της διαφάνειας να προβεί σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό καλώντας κατά τα προβλεπόμενα όλους τους ενδιαφερόμενους για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να διεκδικήσουν την ενοικίαση του εργοστασίου.

Κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν έγινε ποτέ στερώντας από κάποιους το νόμιμο δικαίωμα να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Μάλιστα, και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες είχαν συμφωνήσει προφορικά με άλλον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται με επιτυχία στον χώρο, αντί ποσού περίπου 1700 ευρώ μηνιαίως δίνοντας και τα χέρια!! Τι μεσολάβησε μετά και γιατί αναίρεσαν την συμφωνία και …πήραν πίσω τα χέρια, ποιος ή ποιοι παρενέβησαν, με ποιο αιτιολογικό και έκλεισαν την συμφωνία με τον σημερινό ενοικιαστή, απομένει να το μάθουμε.

Έγιναν όπως έγιναν τα πράγματα και από την Διοίκηση αποφασίστηκε να δοθεί το εργοστάσιο στην κ. Georgieva Adelina Petrova σύζυγο του γνωστού επιχειρηματία στο χώρο Ιωάννη Χαλκίδη πρώην Αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου με πολυετή θητεία στα κοινά, και του πρώην Δήμου Ολύμπου.

Έκτοτε η γραμμή παραγωγής του εργοστασίου παρήγαγε ζωοτροφές κάτι που αποδεικνύεται και από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέρος των οποίων δεν εξοφλήθηκαν από τον ενοικιαστή ως όφειλε με συνέπεια η ΔΕΗ να διακόψει την παροχή.

Δεν γνωρίζουμε αν τα μέλη της Διοίκησης της πρώην ΕΝΩΣΗΣ στο διάστημα αυτό επισκέφθηκαν ποτέ το εργοστάσιο για να ελέγξουν την καλή του λειτουργία και την τάξη στον χώρο όπως άλλωστε προβλεπόταν και από το περιεχόμενο του συμβολαίου ενοικίασης.

Αν κρίνουμε από το φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε μπορούμε αβίαστα να καταλήξουμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι αυτό δεν έγινε ποτέ!!!

Αν υποθέσουμε ότι συνέβη,τότε η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πιο…κυνικά και αποτροπιαστικά.

Απ΄οσο επίσης είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ποτέ δεν έγινε καταγγελία από καμία πλευρά, τόσο από τον ενοικιαστή όσο και από την Διοίκηση της πρώην ΕΝΩΣΗΣ, πλέον είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης, στην Αστυνομία, για κλοπή ή αφαίρεση οποιουδήποτε μηχανήματος από το εργοστάσιο.

Δεν γνωρίζουμε αν υποβλήθηκε αυτές τις ημέρες μετά την ενημέρωση που είχαν ότι η ΕτΕ κάνει έρευνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το εργοστάσιο, και την δημοσιότητα που θα λάμβανε το θέμα, σε κάθε περίπτωση όμως πλέον δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Έχουμε πληροφορίες ότι εκτός από τα συμβόλαια υπάρχει και άλλο έγγραφο υπογεγραμμένο από τους εμπλεκόμενους για την μίσθωση του εργοστασίου, η περίφημη λίστα, όπου είναι καταγεγραμμένα όλα όσα παρέλαβε ο ενοικιαστής και όφειλε όταν θα ολοκληρωνόταν ο χρόνος της προβλεπόμενης μίσθωσης να παραδώσει στην καλή κατάσταση την οποία και τα παρέλαβε.

Ο χρόνος βέβαια της παράδοσης ακόμη δεν παρήλθε, ωστόσο τίθεται και άλλο σοβαρό ερώτημα που χρήζει σαφέστατης απάντησης…αν ο ενοικιαστής κατέβαλε ως όφειλε το ποσό που είχαν συνυπογράψει κάθε μήνα και αν ναι που και πότε.

Αν πάλι δεν κατέβαλε το χρήματα σε ποιες ενέργειες προέβησαν οι αρμόδιοι για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της πρώην ΕΝΩΣΗΣ, όταν μάλιστα πολλοί από τους εργαζόμενους είναι απλήρωτοι για ένα και δύο χρόνια!!

Το ποσό από τα δύο συμβόλαια που συνυπέγραψαν από την ημερομηνία έναρξης μέχρι και την λήξη τους ανέρχεται στις 300 χιλιάδες ευρώ περίπου!!

Αν πάλι ο ενοικιαστής δεν κατέβαλε ως όφειλε τα χρήματα έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε από τους διοικούντες σε ποιες ενέργειες προέβησαν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της πρώην ΕΝΩΣΗΣ και φυσικά των εργαζομένων που τόσα χρήματα τους όφειλαν, άλλον 20 χιλιάδες ευρώ, άλλον 40 και άλλον 60χιλιάδες ευρω!

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά, σοβαρά και αμείλικτα στα οποία όσοι εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οφείλουν να απαντήσουν για να πληροφορηθούν οι πολίτες τι ακριβώς συνέβη, γιατί αυτός ο οικονομικός κολοσσός κατέρρευσε και μαζί με αυτόν και η περιοχή ολόκληρη, ποιοι ευθύνονται για αυτό, ποιοι ωφελήθηκαν, ποιοι κακοδιαχειρίστηκαν, ποιοι διασπάθισαν τον Συνεταιριστικό πλούτο, πως πουλήθηκαν όσες αποθήκες πουλήθηκαν , γιατί, σε ποιο τίμημα, και τα χρήματα που δαπανήθηκαν, τι συνέβη με τα γεωργικά φάρμακα, με το παντοπωλείο, με το θρυλικό τυροκομείο και το ονομαστό κασέρι, ποιοι και πως πουλούσαν τα τυροκομικά προιόντα της ΕΝΩΣΗΣ,τα λάδια…ατέλειωτα τα ερωτήματα και θλιβερά, και ίσως αν δεν κινηθούν όσοι έχουν έννομο συμφέρον να μην απαντηθούν ποτέ και να μη αποδοθεί δικαιοσύνη…

Λεζάντες για φωτο
1)Έχει αφαιρεθεί το μίξερ, και η πρέσσα(πελετιέρα)
2)Αφαιρέθηκε ο ψύκτης
3)Ξηλώθηκε η καλωδίωση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού
4)Αφαιρέθηκαν τα ηλεκτρομοτέρ
5)Αφαιρέθηκε μοτέρ 25 ίππων
6)Αφαιρέθηκε ο μηχανισμός(κοχλίας)εξαγωγής του παραγόμενου προιόντος και το ηλεκτρομοτέρ
7)Κατάσταση χαβούζας
8)Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η μεταφορά των μηχανημάτων έγινε καλοκαιρινό μήνα και από συγκεκριμένους ανθρώπους…(ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΚΔΟΣΗ" ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΛΛΑ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 4/10/2017)

Πηγή: Εφημερίδα "Έκδοση Ελασσόνας"
Αρθρογράφος: Απόστολος Βάλλας
Ημερομηνία: 4/10/2017
Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.