.

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Σημείο αντιπαράθεσης οι παιδικές χαρές και η πιστοποίησή τους

Θέμα για τις παιδικές χαρές έφερε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ολύμπου Πολιτείας» Νίκος Γάτσας ο οποίος ρώτησε την δημοτική αρχή: «Ενώ υπάρχει απόφαση για σφράγιση των παιδικών χαρών, την ίδια ώρα οι παιδικές χαρές σε blog του Τυρνάβου αναφέρονται πως έχουν πιστοποιηθεί από το Δήμο Ελασσόνας και μάλιστα στον αριθμό των 40! Που ούτε στο Δήμο Αθηναίων δεν έχουν πιστοποιηθεί, που από τις 128 στο σύνολο μόνο οι δύο είναι πιστοποιημένες. Στείλατε δελτίο τύπου σαν Δήμος όπου αναφέρεται μάλιστα το ποσό των 120.000 ευρώ στο εν λόγω blog για τις παιδικές χαρές; Ποιες παιδικές χαρές είναι πιστοποιημένες στην Ελασσόνα μέσα;»

Ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου απάντησε: «Θεωρώ ότι δεν διαβάσατε σωστά το δημοσίευμα. Με τα ίδια χρήματα που ο Δήμος Τυρνάβου πήγε να κάνει δύο παιδικές χαρές, εμείς κάναμε πάνω από 40. Αυτό λέει το δημοσίευμα. Σήμερα είμαστε στην τοποθέτηση πιστοποιημένων οργάνων στις παιδικές χαρές».

Νίκος Γάτσας: «Είναι ασφαλείς οι παιδικές χαρές; Με τα παλιά όργανα που είναι πεταγμένα μέσα τι θα γίνει;»

Νίκος Ευαγγέλου: «Δεν υπάρχουν παλιά πεταμένα όργανα μέσα στις παιδικές χαρές».

Νίκος Γκουτζουρέλας: «Παίρνουμε προμήθεια πιστοποιημένων οργάνων. Μετά πιστοποιούμε το χώρο. Για αυτό και ο Επίτροπος δίνει το πράσινο φως».

Τον λόγο πήρε ο Βασίλης Βαρνάς: «Εφόσον βάλατε όργανα σε 40 παιδικές χαρές γιατί δεν προχωράτε σε πιστοποίηση;»

Νίκος Ευαγγέλου: «Όλα έχουν ελεγχθεί και έχουν υποδειχθεί. Υπάρχουν όργανα σε παιδικές χαρές που είναι πιστοποιημένα από την προηγούμενη δημοτική αρχή με ISO και αυτά παραμένουν».

Νίκος Γκουτζουρέλας: «Η τοποθέτηση οργάνων έγινε σύμφωνα με την Υπηρεσία του Δήμου μας. Θα προχωρήσουμε σε συνολική πιστοποίηση των παιδικών χαρών στο Δήμο».

Θανάσης Καλιακούδας: «Έχετε αναλογιστεί την ευθύνη αν τραυματιστεί ένα παιδί;»

Δημήτρης Λέκκας: «Εν τέλει θέλετε να κάνουμε παιδικές χαρές ή δεν θέλετε;»

Νίκος Ευαγγέλου: «Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αναλαμβάνει η ίδια, σύμφωνα με το όριο ασφαλείας που υπάρχει».

Πηγή: elassona-city.gr