.

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Εκτός τελικού του μήκους έμεινε η Λίλη Αλεξούλη

Η Λίλη Αλεξούλη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση της στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Λονδίνου στο άλμα εις μήκος.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα 5.94μ., το οποίο ήταν το δεύτερο της, ενώ η πρώτη και η τρίτης της προσπάθεια ήταν άκυρες και έμεινε μακριά από το όριο των 6.70 που χρειαζόταν για να πάρει το «εισιτήριο» για τον τελικό της Παρασκευής, με την ίδια να έχει φέτος 6.66 και ατομικό 6.78.

Έτσι, η Λαρισαία άλτρια πήρε την 26η θέση στην κατάταξη των προκριματικών σε 30 αθλήτριες.

Άτυχη ήταν η Κύπρια Νεκταρία Παναγή, που με 6.43 έμεινε εκτός τελιού για τρία εκατοστά, παίρνοντας τη 13η θέση των προκριματικών.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι καμία αθλήτρια από τις 30 που πήραν μέρος στον προκριματικό δεν κατάφερε να πιάσει το όριο πρόκρισης για τον τελικό που ήταν στα 6,70μ. Μάλιστα, η Ιβάνα Σπάνοβιτς έκανε μόλις ένα άλμα στα 6.64 αφού δεν ήθελε να ρισκάρει λόγω των καιρικών συνθηκών. Κορυφαία στον προκριματικό ήταν η Ντάρια Κλίσιαν με 6.66μ.

Στον τελικό θα αγωνιστούν οι Ντάρια Κλίσινα, Τιάνα Μπαρτολέτα, Λορέιν Ούγκεν, Ιβάνα Σπάνοβιτς, Λάουμα Γκρίβα, Κλόντια Ρατ, Τσαντέλ Μαλόνε, Μπλέσινγκ Οκαγκμπάρε, Μπρίτνεϊ Ρις, Αλίνα Ροτάρου, Μπρουκ Στρέιτον και Ελιάνε Μάρτινς.