Header Ads

"ΕΝΤΕΧΝHΤΕΣ ΕΝ ΌΛΥΜΠΟ"

Είναι μια παρέα παιδιών που δίνει την ψυχή της. Είναι μία ομάδα που δειλά δειλά και με πολλές ατέλειες στην αρχή, εδώ και δύο τρία χρόνια σημαδεύει στην καρδιά μας.

Είναι η αγάπη και η θέληση για αυτό που κάνουν, που τους κάνει να προχωρούν στο μονοπάτι της έντεχνης μουσικής μας, για να κατακτήσουν βήμα βήμα την κορυφή τους.

Δεν γνώριζα καν το ενδιαφέρον τους για το έντεχνο τραγούδι.

Τον Βασίλη Γεωργάκη τον Θανάση Παπανάτσιο και τον Γιάννη Γεωργάκη λόγω κοινής καταγωγής μας από το Σαραντάπορο τους ξέρω, αλλά ιδέα δεν είχα ότι ασχολούνται με την μουσική.

Πριν δύο χρόνια όταν προετοιμάζαμε την συναυλία του Θανάση στο χωριό και αναζητούσαμε εθελοντές, ανάμεσά τους ήταν και ο Βασίλης. Έρχεται και μου λέει: "Θέλω να με βάλεις στη σκηνή. Θέλω να είμαι όσο περισσότερο κοντά γίνεται και να έχω άμεση επαφή". Δεν ρώτησα γιατί, αν και απόρησα για αυτή του την επιθυμία (δεν ήξερα την αγάπη του για αυτό το είδος της μουσικής) και φυσικά δεν του χάλασα το χατήρι. Τον έβλεπα στη διάρκεια της συναυλίας να παρακολουθεί το μουσικό σχήμα με προσήλωση και σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια!

Λίγο καιρό μετά κατάλαβα το λόγο. Ο Διονύσης Ευαγγέλου, ο Παναγιώτης Ευαγγέλου και ο Διονύσης Παναγιώτου συμπληρώνουν την παρέα και αυτή αρχίζει δειλά δειλά να ξεδιπλώνει το όνειρο της.

Εντυπωσιάστηκα! Σε μια εποχή που η μουσική μας σκηνή κατακλύζεται από σουξεδάκια της πλάκας και του χαβαλέ, αυτοί εδώ οι νεαροί αποφασίζουν να κάνουν κάτι που θέλει κότσια! Οργανώνουν ζωντανές εμφανίσεις, σε μικρούς χώρους, σε πλατείες στα χωριά, στη Λάρισα και παίζουν και τραγουδάνε αποκλειστικά έντεχνο!

Κάνουν στην ουσία αυτό που "γουστάρουν" και που μιλάει στην ψυχή τους! Μας μεταφέρουν τη μαγεία των στίχων της έντεχνης μουσικής μας και μας ταξιδεύουν ονειρικά.

Δύσκολο στην αρχή. Ήταν φανερό ότι χρειαζόταν πολύ δουλειά για να καταφέρουν να φτάσουν σε ένα καλό επίπεδο. Η επιμονή τους όμως, ο ζήλος και η αγάπη για αυτό δεν τους πτοεί.

Δύο χρόνια τώρα βελτιώνονται συνεχώς!

Στο σχήμα προστίθεται και αυτό που λείπει. Μια γυναικεία φωνή. Είναι η Μιχαέλα Παπαϊωάννου, 17 χρονών (!) η οποία δίνει την πινελιά που έλειπε.

Από το έντεχνο ρεπερτόριο τους δεν λείπουν οι ροκ μπαλάντες Ελλήνων ερμηνευτών. Όμως οι εκπλήξεις δεν είναι μόνο αυτές.Τρία τραγούδια δικά τους κοσμούν το πρόγραμμα που παρουσιάζουν.

"Το ψέμα" το οποίο ερμηνεύει ο Βασίλης Γεωργάκης, το "Για μια φορά" με τον Παναγιώτη Ευαγγέλου και "Μοναδική" με τον Γιάννη Γεωργάκη, είναι ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων αυτού του σχήματος.

Το φετινό καλοκαίρι υπήρξε πραγματικά δημιουργικό για τους φίλους μας. Έκαναν αισθητή την παρουσία τους και εκτός της περιοχής μας, με εμφανίσεις στην Αθήνα, στα Γρεβενά, στα Τρίκαλα και την Κοζάνη ενώ επίκειται η Θεσσαλονίκη τις ερχόμενες μέρες.

Κλείνοντας αυτές τις γραμμές, θα τους αφιερώσω "Το κάλεσμα" του αγαπημένου​ μου Θανάση Παπακωνσταντίνου.Να το ακούσετε και να συνεχίσετε να γράφετε και να τραγουδάτε "ότι η ψυχή σας λαχταρά!" γιατί

"τα τραγούδια παίρνουν κάτι απ την ψυχή μας
και το μεταφέρουν στο στερέωμα
όπου αναβοσβήνει σαν θλιμμένο πάλσαρ
και το δρόμο δείχνει για τους ναυαγούς.."

Γιάννης Ντάλλας

Υ.Γ. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τα τρία τραγούδια, δημιουργίες των παιδιών.
Πηγή: sarantaporonews.blogspot.gr

Εικόνες θέματος από mammuth. Από το Blogger.