Header Ads

Μποφίλιου και Τσαλιγοπούλου στο παζάρι της Λάρισας

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνει η φετινή διοργάνωση της εμποροπανήγυρης Λάρισας. Μάλιστα το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει τρεις μουσικές σκηνές με γνωστά μουσικά συγκροτήματα, μάγους και παραστάσεις Καραγκιόζη.

Η μεγάλη μουσική σκηνή θα φιλοξενήσει στην έναρξη του παζαριού το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου τη Νατάσσα Μποφίλιου, τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο.

Στην ίδια μουσική σκηνή θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και η συναυλία λήξης του παζαριού, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους Boğaz Musique.

Kαι δεύτερη σκηνή…
Στο χώρο του παζαριού θα στηθεί και δεύτερη μουσική σκηνή. Στη μικρή σκηνή το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Παράσταση παραδοσιακών χωρών την Κυριακή 24/9/2017 με τον σύλλογο Χορίαμβο. Ο Χορίαμβος, είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι που εδρεύει στη Λάρισα και στοχεύει στην προώθηση του λαϊκού μας πολιτισμού.

Ο Χορίαμβος λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2001 και έχει στο ενεργητικό του ένα μεγάλο αριθμό παραστάσεων, συμμετοχών και συνεργασιών με άλλους πολιτιστικούς φορείς.

Συναυλία την Δευτέρα 25/9/2017 με το μουσικό σχήμα STRINGLESS. Το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα STRINGLESS ασχολείται με τον ήχο που παράγει το ανθρώπινο σώμα, κατά κύριο λόγο η φωνή, αντικαθιστώντας όλα τα μουσικά όργανα. Η πολυφωνία είναι το ζητούμενο, σε τραγούδια που είναι ήδη έτσι δοσμένα, αλλά και σε απρόβλεπτα κομμάτια, έτσι ενορχηστρωμένα, ώστε να είναι »κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα των στριγγλών! Το υλικό που χρησιμοποιούν στο πρόγραμμά τους, προέρχεται από την ελληνική αλλά και ξένη παράδοση. Είναι ένα ταξίδι από τα βουνά του Καυκάσου, ως την Πίνδο και τα Καρπάθια. Από τις ακτές της Μικράς Ασίας, μέχρι τις ακτές της γηραιάς Αλβιώνας, απ” τη βαλκανική ως την ιβηρική χερσόνησο. Πειραματίζονται με τις ιερές θεραπευτικές μουσικές από την Ινδία όπως και με τις μελωδίες των σούφι. Παίζουν με νεότερα κομμάτια παρμένα από τις οπερέτες της πρώτης δεκαετίας του 1900, το σύγχρονο θεατρικό τραγούδι, τα ρετρό του ’30, αλλά και τον Τσιτσάνη ή διάσημα μοτίβα από τις ελληνικές ταινίες του ’60.

Συναυλία την Τρίτη 26/9 με το μουσικό σχήμα New Old School. Οι New Old School είναι ένα νέο μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2016 με σκοπό την συνεργασία, έκφραση και πολιτιστική αλχημεία πολλών ειδών μουσικής (δυτικής, ανατολικής και ελληνικής) με αποτέλεσμα την σύνθεση ενός μοναδικού καινούργιου ήχου, έχοντας απήχηση στο μεγαλύτερο μέρους του κοινού. Το σύνολο αποτελείται από τρία άτομα με πάμπολλες εμφανίσεις και συναυλίες στο ενεργητικό τους στην πόλη μας, στα περίχωρα και όλη την Ελλάδα.

Συναυλία την Τετάρτη 27/9/2017 με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη. Το σχήμα του Σπύρου Πολυκανδριώτη, μαζί με την 6μελή ορχήστρα του η οποία αποτελείται από παραδοσιακά όργανα, παρουσιάζει τρία καθοριστικά ιστορικά σημεία του παραδοσιακού ρεμπέτικου σμυρνέϊκου τραγουδιού.

Παράσταση Θεάτρου Σκιών “Ο Καραγκιόζης στο Παζάρι” του Θωμά Χάρμπα την Πέμπτη 28/9/2017. Ο Θωμάς Χάρμπας είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών. Από το 1993 έως σήμερα ασχολείται επαγγελματικά μόνο με το Θέατρο Σκιών και ξεπέρασε τις 3.500
παραστάσεις στην Ελλάδα και σε 12 άλλες χώρες.

Σκηνή Δημοτικής Πισίνας
Τέλος δράσεις προγραμματίστηκαν και για τη σκηνή της Δημοτικής Πισίνας.

Ειδικότερα,

- Δύο παραστάσεις με τον μάγο SANKARA την Πέμπτη 28/9. O απόλυτος έλληνας μάγος σε δύο ονειρικές παραστάσεις πέρα από κάθε φαντασία. Ο Sankara είναι αυτός που έφερε την τέχνη της ψυχαγωγικής μαγείας και των ψευδαισθήσεων σε νέα επίπεδα.
- Συναυλία με την Πέννυ Μπαλτατζή την Παρασκευή 29/9/2017. Η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή που άνοιξε δρόμους swing στην Αθήνα, μέσα από ένα εξωτικό χαρμάνι ήχων και ξέφρενων ρυθμών, μπήκε στις ζωές μας με το γνωστό μποέμικο στιλ του καλλιτέχνη που μας μαγεύει σκορπώντας γύρω του κέφι, ανεμελιά, ενέργεια και δύναμη. Η Πέννυ και οι δεξιοτέχνες μουσικοί της εξερευνούν ένα νέο, μεθυστικό ήχο με λάτιν, μπάλκαν ρούμπες, μάμπο ιταλιάνο, τσα τσα, σουινγκ, και τζαζ.

Τέλος καθημερινά θα λειτουργεί βιωματικό εργαστήρι με τη συνδρομή του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας.

Τα εργαστήρια θα απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Στον χώρο των εργαστηρίων θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας όπου θα εκτεθούν οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού του 2016.

Εφ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & larissanet.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.