.

Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Δυνατό μπουρίνι με χαλάζι έπληξε Λυγαριά - Αργυροπούλι

Νέο πλήγμα μέσα στο καλοκαίρι με έντονο μπουρίνι και δυνατή χαλαζόπτωση δέχτηκε η Λυγαριά Τυρνάβου, αλλά και αγροτικά τμήματα του Αργυροπουλίου και βόρεια της πόλης του Τυρνάβου.

Το χαλάζι είχε μέγεθος μεγαλύτερου του φουντουκιού και κατέστρεψε καλλιέργειες που ήδη ήταν στο στάδιο της συγκομιδής.

Μεγάλη ζημιά υπέστησαν τα αμπέλια της περιοχής, οινοποιήσιμα και επιτραπέζια, οι ελιές οι οποίες σύντομα θα περνούσαν στη φάση της συγκομιδής του καρπού. Επίσης αμύγδαλα και καρύδια ο δυνατός άνεμος και το χαλάζι τα έριξαν από τα δέντρα προκαλώντας μεγάλη ζημιά και στο φυτικό κεφάλαιο, δηλαδή στα δέντρα.

Άμεση ήταν η κοινητοποίηση και του Δήμου Τυρνάβου με τον Δήμαρχο κ.Παναγιώτη Σαρχώση και συνεργάτες του να επισκέπτεται χθες το βράδυ καλλιέργειες που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση υποσχόμενος στους πληγέντες άμεση παρέμβαση σήμερα στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

Από τους πρώτους στα χαλαζοχτυπημένα χωράφια ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ.Χρήστος Τσιτσιρίγγος. Ο κ.Τσιτσιρίγγος επικοινώνησε άμεσα χθες το βράδυ με τον αρμόδιο για την περιοχή του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ.Σπύρο Σπυρόπουλο στη Λάρισακαι τον ενημέρωσε για το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ, Σπυρόπουλος υποσχέθηκε ότι από σήμερα το πρωί κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα επισκεφθούν την περιοχή για να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς.

Φώτο αρχείου

Του Κώστα Τσόλα
Πηγή: Έντυπη έκδοση Εφ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ